Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak to jsou krásné zprávy:)To bude hned větší motivace ke cvičení ![]()
Holky, prosím, máte někdo zkušenosti s M. Mangovou??
To majorka: teď mám jen minutku, ale určitě se ozvu! Taky jsem se nechala zapsat „pod čáru“..
Já byla na víkendovém kurzu u M. Mangové a mohu vřele doporučit!! Moc milá a fajn ženská.
@Anonymní píše:
Holky, prosím, máte někdo zkušenosti s M. Mangovou??To majorka: teď mám jen minutku, ale určitě se ozvu! Taky jsem se nechala zapsat „pod čáru“..
Díky za info, pořád se snažím najít nějaké 8týden. kurzy, ale slyšela jsem pozitiva i o té M. Mangové, tak pořád přemýšlím jestli víkend. kurz nebo ne
Ale spíš se kloním k tomu delšímu. Jaký na to máš názor?
Díky!!!
@Anonymní píše:
@majorka
Odpověděli Ti z Yogame? Mně pořád ne
já jsem si psala s recepcí minulý týden a v pohodě, jsem na čekačce pro ten pondělní kurz od 8.4.. Teď ve čtvrtek se tam chci jít podívat a vyzkoušet hodinu jógy pro začátečníky (od 19:30hod). Nechceš se přidat? ![]()
Chci si omrknout studio, vyzkoušet vůbec jógu jako takovou, abych se pak finálně rozhodla co s tím kurzem.
@Anonymní píše:
@petttaDíky za info, pořád se snažím najít nějaké 8týden. kurzy, ale slyšela jsem pozitiva i o té M. Mangové, tak pořád přemýšlím jestli víkend. kurz nebo ne
Díky!!!Ale spíš se kloním k tomu delšímu. Jaký na to máš názor?
sice to nebyla otázka na mě
, ale já jsem o tom taky dlouho přemýšlela a víc se kloním k těm 8 týdnům…přeci jenom si podle mě ty cviky víš zažiješ, máš šanci si je zopakovat atd. Když půjdu jen o víkendu, tak to do mě nejspíš nalejou přes trychtýř a zajímalo by mě, co si z toho budu pamatovat za 2 dny ![]()
Já jsem určitě spíše pro ten víkendový kurz. Zrovna u M. Mangové to chodí tak, že v pátek ti ukáže všechny cviky najednou, je to sice nejdřív hrozný zmatek, ale v sobotu se celá sestava cvičí 2× dopoledne, pak oběd a 1 - 2× odpoledne (podle zájmu). Hned v pátek dostaneš celou sestavu hozenou na papír, obrázek včetně textového popisu a můžeš si k tomu dělat své poznámky.
S 8-týdenním zkušenost nemám. Já jogu cvičím od ledna a cca v červnu plánuju za M. Mangovou zajít na opakovací „kurz“ - jedná se o sobotní odpoledne, kde se už „jen“ cvičí, bez povídání, stojí 500 Kč a ona na tebe koukne, jestli vše cvičíš správně, což se mi zdá fajn
. Snad jsem při rozhodování trochu pomohla.
@Anonymní píše:
@petttaDíky za info, pořád se snažím najít nějaké 8týden. kurzy, ale slyšela jsem pozitiva i o té M. Mangové, tak pořád přemýšlím jestli víkend. kurz nebo ne
Díky!!!Ale spíš se kloním k tomu delšímu. Jaký na to máš názor?
Ahoj, holky
tak jsem včera byla poprvé v životě na józe! Zkusila jsem v Yogame hodinu pro začátečníky a musím říct, že to bylo moc fajn. Dneska mě teda všechno bolí (přeci jenom na tento druh pohybu nejsem zvyklá a jsem zřejmě strašně zatuhlá), ale to mě asi neodradí. Zatím mám předplaceny ještě 2 hodiny ![]()
Ale teď k té hormonální józe. Když se to všechno naučíte, kolik času vám pak zabere cvičení doma? A cvičíte opravdu každý den? A cvičíte někde v klidu nebo u TV? ![]()
Ahoj:)jóga je opravdu fajn. Dříve jsem si myslela, že je to nudná věc, ale změnila jsem názor. Ta hormonální je trošku jiná, je tam hodně důležité dýchání. Já se snažím opravdu každý den, ale většinou cvičím tak 6 krát do týdne. I když mám u toho puštěnou televizi, tak to nevnímám, hodně se při cvičení musíš soustředit na sebe. Mně to aspoň tak přijde:)Za 30 minut to zatím nedávám…tak 40-45 minut.
Ahoj holky, tak nebudete nově chodit někdo na kurz? ode dneška se u Adély Vaculíkové v kurzu místo neuvolnilo, tak nejspíš nastoupím od 16.4. k Ireně Šorfové
Byla jsem už 2× na normální józe pro začátečníky, a bylo to moc fajn ![]()
Byla jsem u p. Mangové. Ale mám trochu rozpolcené pocity. Celé mi to přišlo dost komerční, bylo nás strašně moc, tak nás ani lektorka nestihla zkontrolovat. Přesto jsem jógu cvičila poctivě každý den, ale na mě neměla vliv žádný. Spíš jsem pár kil přibrala a to jsem jedla jako obvykle… Ale cvičení je rozhodně příjemné…
Holky nema nekdo z vas cviky anebo nevite ci se da objednat kniha v AJ anebo CJ?
Nikkus, podobný dotaz jsem tu před více jak rokem pokládala taky. Jógu cvičím dost dlouho, proto mi přišlo, že musím vystačit s tím, když mi někdo řekne, o jaké asány jde. A byla překvapená odpovědí, že nevystačím. Po absolvování kursu s tím musím souhlasit. Kdybys zapátrala, tak cviky na webu někde najdeš, po pár úhozech jsem ti našla jejich vyobrazení třeba tady. Z klasických asán je tam snad jen viparita, ale jen na pohled, všechny cviky se totiž provádí dynamicky, a to z obrázků nevykoukáš. Na youtube sice najdeš videa a můžeš leccos pochytit, ale bez výkladu a vyzkoušení pod kontrolou lektorky a hlavně správného zapojení bhastriky, to efekt mít nebude.
Taky přidám svoji zkušenost s hormonální jógou. Absolvovala jsem víkendový seminář pod vedením p. Adély Vaculíkové na konci dubna. A po 3 týdnech cvičení - světe div se - jsem dostala menstruaci, kterou jsem jinak měla jen po vyvolávačkách nebo utrogestanu
Takže už toto, je pro mě velký úspěch. Jo a hlavně mě ta jóga hrozně baví (třeba cvičení dle Mojžíšové mi přišlo strašně nudné), takže ji cvičím každý den
Teď měřím bazálku a čekám, jestli bude ovulace, jestli jo, tak tady samozřejmě zase poreferuju ![]()