Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ennka občas nakouknu do papírů, ale max. na to, který cvik je nařadě, jinak jak cvičit už zvládám v pohodě. A u koho jsi byla, u Martiny Mangový?
Mě to zjistili díky ultrazvuku, že vůbec neovoluju.
Já už bych ted do sebe HA nedostala ani párem volů, vždy jsem s ní byla spokojená, než jsem začala chtít mimi a co ted čtu, je to děs.
Jo jo, ultrazvukem.
Nene, byla jsem u Ireny Šofrové, v Yogame. Chtěla jsem už co nejdříve začít, tak jsem si dala víkendový kurz. Já také brala dlouhou dobu antikoncepci, pak jsem přestala a viděla jsem dobré účinky. Nebyla jsem zavodněná a tak…až na tu menstruaci. TAké si myslím, že to není nic dobrého, ale moc pomoci k té nemoci není:(proto jsem zkusila něco přírodního. ještě bych to chtěla doplnit bylinkama a snad se mi menstruace podaří rozhýbat…u koho jsi byla ty?
@ennka Já byla právě u té Martiny Mangové, taky v Yogame, v Praze, v termínu 18.-19.1., taky na víkendovém semináři. Moje startovací cykly po vysazení antikopce před rokem byly 43 - 60 dnů a po vyvolávačce. Ted užívám Utrogestan ještě. Jinak z přírodního jsem toho zkusila hodně, bylinky jak kontryhel, tak gynex, pak nějakou vodní kůru a nic nezabralo. PCO je pakárna ![]()
To já měla takhle a bez vyvolávačky…a pak už to začalo úplně stagnovat..:(věřím, že snad jóga zabere. Irena říkala, že s jógou a PCO jsou dobré zkušenosti. tak uvidíme. musíme věřit:)také nevím jestli se nemoc postupem doby horší? doktor mi toho moc neřekl.
@ennka Tu vyvolávačku jsem měla jen 2× a to když jsem byla 60 dc, tak už jsem si pro ní šla. Jestli se to horší nebo ne, to taky nevím, ale asi jo, tvoří se pořád silnější a silnější obal. Kolik ti vlastně je? Hlavně té joze věřit, to je podstatný ![]()
To chápu, že jsi šla. mně je 28 a tobě? určitě věřit, ona je pak ta psychika jen jiná. zvlášť asi u tebe je to teď hodně důležité, aby jsi byla v pohodě:)I když chápu, že je to někdy těžké.
@ennka Mě je 26. Já už jsem myslím z toho nejhoršího venku, myslím psychicky. Jedem s přítelem na konci března na dovolenou a jsme dohodnutí, že pokud se do té doby nezadaří, šli bysme v květnu do CARu
. Takže si ted užíváme a těšíme se na dovolenou, ale zhruba před měsícem to bylo peklo - navíc totiý kolem mě skoro všechny holky otěhotněly a o prázdninách budou hojně rodit.
Tak to je fajn, že jsis to v hlavně hezky srovnala. To je určitě důležité:) Tak to budu držet palečky. Zase se ozvi, já budu informovat, jak probíhá cvičení ![]()
Jasně, jsem ráda, že tu budu mít partáka. Tak pěknej víkend a třeba v pondělí ![]()
Já za sebe můžu hormonální jógovou terapii vřele doporučit. Rok jsme se o mimčo snažili bezúspěšně, já měla takové delší a nepravidelné cykly (ale žádná tragédie zase, obvykle 30-35 dnů, výjimečně třeba 40), tak jsem si říkala, že to možná bude chtít něco udělat s hormony. Od ledna jsem se přihlásila na kurz HJT, ani jsem ho nedochodila a včera objevila //
Dost možná v tom sehrály roli i další věci (např. jsem teď první půlku cyklu brala jeřáb ptačí), hodně věcí jsem si srovnala v hlavě. Určitě to není jen tahle jedna věc, ale když je člověk vhodně naladěný, může ho to jen podpořit! Takže držím palce všem. ![]()
Ahoj holky, sice je nějaká pauza od posledního příspěvku, ale třeba se některá chytnete ![]()
Měla bych dotaz - jaký je rozdíl mezi tím 8týdením kurzem (1× týdně) a víkendovým seminářem HJ? Je to tak, že po víkendovém semináři už znám všechny cviky a cvičím si vesele sama doma? Ale co ten 8týdenní kurz? To jako než můžu začít cvičit doma trvá to 8 týdnů než se všechno naučím? Nebo už i těch 8 týdnů můžu cvičit a postupně si cviky přidávám? Chtěla bych HJ zkusit, ale nehodí se mi teď termín toho víkendového semináře, tak jsem si říkala, že nebudu čekat a začala bych ten delší kurz.
Díky a mějte se ![]()
Ahoj, já jsem se na to ptala a jediný rozdíl je v tom čase trvání. Chodila jsem na víkendový kurz, kde jsem se naučila celou sestavu a teď cvičím doma. Dělají se pak i opakovací hodiny. Myslím si, že v tom 8 týdenním se to učí postupně…
Ahoj, přesně tak - v tom 8týdenním kurzu se vše učí postupně, ale můžeš začít cvičit doma hned, jen prostě to ze začátku nebude celá sestava, ale postupně budeš cviky přidávat. Já do tohohle kurzu chodila a moc si neumím představit, že bych se to měla naučit za víkend, myslím, že bych v tom měla pěkný maglajz a spoustu věcí bych si pamatovala nepřesně (nemám zrovna pohybovou paměť). A jak jsem psala, vypadá to, že mi zabraly i ty jednotlivé cviky
. Stejně jsem druhou půlku cyklu moc necvičila, protože v těhotenství to není vhodné, a vida - dobře jsem udělala.
Ahoj holky, chtela bych začít chodit do Yogame k A. Vaculikove - jsou to pondelky od 17.hod. Nechcete se nekdo přidat?
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtela bych začít chodit do Yogame k A. Vaculikove - jsou to pondelky od 17.hod. Nechcete se nekdo přidat?
Ahoj, taky o tom přemýšlím… ale ještě jsem nedošla k žádnému závěru
Dneska uvidím kamarádku, která to cvičí, tak se jí chci zeptat, co a jak a pak se uvidí
Dám ti vědět ![]()