Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Uhradova píše:
@Jankap Dobrý den, dnes jsme byli ráno u lékaře pediatra, který nám doporučil homeopatii, ale nedal nám žádný kontakt. Mohu se zeptat, jestli byste nám nějakého mohla doporučit? Nechci se pouštět do nějakých experimentů, chci mít jistotu, že se obrátím na toho správného. Nebo je možné se léčit i u vás? Poprosila bych vás, odkud jste? Poprosila bych vás na odkaz na vaše stránky. Děkuju, Martina
Martino,
podle pravidel eMimina sem nemohu dávat odkaz na své profi stránky. Buď si můžete udělat registraci a napíšu Vám odkaz do soukromé zprávy. Nebo mi napište, odkud jste, snad budu znát někoho poblíž, odkaz na jiné stránky dávat můžu.
@Jankap Děkuju za odpověď obratem. Ocitla jsem se zde na emimimu jen náhodou, když jsem hledala kontakt na homeopatického lékaře, ale registrovat se nechci. Na email byste mi kontakt na sebe poslat mohla? Moje adresa je ***@seznam.cz. Děkuju, M.
@Pletiplot píše:
V tomhle článku je hodně informací a teorie se zde vysvětluje v boxu.
http://technet.idnes.cz/…x-/veda.aspx?…
Základem je několik premis- to co u zdravého způsobuje příznaky, to také ve velmi zředěném množství tytéž příznaky vyléčí. Odtud - název - homeopatie.
- Při ředění se přípravky protřepávají - dochází k potenciaci.
- Příznaky se posuzují jako celek člověka, neléčí se jednotlivé části.
Každopádně ve výsledku homeopatická teorie odporuje logice a léčebný účinek nebyl nikdy spolehlivě prokázán.
V tomto článku MF Dnes nic nového není. Pouze shrnuto, proč to nejde. Naopak zde http://link.springer.com/search?… je možné najít i něco novějšího, konečně i vědecká práce. Bohužel novinář MF Dnes o ní asi nevěděl.
@Jankap píše:
Tomu se říká rutinní předpis, tedy předepsání léku bez zjišťování pacientových příznaků.Jenže na očkování každý reaguje jinak - někdo je bez reakce, někomu vyskáče ekzém, někomu se začne opožďovat psychomotorický vývoj, dalšímu… Každý z takových pacientů potřebuje jiný lék, protože má jiné příznaky. Pani doktorka má buď křišťálovou kouli, kde vidí budoucnost, nebo zcela jednoduše porušuje základní pravidlo homeopatie, které říká „podobné se léčí podobným“ (homeopat zjistí příznaky pacienta a hledá lék, který v provingu způsobuje podobné příznaky).
Pokud předepíšu lék bez ohledu na příznaky a ten lék bude naprosto mimo, nestane se nic, takový lék ani nepomůže, ani neublíží.
Ale pokud ten lék bude shodou okolností v určitém ohledu podobný správnému léku, tak může stav očkovaného dítěte zhoršit. Část práce vykoná vakcína, část nesprávný lék. Šance, že by byla Thuya správným lékem, jsou při tomto způsobu předepisování minimální.
Teď jsem tedy rozhozená z toho zda je dobré ta homeopatika miminku dávat vůbec?
Pokud to chápu dobře, tak by ji ale měla pomoci od případné teploty a jiných účinků prvního očkování? ![]()
@Ivka22 píše:
Teď jsem tedy rozhozená z toho zda je dobré ta homeopatika miminku dávat vůbec?Pokud to chápu dobře, tak by ji ale měla pomoci od případné teploty a jiných účinků prvního očkování?
Pokud máš pocit, že jsou ty medikamenty zbytečné, tak je nedávej. Naopak by ses tolik neměla bát toho, že dětičko bude po očkování nervozní nebo bude mít teplotu. Očkování je tu od toho, že aktivuje imunitu proti konkrétním nemocem, není v nich jediný živý bacil, jen jejich produkty (tzv. antigeny). Nějaká reakce těla je prostě normální a do druhého dne odezní.
@Light1 píše:
V tomto článku MF Dnes nic nového není. Pouze shrnuto, proč to nejde. Naopak zde http://link.springer.com/search?… je možné najít i něco novějšího, konečně i vědecká práce. Bohužel novinář MF Dnes o ní asi nevěděl.
Novinář o ní nemohl vědět, protože práce vyšla až v září 2013, kdežto článek na Technetu v lednu. Každopádně nelituju papíru a článek jsem si vytiskl a budu ho pečlivě analyzovat. Vzal jsem si dokonce na pomoc kolegy. Jen mi to bude trvat několik dní možná týdnů, protože taky chodím do práce.
@Ivka22 píše:
Teď jsem tedy rozhozená z toho zda je dobré ta homeopatika miminku dávat vůbec?Pokud to chápu dobře, tak by ji ale měla pomoci od případné teploty a jiných účinků prvního očkování?
Ne, nedávej Thuyu. Jedinou rozumnou homeopatickou ochranou je celková homeo léčba, která zlepší imunitu. Ale ta musí začít minimálně dva měsíce před očkováním. Jedinou 100% spolehlivou ochranou je neočkovat.
Nedávej více vakcín najednou, jestli mohu radit, a domluv si schéma 2+1.
Teplota po očku je reakcí dítěte s dobrou imunitou. Mnohem horší jsou reakce, kdy dojde k plíživému oslabení imunity (častá nemocnost, chronické problémy), k zastavení nebo zpomalení vývoje a podobně.
Jedinou 100% spolehlivou ochranou je neočkovat.
Takže raději neočkovat a nechat dítě nakazit hepatitidou B nebo tetanem, až si sahne někde na špinavoý klacek a pak strčí ruce do pusy?
@Pletiplot píše:
Takže raději neočkovat a nechat dítě nakazit hepatitidou B nebo tetanem, až si sahne někde na špinavoý klacek a pak strčí ruce do pusy?
Každý rodič by se měl informovat o rizicích očkování i neočkování. O nemocech, proti kterým se očkuje. Pokud se rozhodne neočkovat nebo očkovat jen částečně, tak by měl uvažovat, co bude dělat kdyby a jak chce své dítě chránit. Nechci debatovat o (ne)očkování, spíš jsem tím chtěla říct, že při každém očkování to riziko prostě existuje. Co je více nebezpečné, to musí každý posoudit sám, je to jeho zodpovědnost, proto by tomu měl věnovat určitý čas.
Žužlat špinavý klacek je podle mého docela zdravé. Rozhodně lepší než přehnaná hygiena. Ale ta míra, kde je hranice, je zas na každém rodiči.
Žužlat špinavý klacek je podle mého docela zdravé. Rozhodně lepší než přehnaná hygiena. Ale ta míra, kde je hranice, je zas na každém rodiči.
V 99% je žužlání špinavého klacku neškodné, či dokonce zdravé. V jednom procentu může chytit nějakou nemoc, třeba obrnu, žloutenku nebo tetanus, proti kterému je to očkování. Nebo taky tyfus, amébní úplavic atd, na které se umíralo. Ty jsou ale dnes už pomalu vymizelé.
@Pletiplot píše:
V 99% je žužlání špinavého klacku neškodné, či dokonce zdravé. V jednom procentu může chytit nějakou nemoc, třeba obrnu, žloutenku nebo tetanus, proti kterému je to očkování. Nebo taky tyfus, amébní úplavic atd, na které se umíralo. Ty jsou ale dnes už pomalu vymizelé.
Ano. A je na každém rodiči, aby toto riziko u svého dítěte posoudil.
V tom klacku taky může být schovaný jedovatý had a dítě bude ve vteřině mrtvé. I to je riziko.
Dle mého názoru to chce zdravý selský rozum a intuici. Vše, co děláte pro dítě s dobrým vnitřním pocitem pro dítě, je ok. Kdo chce dát homeopatika, ať je dá, kdo nechce očkovat, ať neočkuje, kdo nechce dělat nic, ať nedělá, každý je jiný a na každého to funguje jinak. Já vždy před očkováním dbám na to, aby malá byla psychicky v pohodě, zdravá a pořádně vyspinkaná. A pozitivně myslím na to, že je to šikovná holčička, která vakcínu zvládne. Po očkování hodně spí, tak s ní jdu na procházku na čerstvý vzduch a taky ji chovám, páč se chce tulit.
Kdyz to lusobi na psychicke urovni, jak muze pusobit u kojence? Kdyz o tom nevi,..jen tazka, ja nekritizuji, protoze homeopatii zalibila, pomohla 3 lete dcerce od zanetu stredousi.Ted poprve jdem s synem na ockovani a vycetla jsem, ze se podava v den ockovani a pak jeste 10 dnu tenhle lek.
@Jankap Dobrý den, dnes jsme byli ráno u lékaře pediatra, který nám doporučil homeopatii, ale nedal nám žádný kontakt. Mohu se zeptat, jestli byste nám nějakého mohla doporučit? Nechci se pouštět do nějakých experimentů, chci mít jistotu, že se obrátím na toho správného. Nebo je možné se léčit i u vás? Poprosila bych vás, odkud jste? Poprosila bych vás na odkaz na vaše stránky. Děkuju, Martina