Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já jsem si teď před létem koupila lactobacily, který se zavádějí do pochvy. Při potížích a nebo preventivně. Je to například gyntima, ale když se poptáš v lékárně, tak ti poradí.
Musíš je uchovávat a z lékárny donest v chladu jinak pomřou. Musím říct, že si zavádím jednou týdně preventivně a mám klid.
Anonymní píše:
Od porodu mám stále nějaké problémy. Stále nějaké infekce a vždy po přeléčení se mi infekce vrátí zpět. Připadá mi, že mám buď MS nebo výtok nebo si zavádím pilule takže neustále vložku v kalhotkách.
Existuje nějaká alternativa léčení, třeba homeopatika?
s homeo nemám zkušenost v téhlke oblasti,
ale chytrá kniha říká..
*Marcurius solubilis 9CH - žlutozelený, dráždivý a odírající výtok, kt se zhoršuje v noci
*Hydrastis canadensis 9CH - žlutý, hustý, přilnavý a táhnoucí se výtok, kt je doprovázen svěděním.
*Kalium bichromicum 9CH - žlutozelený, táhnoucí se hustý výtok
*Arsenicum album 9CH- čirý, ale velmi pálivý páchnoucí výtok, kt může být doprovázen pálivými bolestmi břicha
vše v dávkování 5 granulí 3-4× denně
Za sebe nedám dopustit na Rosalgin- výplach. Při začátku potíží 1-3 výplachy, v odstupu cca 12 hodin a je klid..ťuk ťuk, nikdy jsem na to netrpěla, až po porodu a po tomhle super..hlavně ten pocit čistoty narozdíl od globulí brr ![]()
a lactobacily nejsou k zahození taktéž
já je ale užívám normálně vnitřně, spolknu tabletu, je to fajn i na trávení ![]()
Moc děkuju. Probiotika jesm užívala (jedla) a taky to nepomohlo. Výplach jsem zkusila jen jednou - měla jsem doma poslední sáček.
Tak zkusím zatím gyntimu a koupit nový rosalgyn, mám obavy, že to bude ale málo, kdyžtak bych zkusila ty homeopatika.
quinny - která chytrá kniha?
Anonymní píše:
Moc děkuju. Probiotika jesm užívala (jedla) a taky to nepomohlo. Výplach jsem zkusila jen jednou - měla jsem doma poslední sáček.
Tak zkusím zatím gyntimu a koupit nový rosalgyn, mám obavy, že to bude ale málo, kdyžtak bych zkusila ty homeopatika.
quinny - která chytrá kniha?
začínáme s homeopatií se to myslím jmenuje ![]()
Rosalgin výplach je super věc, to zažene snad všechno.
A když ne, tak pak už jedině doktor, který podle rozboru určí léčbu.
No a… možná úprava životosprávy, vyhýbat se kvasnicím, protože po kynutém všechno kvasí, i výtoky, no a taky plesnivé sýry jsou zakázané a cukr (sorry, jsou to jen sesypané myšlenky, nic víc). ![]()
Anonymko,
laktobacily jsou dobrá první pomoc, těma nic nezkazíš.
S homeo bych byla opatrná. Důvodů je několik:
Od porodu mám stále nějaké problémy. Stále nějaké infekce a vždy po přeléčení se mi infekce vrátí zpět. Připadá mi, že mám buď MS nebo výtok nebo si zavádím pilule takže neustále vložku v kalhotkách.
Existuje nějaká alternativa léčení, třeba homeopatika?