Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Bud rada ze ti pije, mala takhle od zubu mela horecky mesic i 39 ale pak chytla infekci, takze nic nepodcenovat, pokud horecky budou pretrvavat zasla bych k Dr a mozna i prinesla moc
Syn měl taky skoro 39°C, Dr. říkala, to mu jinak nic není, takže to bude opravdu ze zubů. Zabraly ná Paralen čípky.
Asi takhle, malá má horečky od pondělí od večera.. V pondělí jsme byly u doktorky na preventivce, ta sama řekla, že jí rostou špičáky - to když jsem si stěžovala, že má průjem.. No malá je veselá, ale má pořád 38,5 po ránu a přes den přes 39, tak jsem to nevydržela a dnes tam naklusala - ukázalo se, že má krk plný čepů
A to celkem normálně jí a pije.. Takže tak, já bych se šla ukázat dr..
Obě dětské lékařky u kterých jsme byla mi řekly že od zubů je zvýšená teplota, do 38, pokud je to víc jsou to ojedinělé případy ale většinou je to další infekt. růst zubů je velký zásah pro imunitu, dítko je oslabené a snadněji podlehne jinému viru nebo bakterii a může mít horší průběh.
Já bych 15ti měsíční dítě od pondělí s horečkou jako popisuješ bez prohlídky lékařem rozhodně nenechala. Pokud nemá další obtíže tak tím tuplem ne, může to být třeba zánět močových cest(ten se skutečně laicky nepozná) nebo angína, která může být skutečně jen v krku, zánět dutin…chodím nejpozději třetí den.
@gabriela82 píše:
Asi takhle, malá má horečky od pondělí od večera.. V pondělí jsme byly u doktorky na preventivce, ta sama řekla, že jí rostou špičáky - to když jsem si stěžovala, že má průjem.. No malá je veselá, ale má pořád 38,5 po ránu a přes den přes 39, tak jsem to nevydržela a dnes tam naklusala - ukázalo se, že má krk plný čepůA to celkem normálně jí a pije.. Takže tak, já bych se šla ukázat dr..
přesně tak, člověk sám to těžko odhadne a na zuby se svede kde co a pak se rodiče diví že se jede na pohotovost a dítě kolabuje protože už má přeci týden horečky od zubů…
a taky mě napadá zánět středouší…malé děti neumí identifikovat bolest, její přesné místo a intenzitu..ale jde to ověřit zataháním za lalůček ![]()
no za mě třikrát jít zbytečně než jednou nejít a pak si poležet v nemocnici, jako jsem to měli my… ![]()
Ahoj… teploty do 38 jsou prý u zubů normální…já jednou taky myslela, že to jsou zuby, a dr mi řekla, že prodělává šestou nemoc…(4-5 opravdu vysoký teploty kolem 40 pak najednou bez teplot a celej osipanej)
- nevím, ale dle mého jsou tvoje teploty už moc vysoký „jen na zuby“
@dasenka11 píše:
Tak diky, jdeme teda k doktorovi
dej vědět jak jste dopadli! držím palce..klidně to může být ta šestá, alespoň to budete mít za sebou…
@dasenka11 píše:
Tak diky, jdeme teda k doktorovi
já tě nechtěla postrašit…ale víš jak pro jistotu si skákni… Třeba to jsou opravdu jen ty zuby…na tu šestou nemoc nám žádný prášky nedávala..jen paralen na srážení teploty (i tak mě málem odvezli
)
No tak je to virus, ma cerveno v puse, cekala jsem tam strasne dlouho, aby se vycural, ale on jako naschval dneska moc napit nechtel - asi ho to v ty puse boli
No tak se nevycural a musim mu dat ten sacek zitra rano a dojit tam znova. K tomu jeste nas doktor ma dovolenou a byli jsme u zaskoku ![]()
@dasenka11 píše:
No tak je to virus, ma cerveno v puse, cekala jsem tam strasne dlouho, aby se vycural, ale on jako naschval dneska moc napit nechtel - asi ho to v ty puse boliNo tak se nevycural a musim mu dat ten sacek zitra rano a dojit tam znova. K tomu jeste nas doktor ma dovolenou a byli jsme u zaskoku
a neudělal „záskok“ CRP? ![]()
třeba už bude do rána lépe! pokud se objeví vyrážka byla to šestá nemoc
@dasenka11 píše:
No tak je to virus, ma cerveno v puse, cekala jsem tam strasne dlouho, aby se vycural, ale on jako naschval dneska moc napit nechtel - asi ho to v ty puse boliNo tak se nevycural a musim mu dat ten sacek zitra rano a dojit tam znova. K tomu jeste nas doktor ma dovolenou a byli jsme u zaskoku
jéjej…ale uvidíš, třeba to nebude nic hroznýho
ty máš asopoň pytlík, ale já tenkrát dostala pro jistotu zkumavky…a tref se tam ![]()
No, tak teplota uplne pryc a dite zivy, nastesti bez vyrazky
Uf! ![]()
Tak to s tou vyrazkou odvolavam, ma takovou jakoby koprivku trochu sem tam, ale ne moc vyraznou, muze to byt ono?
A jak dlouho trva nez to prejde?
Ahoj, potrebuju poradit. Muj 15ti mesicni syn ma od pondelka horecky, jinak mu nic neni, ma jen natekle dasne, takze to muzou byt zuby. Je normalni u rustu zubu horecka 39,5 az 40? A ze to trva uz 4.den? Obcas se to zlepsi, taky diky Ibalginu Baby, ale pokracuje to porad
Calgel mame taky, problem je, ze chce hodne pit a pak to ten gel splachne