Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Veverka X To je super cil, jen obcas tezko dosažitelný, ale taky o nej usiluji, posledni dobou se mi i dari, urcite i zasluhou HJ, uz se tesim, jak si zacvicim, zase mam naslapnuto na kazdodenni cviceni v tomto tydnu. ![]()
@Veverka X ahoj, tak jak pokracujes?
Ja suprove a poctive cvicim, konecne doslo i na me a plet se mi den ode dne zlepsuje, je to super, konecne po tolika lezech neco zabralo a navic to i pomaha telu i dusi, jeste aby mi to pomohlo k tomu nejdulezitejsimu. ![]()
@ellca30 Ukázalo se, že ta moje cysta je endometriózní, co Ti budu povídat… Trochu mi to vzalo „vítr z plachet“. Hodně jsem cvičila a cyklus byl jen 20 dní, ale těžko říct, co za tím bylo (cysta, jóga nebo ještě něco jiného).
Teď kvůli té endo beru léky, takže máme se snažením útrum.
Cvičení jsem trochu omezila na 3-4× za týden. Zkrátka mě to opravdu dost sebralo.
@Veverka X Hmm tak to chapu, to me mrzi, ale bude brzy lip.
nejsem lektorka, ale myslim, ze by mozna neskodilo zjemnit bhastriku, proste jen tak na pohodu..
@ellca30 Já jsem ubrala i cvičení. Víc teď cvičím fitness. Prostě mě to kapku sebralo. O té bhastrice jsem přemýšlela a celkově jsem uvažovala, jestli bych spíš neměla cvičit cviky, kterými vaječníky deaktivuji.
Snad budu brzy zase v normálu
.
Zdravím všechny, na hormonální jogu jsem narazila teprve nedávno, moc by mě zajímalo jaké máte zkušenosti s jógou a cystami?
Ahoj holky, taky mam kurz za sebou a moc se mi to libi.joga harmonizuje, takze urcite nema jen aktivacni vliv, instruktorka taky rikala, ze nekdy si telo a cyklus projde jakoby zhorsenim, dlouhodobe cviceni napomuze jakoukoliv nerovnovahu srovnat:)
Ahoj holky, ráda bych Vás poprosila o radu. Před nedávnem jsem byla kurzu HJ (mám za sebou 3× zamlklé těhotenství, všechna vyšetření v pořádku, takže zkouším kde co). Cvičím cca 4× týdně. Po létě bych ráda zkusila znovu otěhotnět (zatím to vždy vyšlo na poprvé, problém u mě není v oplodnění, ale v donošení) a gynekoložka mi doporučila ihned po zjištění těhotenství užívat 3× denně Utrogestan. Tímto se dostávám k jádru dotazu. Máte někdo zkušenost s braním Utrogestanu a cvičením HJ? Podle mě, když na to jdu selským rozumem - pokud cvičím pravidelně HJ, hormony by se měly časem dostat do rovnováhy. Tím, že do sebe budu navíc cpát Utrogestan (tedy vlastně uměle estrogen) si vše spíše rozházím… Ale zase se bojím doktorku neuposlechnout a Utrogestan nebrat. Brala jsem ho i u předchozích těhu a k ničemu to nebylo, nepomohl… Děkuju za radu, pokud si některá najdete chvilku a písnete. Edit
@Edita Marie ahojky, nemám zkušenost s braním utrogestanu, ale kurz hormonální jógy jsem absolvovala a moje lektorka mi několikrát zdůrazňovala, že hned po zjištění těhotenství musím se cvičením přestat - hormonální jóga se v těhotenství opravdu nedoporučuje… Jednu dobu jsem cvičila i 7× týdně, ale pak jsem to po ovulaci omezila, kdyby se náhodou podařilo… Asi bych být tebou cvičila, až otěhotníš, tak bych přestala a utrogestan bych pro klid duše vzala, ale je to těžké rozhodnout se, taky jsem proti zbytečnému užívání léků ![]()
@Edita Marie doporučila bych ti na Facebooku skupinu hormonální jóga absolventky a jmenovité lektorku Martinu Mangovou a její olej z kořene yam. Má s ním skvělé výsledky a ráda poradí
Ráda bych se v této diskuzi zeptala, zda máte některá z vás nějaké informace o HJ pro muže nebo dokonce doma absolventa HJ. Nebo zda je v knize či dvd od Dinah zmínka o rozdílu v HJ mezi ženským a mužským cvičením. Nikde nemohu najít ty rozdíly. Bydlíme v pohraničí a nechce se mi mého partnera posílat do Prahy na víkend. Já jsem absolventkou, tak bych ho mohla doma cviky naučit, ale nechci udělat něco špatně. Stačila by mi i kniha, ale nevím, jestli tam Dinah HJ pro muže vůbec zmiňuje, abych pak „nevyhodila“ 5OO kč za knihu, kde nebude o mužích ani zmínka. Děkuji za případné rady, reakce!
Ahoj, ráda bych zkusila hormonální jógu - doporučíte nějakou lektorku (Praha)?
díky moc.
@Babowka v létě by měla začít HJ pro muže v Ostravě.
Podle knihy určitě ne - žádná není…