Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
já teda osmiletou dceru nemám, ale 100 % bych ji mezi nahaté chlapy do sprchy nevzala.. ani by mě to snad nenapadlo. Co já vím tak nás mama neukazovala ani našemu tátovi
..takže určitě nebrat mezi cizí chlapy.. nikdy nevíte co jsou zac. A na druhé straně ani jim to asi nebude příjemný. ![]()
@mau-mau Tak já bych třeba na cizí dítě dohlédnout odmítla. Kdyby fakt třeba uklouzla, tak by se to mohlo obrátit proti mě.
V osmi letech se nezvladne sama v satnach prevleknout?
A co by se ji tam melo stat? Proti uklouznuti muze mit nejake gumove pantofle a jinak se tam snad neztrati, jeste jestli tam chodivate casteji..
U nás jsou ve všech bazénech šatny společné…s tím, že do plavek se převlékne člověk v převlékací kabince. Rozděluje se to až při vchodu do sprch a myslím že 8 letá holka zvládne projít sprchnou a vylézt na druhé straně ven. Navíc když to tam zná.
Pokud to tam zná, chodíte běžně, tak do dámských,,, taky bych nevzala dceru mezi nahé muže- ani naopak už.. Já mám kluka 10 let, a už od 8 let nechtěl do dámských, protože jsme jednou potakli ve sprchcáh spolužačku..
Myslím, že už je to věk na.. dámské- panské..
Příspěvek upraven 25.02.19 v 15:55
Taky bych ji mezi nahé cizí muže nevzala, asi by to nikomu nebylo příjemné
, co to pojmout jako hru, výzvu, vždyť je to velká holka
, ad uklouznuti, nemůže mít třeba nějaké gumové botky na to prebehnuti? Schválené bazénem?
Každý má na to jiný názor, já v tom osobně nevidím problém. My máme dvě holky (6 a taky 8 let) a taky chodí s tátou do pánských sprch, když nejdu já. Jistota je jistota. Už jsou na to zvyklé a zatím nebyl problém že by to někomu vadilo. Do dámských sprch by je manžel samotné nepustil, protože už takhle holky spolu blbnou, že manžel je má co sám uhlídat a dát je na starost nějaké cizí osobě?!
Pořád máme za ně odpovědnost my! A rozhodně nemusíš mít strach že bude výjimkou, opravdu tam bere hodně tatínků své dcery. Někdy si tam manžel připadá jak ve společných sprchách. Teda bez dospělích žen, to mu prej tam chybí…
![]()
@kucerovka píše:
Dobrý den, myslíte že bude vypadat blbě, když manžel vezme s sebou dceru do pánských sprch v aquaparku? Je jí 8 let. Chodíme tam velmi často, i třeba dva krát do týdne, ale teď jsem po operaci a nechci aby kvůli mně nemohla dcera do bazénu. Od manžela vím že tam normálně chodí plno holek s tatínky, tak do těch desíti let a nikdo v tom prý nevidí problém, pokaždé tam narazí na nějaké tatínky s dcerkami. Holce je to osobně jedno. Byla naposledy s manželem v pánských asi v šesti letech. Tak nevím, ale rozhodně nemůže jít sama do dámských sprch, co kdyby se jí něco stalo?! Já v tom osobně nevidím problém, i když při té představě, že bude nahatá mezi nahatýma a ke všemu cizíma chlapama?! Je sice zvyklá ze společné sauny, kam taky chodíme alespoň jednou do týdne, ale sauna je trochu něco jiného.Děkuji za vaše rady, pěkný den
Osmileta holka, ktera je tam kazdou chvili, by nezvladla se prevleknout sama v damskych satnach ? Nechapu.
Ja bych ji teda do panskych sprch neposlala, neprijde mi to normalni
Anonymní to chápu, ale představa, ž emi některá máma vezme 9 leté kluky se převlékat a do holčičí šatny, kde jsou i holčičky a budou se ostýchat, že tam jsou kluci.. nebo naopak, Ono to má dvě strany.>
Každopádně proto, chodíme tak, že jdem oba, jak já, tka manžel.. až budou kluci větší, a bez problémů se přeléknou - mladší má 5 let, tak klidně zajdu s nima i sama
@Janasas i naopak, mě by třeba vadilo se prevlikat nebo sprchovat před 8 letym klukem, školkové dítě člověk přežije, ale tohle by mi vadilo. Ono nejde jenom o to že bude mít dceru pod dozorem, ale že ji teda zaprvé bude celá šatna okukovat a zadruhé to nebude příjemné těm chlapům. Nehledě že já se teda v 8 už před tátou (kolikrát i zenskejma) styděla ![]()
@Kriss Tina já právě jednou zažila hádku, kdy takto do dámských šatem vzala máma asi tak 9-8 letého kluka, a právě holky se nechtěly před ním převlékat, tak se tam pohádaly.. CO ho tam bere.. ona, zse, že ho samotného nepustí do pánských a nakonec ji řekla, že má chodit s manželem, že ji to nezajímá, že jsou to dámské..
Takže si myslím, že takto, dkyž někdo chodí, - i když asi nemá takto na výběr, tak se může stát, že se někdo na něho okřikne
Náš kluk, kdyby tam někdo přivedl holky, tak se taky nedá do plavek.a asi bych taky byla naštvaná, čekat, až se rodina převleče a odejde ![]()
Příspěvek upraven 25.02.19 v 16:09
@kucerovka píše:
Dobrý den, myslíte že bude vypadat blbě, když manžel vezme s sebou dceru do pánských sprch v aquaparku? Je jí 8 let. Chodíme tam velmi často, i třeba dva krát do týdne, ale teď jsem po operaci a nechci aby kvůli mně nemohla dcera do bazénu. Od manžela vím že tam normálně chodí plno holek s tatínky, tak do těch desíti let a nikdo v tom prý nevidí problém, pokaždé tam narazí na nějaké tatínky s dcerkami. Holce je to osobně jedno. Byla naposledy s manželem v pánských asi v šesti letech. Tak nevím, ale rozhodně nemůže jít sama do dámských sprch, co kdyby se jí něco stalo?! Já v tom osobně nevidím problém, i když při té představě, že bude nahatá mezi nahatýma a ke všemu cizíma chlapama?! Je sice zvyklá ze společné sauny, kam taky chodíme alespoň jednou do týdne, ale sauna je trochu něco jiného.Děkuji za vaše rady, pěkný den
Na plavání dohlížím na 30 osmiletých holčiček, do jedné se umí samy převléknout a vysprchovat. Píšeš, že jste v bazénu často, prostředí tam dobře zná. Nevidím jediný důvod, proč by tak velká holka měla být vystavena pohledu na nahaté cizí muže a naopak - proč by cizí muži měli být v šatně a ve sprše s dívkou. Přijde mi to opravdu nevhodné.
Ahoj.
Mně to přijde docela zvrhlé - nahá osmiletá mezi dospělými muži.
Pokud do akvaparku chodíte pravidelně a ona to tam zná, tak bych ji připravila na to, že teď už je velká holka a bude se muset převléknout a osprchovat sama (bez maminky, protože ta tentokrát nemůže) a pak se sejde s tatínkem u bazénu. Hodiny určitě pozná, takže třeba do 10 minut. Vycházím z toho, že u nás v akvaparku jsou všude hodiny, aby náhodou návštěvníci nepřetáhli. ![]()
Určitě to holka zvládne a ještě v ní posílíte pocit samostatnosti, a to jí do budoucna neztratí.
Dle mého názoru lepší varianta než aby osmiletá viděla dospělé chlapy jak je „pánbůh“ stvořil a oni zase ji.
A ještě je tu jedna možnost. Vymyslet jiné aktivity než akvapark do té doby, než budeš schopná chodit i Ty. ![]()
Příspěvek upraven 25.02.19 v 16:11
Mám sedmiletého a nepustila bych ho do kluzké šatny/sprchy samotného.. stačí mi, co dělá doma v koupelně.. ![]()
eit: nehledě na to, že bych se ho na druhé straně taky nemusela dočkat, případně by se utopil, než já bych ze sprchy vylezla..
Příspěvek upraven 25.02.19 v 16:12
souhlasím, přece je to už školní dítě.. Jak to pak dělá jinde? U nás 7 leté chodí sami do školy, ze školy- menší město, dokáží se sami převlékat na plavání, chodit sami na oběd ![]()