Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@BersiEn U nás to bylo překvapení až do konce, pohlaví jsme si říct nenechali. Také chtěl jedině kluka. A narodila se nám holčička
Je jí 21 m a to by jste koukali, jak řve při zápasech na hřišti gooooool
A hlavně je to prostě jeho milovaná holčička a on její milovaný táta, kterého běžící vítá a řve na sto honů ahoj títá (místo tati
) a tatínek se může potento
Nech to být, uvidíš po porodu ![]()
Ze zkušenosti vím, že otcové více tíhnou k holčičkám, mají potřebu je více opatrovat a strachovat se o ně, takže v klidu, počkej, až si ji pochová, tohle se vše srovná, bude to ok.
Hele my máme dva kluky, manžel si naopak přál hrozně moc holčičku…a já taky, a neřekla bych že by je neměl rád nebo tak…je znich posraný a myslím si, že každý rodič až uvidí svoje dítě je u jedno co má mezi nohama… ![]()
V klidu, rada muzu je v prvni chvili zklamana, kdyz se dozvi, ze ta imaginarni vec v brise neni kluk. Ale jakmile se stane konkretnim clovekem, tak jdou u normalnich lidi tyto pocity stranou a pak treba lezou na skaly i s dcerami.
To je taková mužská klasika. Uvidíš, že nakonec bude s holky celý po"to". Můj táta chtěl taky vždycky kluka, že ho bude vozit po závodech… Ale i když kluka nakonec taky má, tak má smůlu, jeho to vůbec nebaví a čím je straší, tím víc jsou jak dva kohouti na jednom smetišti. Naštěstí má ještě druhou dceru, která se konečně povedla a na ty závody spolu jezdí
Stejně to většinou dopadá tak, že holčičky jsou ty, které si tatínka omotají kolem prstu ![]()
@Fikta píše:
To je taková mužská klasika. Uvidíš, že nakonec bude s holky celý po"to". Můj táta chtěl taky vždycky kluka, že ho bude vozit po závodech… Ale i když kluka nakonec taky má, tak má smůlu, jeho to vůbec nebaví a čím je straší, tím víc jsou jak dva kohouti na jednom smetišti. Naštěstí má ještě druhou dceru, která se konečně povedla a na ty závody spolu jezdíStejně to většinou dopadá tak, že holčičky jsou ty, které si tatínka omotají kolem prstu
U nás stejné - táta asi kluka nikdy moc nechtěl, ale ke mě se choval skoro jako ke klukovi, se vším jsem mu pomáhala - v dílně, u auta, na stavbě…a bavilo mě to a barák bych asi „uměla“ postavit ![]()
@AndreaS92 to si naštěstí neuvědomuje (nebo spíš nepřipouští spousta lidí), jinak by se tolik dětí nerodilo. Takhle to prostě cítí spousta lidí. Jde spíš o to, jak to bude cítit, až to dítě bude na světě a bude „skutečné“. Pokud bude i nadále přesvědčený, že holka je „prohra“, pak to teprve bude nepřiměřené.
Uprimne jsem rada ze takoveho muze doma nemam.ja tohle proste nedokazu pochopit sakra az je clovek rad ze dite muze mut ze je zdrave a neresi pphlavi to je ta nejvetsi pitomost.
Ja jsem po ZT v of zscatku tohoto tehotebstvi mam ptoblemy to si pak clovek uvedomi jake resi blbosti.
Jsem v 17tt nevime co to bude a nejak to neresime jsme stastny ze srducko bije
@Fikta me uz to neprimerene pripada ted. Myslim, ze vetsina si preje, aby to miminko bylo zdrave. A byt 14 dni vyrizena z toho, ze to bude holka a ne kluk ![]()
Jeste bych asi uvazovala zda jsem si vybrala dpravneho partnera.
@Fikta aby dítě bylo zdravé je jen fráze? To nemyslis vážně
moje teta mela bezproblémové těhotenství a narodilo se ji lehce postižené dítě. Bohužel. To si jako myslís, ze ten kdo nemá v těhotenství žádné komplikace ma záruku ze bude mit zdravé dítě? Spoluzacce se z bezproblémového těhotenství narodilo dítě s autismem a lehkou mentální retardací. Proto diskuze typu manžel chce kluka a vzpamatovává se 14 dni z toho ze to bude holka nechapu!!! A tvoje veta s frází je teda vážně ulet ![]()
Edit: koukam ze příspěvek jsi smazala takže ten můj ted nedává úplně smysl no ale at si to každý přebere jak chce
Hned po odeslání jsem si uvědomila, že se někdo té jedné věty chytne, bez ohledu na to, co jsem napsala před a po ní, proto jsem to radši smazala. No pozdě ![]()
Takže jinak- chápu, že když má někdo problemy s početím, má za sebou ZT/SP, miminku hrozila nějaká vada nebo se mu narodilo postižené dítě, že pohlaví je ta nejnedůležitější věc. Ale prostě spousta lidí si nepřipouští nějaké komplikace a prostě chce zdravého kluka nebo zdravou holku.
@Fikta tak když něco napises, tak ti asi musí dojít, ze na to někdo zareaguje, a mozna by stalo za to si to nejdrive rozmyslet škoda ze jsi to nenapsala tak jak to bylo před tím. Měli by počítat s tím, ze se rodí spousta děti s nějakou vadou kter se muze eventuelne projevit az za delsi dobu a neresit pi**viny typu jako zakladatelky partner!
no, pro me veta „hlavně at je miminko zdravé“ není jen tak nějaká fráze jako pro tebe, pro me je to fakt, ve který doufám protože vim, z mého okolí, ze ne vždy se zdravé dítě může narodit. A pak je všem úplně u zadku jestli je to holka nebo kluk.
@AndreaS92 píše:
@Fikta tak když něco napises, tak ti asi musí dojít, ze na to někdo zareaguje, a mozna by stalo za to si to nejdrive rozmyslet škoda ze jsi to nenapsala tak jak to bylo před tím. Měli by počítat s tím, ze se rodí spousta děti s nějakou vadou kter se muze eventuelne projevit az za delsi dobu a neresit pi-viny typu jako zakladatelky partner!no, pro me veta „hlavně at je miminko zdravé“ není jen tak nějaká fráze jako pro tebe, pro me je to fakt, ve který doufám protože vim, z mého okolí, ze ne vždy se zdravé dítě může narodit. A pak je všem úplně u zadku jestli je to holka nebo kluk.
Ale nechtěla jsem aby se reagovalo na tu jednu větu bez kontextu, jak se stalo.
A přesně o to PAK mi jde. U někoho k němu naštěstí nedojde a může si řešit blbosti typu, jaké by chtěl pohlaví.