Horečky, průjem, bolesti

2021
6.11.15 19:52

horečky, průjem, bolesti

Maminky, malý ve středu po spánku po obědě byl uknourný a měl horečku kolem 38, druhý den jsem koupili ibalgin. ve čtvrtek přes den byl ospalý, hodně spal, což je pro něj dobré, ale málo pil a jedl, bolela ho prý hlavička a nožička a bríško… Dnes to není o nic lepší ani jiné. horečky cca 38,1. dávám po 6ti hodinách ibalgin. osprchovala jsem ho, na chvíli zabalila do namočeného ručníku a pak oblíkla do pyžama a dala mu modré ponožky a na ně suché. dal si trošičku rohlíku a vodu. Stěžuje si že ho bolí chodidlo. Pořád chvátá na záchod že kakat a nakonec nic. co byste mi poradily abych ještě zkusila? když se to zítra nezlepší tak zajedeme na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
6.11.15 20:07

V chodidle muze mit krec, proto boli. Stejne tak hlava muze bolet od dehydratace. Kolik toho za posledni dva dny vypil? A srazeni teploty 38 brufenem a jeste sprchou a zabalem mi prijde prehnane. Kdyby mel 40 ci vic, tak nereknu, tskto bych s tom brzdila.
Kdy naposled opravdu kakal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
6.11.15 20:15

Děkuji za radu, takže sprcha a zábaly až po 40. Křeč by měl z čeho? myslím že říkal něco jako že ho brní. Malý pije od mala strašně málo, denně asi 700ml a to má 3 roky! nevím jak to do něho dostat, ted pije stejně nebo mín a může ho přesvědčovat jak chci tak to nejde. kakal včera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
6.11.15 20:15

Kdy se střídá ibalgin a čípky na noc přes 39?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
6.11.15 20:21

@rawala A u doktorky jste před víkendem byli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
6.11.15 20:26

Nebyli, vždy když jsem jí volala tak mi řekla že do 38 nemám nic dělat nad 38 ibalgin a myslím nad 38,5 střídat s čípkem na noc. Malýmu většinou do dvou dnu zabral sirup, tak když to nepomůže tak zítra pojedeme na pohotovost. ted mi spí hodinu a je celej spocenej jsem ho zakryla dvěma peřinama, aby se potil, je to dobré?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
6.11.15 20:27

@rawala krec muze byt tez z dehydratace. Nemel ted nejake ockovani? Prostredni syn mel krece do chodidel po ocku, dostaval pul tablety sumaku horciku a behem par dnu byl klid.

Brufen a paracetamol jsem stridala, kdyz to detem vylezla horecka hodne vysoko uz treba hodinu dve po aplikaci te prvni ucinne latky, tak jsem pockala, aby to byly tri hodiny a podala na stridacku druhou. Sprchu, cca 36-37 stupnu bud kdyz jsem nemela druhy lek na stridani nebo pokud ani to stridani po 3h nebylo dostacujici.(zazila jsem pri nestovicich horecky nad 40, ktere prakticky nesly srazit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
6.11.15 20:28
@rawala píše:
Nebyli, vždy když jsem jí volala tak mi řekla že do 38 nemám nic dělat nad 38 ibalgin a myslím nad 38,5 střídat s čípkem na noc. Malýmu většinou do dvou dnu zabral sirup, tak když to nepomůže tak zítra pojedeme na pohotovost. ted mi spí hodinu a je celej spocenej jsem ho zakryla dvěma peřinama, aby se potil, je to dobré?

proboha ne! Nezahrivat horeckujici dite! Prikrej ho normalne, spis tenkou dekou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
6.11.15 20:31

Očkování žádné neměl. jak dlouho ho mám nechat zabalenýho a potit se? tak do 38nedělat nic, nad 38 sirup a na 38,5 střídat na noc s čípkem? co dáváte na bolení v krku? na kašel dělám cibuli s medem a stop kašli sirup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
6.11.15 20:36

Když jsem byla malá a byla jsem nemocná tak si pamatuju že nás zakrývaly a museli jsme se potit!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
6.11.15 20:43

Na boleni v krku davam Priessnitz, jen studenou mokrou zinku, omotat satkem ci salou a za hodinu vymenit. Ted nedavno jsem kupovala tantum verde pastilky, je to jako tvrdy bonbon, tim jsem doplnila ten obklad. Jinak jeste hermankovy caj s medem.
Na kasel pres den davam na odkaslavani mucosolvan. Na noc vlastne nic, vetsinou kdyz jsou pres den kvalitne odkaslani, tak v noci kaslou minimalne, drazdivy kasel moc neznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
6.11.15 20:45
@rawala píše:
Když jsem byla malá a byla jsem nemocná tak si pamatuju že nás zakrývaly a museli jsme se potit!?

to je nesmysl. Akorat koledovani si o prehrati, hlavne kdyz je ten objem piti takovy taktak. Taky me maminka cpala pod duchnu vypotit, ale pry fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
6.11.15 21:09

Tak už jsem ho převlíkla a stihl si při čůrání uprcnout průzmu. a co se stane při přehřátí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
6.11.15 21:13

U nás v rodině to tak je že když je někomu špatně nebo má horečku tak šup pod peřinu či dvě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
6.11.15 21:14

Bolest bříška může být s tím průjmem spojena? co to může být jen bacil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí