Holky z PCOS, jaký inositol?

Anonymní
6.2.23 10:31

Holky z PCOS, jaký inositol?

Ahoj,
holky, vy, co máte pcos, jaký inositol vám nejvíc pomohl? Je nutné mít v inositolu a D-chiro inositol? Ráda bych trochu zredukovala růst chlupů, navodila ovulaci a trošku zpravidelnila cyklus, našla jsem tento, máte nějaká s tímto zkušenosti? :hug:
 https://www.benu.cz/…40-1-tob-240?…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5708
6.2.23 13:51
@Anonymní píše:
Ahoj,
holky, vy, co máte pcos, jaký inositol vám nejvíc pomohl? Je nutné mít v inositolu a D-chiro inositol? Ráda bych trochu zredukovala růst chlupů, navodila ovulaci a trošku zpravidelnila cyklus, našla jsem tento, máte nějaká s tímto zkušenosti? :hug:
https://www.benu.cz/…40-1-tob-240?…

Ahoj, proč anonym? :think:

Jinak mě ten inositol co máš v odkazu přijde děsně drahý, kor když bys měla brát 8 tablet denně, abys měla 4g inositolu jak je doporučováno.

My se snažíme o miminko a zatím tedy nepozoruju že by inositol nějak výrazně pomáhal na nežádoucí ochlupení vlivem PCOS. Já tedy ovuluji, inositol beru hlavně pro zkvalitnění vajíček (už nejsem nejmladší).
Zkusila jsem Inositol od Viridian, ten se sice dobře rozpouští, ale je taky dražší.
Pak jsem měla tento https://www.namaximum.cz/inositol/?…
ten se nerozpouští tak dobře, proto jsem teď objednala čistý inositol od myprotein https://www.myprotein.cz/…0530319.html?… jsou tam každou chvíli nějaké slevy, kupovala jsem se 45% slevou, tak jsem zvědavá jaký bude.
D-chiro sitol k tomu beru zvlášť, našla jsem tento https://naturawit.cz/…-kapsli.html?… aby byl zachován poměr, beru jednu tabletku denně, tak mi balení vydrží na 2 mesíce.

Jinak stejně složení toho co je v tvém odkazu má tuším i Nosifol ciombi a Inofolic combi.

Pokud ale neovuluješ, tak nevím jak moc je inositol schopen „nahodit“ ovulaci. Jestli máš výraznější nadváhu, doporučovala bych trochu zhubnout. Mě zhubnutí pomohlo znovu nastartovat cyklus a teď mám pravidelné ovulační cykly a celkově se mi zhubnutím hoodně zmírnily projevy PCOS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.23 17:21
@Gracetheworld píše:
Ahoj, proč anonym? :think:

Jinak mě ten inositol co máš v odkazu přijde děsně drahý, kor když bys měla brát 8 tablet denně, abys měla 4g inositolu jak je doporučováno.

My se snažíme o miminko a zatím tedy nepozoruju že by inositol nějak výrazně pomáhal na nežádoucí ochlupení vlivem PCOS. Já tedy ovuluji, inositol beru hlavně pro zkvalitnění vajíček (už nejsem nejmladší).
Zkusila jsem Inositol od Viridian, ten se sice dobře rozpouští, ale je taky dražší.
Pak jsem měla tento https://www.namaximum.cz/inositol/?…
ten se nerozpouští tak dobře, proto jsem teď objednala čistý inositol od myprotein https://www.myprotein.cz/…0530319.html?… jsou tam každou chvíli nějaké slevy, kupovala jsem se 45% slevou, tak jsem zvědavá jaký bude.
D-chiro sitol k tomu beru zvlášť, našla jsem tento https://naturawit.cz/…-kapsli.html?… aby byl zachován poměr, beru jednu tabletku denně, tak mi balení vydrží na 2 mesíce.

Jinak stejně složení toho co je v tvém odkazu má tuším i Nosifol ciombi a Inofolic combi.

Pokud ale neovuluješ, tak nevím jak moc je inositol schopen „nahodit“ ovulaci. Jestli máš výraznější nadváhu, doporučovala bych trochu zhubnout. Mě zhubnutí pomohlo znovu nastartovat cyklus a teď mám pravidelné ovulační cykly a celkově se mi zhubnutím hoodně zmírnily projevy PCOS.

Ahoj, no, já jsem měla anorexii, a teď mám BMI stále trosku nižší, takže jsem hubená… Napadá mě, zda to PCOS nemohlo přijít kvůli anorexii, předtím jsem takové problémy neměla, teď se to ale zlepšilo, když jsem něco zase nabrala (v nejhorší fázi jsem měla BMI 16),takze tak, teď ms nějak mám, akorát mám zpoždění kvůli tomu, že se mi udělala jedna cysta, ale ta se dělá i zenam bez pcos, brala jsem orsve půl roku Duphaston, teď od října vysazení a měla jsem teda 3× ms bez toho, ale teď právě zpoždění kvůli cyste no takže třeba nemám pcos protože jsem přibrala, jak říkám, vkasy a všechno mám krásný a měla jsem, ani akne, ochlupení se mi právě zhoršilo až s anorexii, dřív jsem měla třeba nad rtem, ale od od mala, jako na prsou a břicho se mi zhoršilo až s hubnutím, jinak nějaký chloupky jsem měla od první třídy, takže to byla součást mě, ted6, až praskne cysta, tak mi to třeba bude chodit normálně, ale furt přemýšlím, zda mi toto nemohla způsobit anorexie…

• Citovat
  • Upravit
5708
7.2.23 10:48
@Anonymní píše:
Ahoj, no, já jsem měla anorexii, a teď mám BMI stále trosku nižší, takže jsem hubená… Napadá mě, zda to PCOS nemohlo přijít kvůli anorexii, předtím jsem takové problémy neměla, teď se to ale zlepšilo, když jsem něco zase nabrala (v nejhorší fázi jsem měla BMI 16),takze tak, teď ms nějak mám, akorát mám zpoždění kvůli tomu, že se mi udělala jedna cysta, ale ta se dělá i zenam bez pcos, brala jsem orsve půl roku Duphaston, teď od října vysazení a měla jsem teda 3× ms bez toho, ale teď právě zpoždění kvůli cyste no takže třeba nemám pcos protože jsem přibrala, jak říkám, vkasy a všechno mám krásný a měla jsem, ani akne, ochlupení se mi právě zhoršilo až s anorexii, dřív jsem měla třeba nad rtem, ale od od mala, jako na prsou a břicho se mi zhoršilo až s hubnutím, jinak nějaký chloupky jsem měla od první třídy, takže to byla součást mě, ted6, až praskne cysta, tak mi to třeba bude chodit normálně, ale furt přemýšlím, zda mi toto nemohla způsobit anorexie…

Tak to opravdu vypadá spíš na to že máš cyklus ještě rozhozený kvůli anorexii. To bych tipovala spíš jako původce problémů, než PCOS. Jak ti bylo diagnostikováno? Málo tuku v těle může způsobovat hormonální nerovnováhu, tak bych hledala příčinu spíš tam.
O té nadváze jsem psala zejména protože většina žen trpících PCOS je obézních, PCOS totiž způsobuje i inzulinovou resistenci, takže je člověk hladovější a má tendence víc jíst, což jde proti tomu co by měl dělat aby se příznaky zmírnily, je to šílený začarovaný kruh ze kterého se těžko vystupuje.
Na druhou stranu tuk produkuje estrogen, takže pokud máš pod nějakých 12-15% tuku, už to může opravdu rozhodit cyklus, nebo MS může i zmizet úplně.
Teď je pro tebe důležité se soustředit zejména na to aby ses dala do pořádku psychicky, dostala se na nějakou normální váhu, měla vyváženou stravu v dostatečném množství a trochu nějakého rozumného pohybu (a to ani moc, ani málo) a dla tělu čas na to se zotavit.

Bohužel to ochlupení je na prd. Chloupky keté už máš ti jen tak růst nepřestanou. Když si srovnáš hormony, tak už by ale neměly růst další folikuly ze kterých pak rostě chlup. Ty už existující ale jen tak nevymizí, leda si našetřit a investovat do laserové epilace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.23 22:08
@Gracetheworld píše:
Tak to opravdu vypadá spíš na to že máš cyklus ještě rozhozený kvůli anorexii. To bych tipovala spíš jako původce problémů, než PCOS. Jak ti bylo diagnostikováno? Málo tuku v těle může způsobovat hormonální nerovnováhu, tak bych hledala příčinu spíš tam.
O té nadváze jsem psala zejména protože většina žen trpících PCOS je obézních, PCOS totiž způsobuje i inzulinovou resistenci, takže je člověk hladovější a má tendence víc jíst, což jde proti tomu co by měl dělat aby se příznaky zmírnily, je to šílený začarovaný kruh ze kterého se těžko vystupuje.
Na druhou stranu tuk produkuje estrogen, takže pokud máš pod nějakých 12-15% tuku, už to může opravdu rozhodit cyklus, nebo MS může i zmizet úplně.
Teď je pro tebe důležité se soustředit zejména na to aby ses dala do pořádku psychicky, dostala se na nějakou normální váhu, měla vyváženou stravu v dostatečném množství a trochu nějakého rozumného pohybu (a to ani moc, ani málo) a dla tělu čas na to se zotavit.Bohužel to ochlupení je na prd. Chloupky keté už máš ti jen tak růst nepřestanou. Když si srovnáš hormony, tak už by ale neměly růst další folikuly ze kterých pak rostě chlup. Ty už existující ale jen tak nevymizí, leda si našetřit a investovat do laserové epilace.

No, diagnostikovano by to bylo jinou, novou doktorkou minulý únor právě, nevěděla, že jsem si prošla hubnutím, jen k ní přišla holka s problémem MS, tak mi vzala hormonální profil a UTZ. Na hormonálním profilu jsem měla zvýšený volný testosteron, celkový ale v normě, žádné další hormony rozházené právě nebyly, no a na UTZ našla orsve ty četné folikuly, maličké… Takže jsem začala zobat Duphaston, v červnu zas kontrola, volný testosteron se snížil, folikuly stále, pořád jsem brala Duphaston, v září jsem měla všechny hormony v normě, tak mi nasadila jen půlku Duphastonu, v říjnu jsem ho pak sama vysadila, MS přišla po 28 dnech, řekla jsem to Dr., ta mě pochválila a na UTZ už nebyli ani folikuky právě, pak mi zase došla MS, po 22 dnech, pak zase po 21…a teď ne, byla jsem u Dr., ta mi řekla, že to krásně narotlso, že mi to každou chvíli přijde, ale blokuje mi to cysta, která se ale mladým ženám často tvoří + mi Duphaston nedá, když mi MS chodí, ale pichla mi Agolutin, aby mi přišla MS a praskla cysta… Jak říkám, všechno to zhoršení, typické pro PCOS přišlo až s hubnutím, jinak vlasy, pleť, sem tam nějaký chloupek ale od mala… OK… Tu nepravdidelnost přikládám mladému věku, když mi MS začala tak nějak od 15 a ještě do 17 jsem to měla právě rozházené a oak ta anorexie… Říkám si, zda ten volný testosteron nemohla zvýšit podvyzica, málo tuků.. Stále jsem na hranici podvahy právě… Ale nevím, jestli mám opravdu PCOS nebo jsem měla takovej vykyv kvůli mému hubnutí a stresu z nejezeni pro tělo…ona sice v únoru vyloženě řekla, že mám PCOS kvůli tomu volnému testosteronu, ale o hubnutí atd nevěděla ani ň… Jsem zmatená

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex