Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Micilin nekojim ty kila uz nejdou shodit skoro rok bouhzel uz nevim kudy kam prave
![]()
Aplikace Kalorické tabulky - to je alfa a omega.
Zadáš tam základní údaje (váha, výška, věk, pohlaví, úroveň každodenní aktivity) a vypočítá Ti to, kolik kcal máš za den sníst, abys zhubla. Budeš si přímo do té aplikace zapisovat každé jídlo, a ono Ti to bude ukazovat, kolik ještě za den můžeš sníst.
Kromě množství to sleduje i složení (sacharidy, tuky, bílkoviny). Je to dost intuitivní aplikace. Držím palce. ![]()
@Anonymní píše: Více
Najdi si „Kalorické tabulky“. Ty umí všechno co píšeš.
Základní vzorec pro výpočet kalorického deficitu je TDEE (celkový denní energetický výdej) mínus 10–20 % pro udržitelný úbytek váhy. Pro začátek si můžeš zkusit vypočítat svůj TDEE například na stránkách jako TDEE calculator a pak odečíst 300–500 kcal denně. Pokud chceš přesnější plán, zkus sledovat jídlo v aplikaci jako MyFitnessPal.
Svoje údaje zadej do kalkulačky a vypočítá ti nastavení makro živin a konečnou spotřebu kalorií, bazální metabolismus.
Pak si podle toho nastav kalorické tabulku, zapisuj jídlo, hýbej se a půjde to ![]()
@lucynka25 píše: Více
ano taky doporučuji tuto kalkulačku, ale v KT mi to vyšlo pak hodně stejně, jen než jsem to vše správně nastavila… trávení atd…
@lucynka25 Ono se to moc nedoporucuje ty hodnoty v tabulkach prepisovat. To byva na skupine dost casty problem, ze si to clovek prepise a pak resi, ze nehubne. Navic jakmile se zasahne do automatickeho nastaveni tabulek, uz se mu ty hodnoty pro hubnuti automaticky neupravuji.
@Afrikana já mám vždycky nastaveno podle doporučení kalkulačky, případně upravím tuk/sacharidy, uberu, pridam a funguje to ![]()
@Afrikana píše: Více
Já mastavovala dle MJT kalkulačky, každý měsíc přepočet a úprava a zhubla jsem 18kg. Takže já dopiručím MJT kalkulačky a v tabulkách ty hodnoty nastavit podle ní. No a prostě nežrat nic mimo. To je k prdu držet dietu, když pak člověk tu sežere kus koláčku, tu dá dvě lžičky do kafe, tu se napije Coly a nezapíše to… Fakt zapisovat každej drobek.
@Asta135 píše: Více
To je podle mě na kalorických tabulkách to nejdůležitější, aby si spousta lidí, co ostatním tvrdí, že jí málo, vlastně uvědomili, že toho za den zbaští jak ruský zájezd. Protože to je tady sušenka, tamhle bombónek, zapijeme sladkým pitím, dáme cukr do kafe - no a ono to je kalorií… Třeba jen takové domácí buchty, žemlovka, houska se salámem - to by spousta lidí ani nepočítala za jídlo a ejhle - člověk si dá dva kousky a má to kalorií jako celý oběd.
@Anonymní píše: Více
Jestli používáš AI, tak ti to spočítá včetně kalorické hodnoty jídel. Můžeš používat i kalorické tabulky, jak tady doporučují. Pokud si třeba něco vaříš sama, zadej AI použité suroviny a kolik jsi toho snědla a ona ti to spočítá. Což je dobré u doma dělaných jídel, která v těch kalorických tabulkách nemáš. Je dobré vést si to alespoň měsíc, dva a pak už to odhadneš od oka, člověk často opakuje stejná jídla.
Ahoj holky, chci se optat zda by mi pomohl nekdo vypocitat muj kaloricky deficit necim vubec jak na to je tu nekdo ochotny poradit? Mam 95kg vyska 179cm BMI 29.8 😪 sem zoufala chci zhubnout nejake to kilo po porodu ale nevim jak zacit s deficitem a kolik kalorii mam prijmout poradite dekuji predem