Hormonální jóga

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1382
16.1.15 18:23

Holky díky za všechny reakce :) nakonec jdu už teď 6.2. a 7.2. a moc se těším :-) mám zase další pozitivní reakce od kolegyně z práce…to je mazec, že o tom ví tolik lidí a přitom se to nikde moc neprezentujte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
16.1.15 21:27

Baru87 to je super, ze jdes. Urcite se ti to bude libit. Ja mela uz prvni den po cviceni strasne moc energie a mela jsem pocit, ze jsem konecne nasla tu yogu, ktera je udelala pro me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
16.1.15 23:24

@anezka79 tak nevim jestli to u me bylo jednodussi, ale budiz :)mame za sebou 2ivf a 5ketu, ze kterych nikdy nic nebylo, na poceti jsme cekali 2roky, jen vubec nez mi prisla prvni menzes samovolne bez hormonu po vysazeni antikoncepce to trvalo skoro 2roky a prisla az po kompletnim omezeni cukru ve strave…ponte jsem 3mesic otehotnela, byl to prvni mesic po kurzu hjt, nicmene kdo vi jestli to byla jen shoda nahod ci vina pouze hjt. Chodila jsem i na bankovani, srovnani patere dornovou metodou apod. Sice mam stitku v pohode, ale nekdy je snazsi dat do pohody tu nez treba donutit rust delozni sliznici…mivala jsem ji 2mm a nabizeli mi nahradni materstvi jako jediny zpusob mit potomky…tak ti nevim zda jsem to mela snazsi ;) i tak ale drzim palce a ver, ze kdo si pocka, ten se docka :srdce: drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
16.1.15 23:26

@Baru87 ja mela z toho kurzu dobry pocit, ale ze cviceni a dychani smisene pocity…nicmene po nacviceni sestavy mne to zaclo bavit a protoze mam jogu i tak moc rada, tak jsem cvicila min 5×tydne. Tak at pomuze a libi se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
20.1.15 16:39

@Vrk no, zazili jste toho hodne, to muselo kolikrat bolet. S tim, ze to nekdo ma jednodussi jsem myslela srovnani hladinu hormonu :) ne tehotenstvi :)
No, je pravda, ze o sliznici nevim nic. Jen to, ze kdyz jsem se vratila z cestovani, v lete 2013, mi gynekolozka rekla, ze vypada dobre, ze by se tam uhnizdilo vajicko. Ja miminko si uz preju nekolik let (navic je mi 35…) ale predesli pritel moc nechtel a pak stejne jsme zkouseli nekolik mesicu, skoro rok, a nic. Asi to byla ta stitna zlaza a vysoky prolaktin, a proste s nim to nemelo byt. S pritelem se kterym jsem ted to je uplne jiny. Oba moc chceme a citim, ze to nekdy prijde. Dekuju moc za hezky slova, ze kdo si pocka, ten si docka :) Kdy mas termin ty? ;)

@Baru87 skoda, ze nebudu v Praze ten stejny vikend, ktery pujdes na seminar. Sla bych taky na opakovani v sobotu odpoledne! :)Jinak, precti si tady zkusenosti s HJ: http://www.hormonalni-jogova-terapie.cz/…niha-navstev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.1.15 16:10

Ahoj :) potrebovala jsem poradit a napsala jsem Dinah Rodrigues, zakladatelka Hormonalni yogy. Dodalo mi to hodne sily. Mozna vas taky pomuze (hlavne @Baru87):

Dear Ines
In my opinion you should not stop taking the thyroid hormones!
I never say to stop it yourself! Martina should have learned that in my seminar.
Your part is to practice the exercises and only the doctor endocrinologist decides if you should stop the medication or not because the thyroid hormones are very necessary for your health and VERY IMPORTANT to get pregnant!
You should not try to stop the medication yourself and while you have hypothyroidism, you need them and they are NOT bad for you - don't try to avoid it.
TSH is just measuring how lazzy your thyroid is - how much hypo your thyroid is!
Do the exercises, take the thyroid pils and don't worry - with time everything will come to normal.

Regards Dinah

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
4.2.15 18:02

@anezka79 díky moc za info! Přiznávám, že jsem přemýšlela, jestli ty hormony nevysadit :lol: Odpověděla si mi na otázku, aniž bych ji někomu položila, ty si nejlepší :lol:
V pátek a sobotu jdu na kurz, tak se fakt už těším, i když musím přiznat, že po dvou měsících braní Nosifolu cejtím, že se s tělem něco děje a poslední cyklus byl 33 dní! (před tím kolem 90ti), takže už to celé vidím pozitivněji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
5.2.15 13:52

@Baru87 presne tak…radsi hormony nevysad… teda, jestli nechces zazit horskou drahu :D uz mesic zase beru Euthyrox a citim se mnohem lip. Uz nemam ty depresivni stavy, nebrecim celou dobu, nemusim uprosted dne spat hodinu-dve, jsem produktivnejsi v praci, sebejistejsi…ted jsem ale zase tyden necvicila hormonalni yogu…tak snad me tady pozbudite, abych zase nabrala sily. Ty stavy (a nervy ze sefa v praci…)ze snizeny stitne zlazy taky nepomahali k tomu abych se dokopala cvicit…
Tak jsem zvedava z tvych dojmu ze seminari :D

A nejsou jeste dalsi holky, ktery maji se cvicenim zkusenosti?
Me se ted jinak nemame par mesicu snazit, dokud se stitna zlaza neda doporadku :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
5.2.15 22:28

@anezka79 Ja se ted v dubnu chystam na vikendovy kur k Adele Vaculikove. Desne se tesim, tak vas s napetim procitam.Jsem fakt zvedava.Moji kamaradce to k otehotneni pomohlo.Ma taky Pco a snazila se 4,5 roku.Tak jsem moc zvedava, ja uz tedy jedno mimi mam, tak jsem asi na tom lip nez vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
21.6.15 08:38

Ahoj holky, chtela bych se zeptat - ma smysl cvicit hormonalni jogu, kdyz jsem normalne v peci lekaru, beru hormony na menstruaci a ovulaci a podstoupila jsem uz inseminaci atd? mam moznost se ted zapsat do kurzu, stoji to 2500 na tri dny a premyslim, jestli to ma pro me vyznam.. pece lekaru se prozatim vzdat nechci, konecne se to ted se mnou pohnulo po dvou letech (mam za sebou jeden spontanni potrat a revizi po zamlklem tehotenstvi) - zjistili mi syndrom polycistkych vajecniku a dostala jsem se do pece opravdu skvele doktory, ktere duveruji a nechtela bych tuto peci aktualne prerusovat.. jen se snazim logicky premyslet nad tim, jestli hormonalni joga nepomaha spise tem, kteri se distancuji od chemicky podavanych hormonu.. moc vam dekuji za jakekoliv vase odpovedi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
21.6.15 10:52

Ahoj Petro :)
ne, nemusi to tak byt tak radikalni, ze by clovek, ktery bude delat hormonlani yoga nebude brat leky. Napriklad ja jsem brala leky na stitnou zlazu a pritom jsem kazdy den cvicila HJ. Hodne rychle se mi hodnoty hormonu srovnali a urcite k tomu pomohla HJ.
Jen chci upozornit, ze HJ je kontraindikace s tehotenstvim. Kdyz zjistis, ze jses tehotna, tak prestat :)
Je to moc dobry pocit byt v rukou dobre lekarky :) to ti preju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
21.6.15 11:16

@anezka79 ahoj anezko, dekuji za odpoved :hug: ja jsem totiz doporuceni na hormonalni jogu dostala od psycholozky, ktera mi ale zaroven rekla, ze me bude lecit jen v pripade, ze se vzdam gynekologicke lecby aspon na rok a budu dochazet jen na psychologicka sezeni k ni a budu cvicit hormonalni jogu.. coz se mi v tuto chvili, kdy mam perfektni lekarku, vubec nelibi, tak psycholozku jsem „odstrihla“, ale ta myslenka hormonalni jogy se mi libi a proto jsem premyslela nad tim, jestli do toho jit nebo ne, kdyz beru hormony na MS a ovulaci.. kazdopadne dekuji za informace :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
21.6.15 11:29

:lol: Tak ta psycholozka je pekne neprofesionalni! To je dobre, ze jsi ji neposlouchala.
Jestli mas penize a cas, zaregistruj se na seminar a pak to cvic doma. Pomuze ti to- budes brat leky a HJ pritom taky bude pracovat :). Me to napriklad srovnalo vysoky prolaktin (doporuceny od gynekolozky leky ale po 5 mesicih se mi srovnal bez brani leku). Taky mi to pomohlo ke srovnani stitnou zlazu…je pravda, ze ted uz treti mesic necvicim…ale mela bych :( (no proste si nenajdu cas..).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
21.6.15 11:29

Muzes mi napsat zpravu, jestli chces :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
21.6.15 11:34

@petramarkech …a zapomela jsem rict nejdulezitejsi vec…s vynechanim leku (hormonu) mam velkou zkusenost… vloni v kvetnu jsem absolvovala seminar HJ. Pak jsem cvicila a v rijnu jsem mela srovany prolaktin. Kdyz jsem videla, jak to funguje, rozhodla jsem se jit „prirodni cestou“ a prestat brat leky na stitnou zlazu (snizena funkce) a lecit to hormonalni yogou. Po trech mesicich depresi a rozhazeny organismus, v lednu jsem sla za endokrinolozku a mela jsem HODNE vysoky hodnoty hormonu SZ. Takze jsem zacala zase brat leky, pritom jsem cvicila HJ a v breznu jsem mela hormony v poradku. Dokonce az moc nizky, tak mi doktorka snizila davku leku (to si myslim, ze k tomu pomohla HJ).
Takze dat si pozor na samoleceni-prirodni cesta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí