Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Prosím o radu rada bych chtěla začít cvičit hormonální jógu mohli by ste mi dat tip na naka videa????Dekuji
Ahoj devcata, take zvazuji absolvovani kurzu HJ v Praze. S partnerem se snazime uz 8 mesicu… Muzete mi dat typ na lektorku se kterou jste byly spokojene? ![]()
Ahoj holky, chtěla bych jít teď v úterý 25.7.17 na kurz HJ do YOGAME k
MÁRIA ŠTUDENCOVÁ. Má někdo zkušenost?
Ahoj holky. Na ulozto.cz se pod heslem hormonální joga objevilo audio ke stažení
Kdyby někdo potřeboval po kurzu i moje poznámky, tak napište sz.
Já byla moc spokojená s lektorkou Adélou Bavlšíkovou (Vaculíkovou).
Ahoj holky, přemýšlím o kurzu hormonální jógy. Krom pár cvičení podle YouTube nemám s klasickou jógou žádné zkušenosti. Můžu poprosit o vaše zkušenosti a zda má kurz smysl i pro úplné začátečníky? Rok se snažím otěhotnět a stale bez výsledku.
@Adi5 Na hormonální jógu nemusíš mít žádné zkušenosti s jógou. Jasně, že má kurz smysl, tam se to totiž pořádně naučíš, abys pak mohla denně cvičit doma. A neboj se, pokud je to kurz s certifikovanou lektorkou, tak tam bude všechno omílat dokola tolikrát, kolikrát bude potřeba, aby se to všichni naučili správně. Je třeba cvičit opravdu poctivě, nejlépe každý den, takže si spíš rozmysli, jestli na to máš vůli a čas.
@Elenloth děkuji za názor. Jak dlouho cvičíš ty a jaký důvod tě přivedl k HJ?
@Adi5 Loni se mi nějak zblbly hormony, měla jsem nepravidelnou MS, necítila jsem se dobře a chtěli jsme třetí dítě, ale nedařilo se už rok (dvě děti předtím bez problémů, druhátko prakticky omylem
), zjistila jsem, že asi nemám ovulaci, no prostě napytel. Tak jsem v březnu šla na víkendový kurz. Hned na tom kurzu jsem dostala menstruaci (jsou tam na to připravení
). Pak jsem měsíc cvičila každý den doma. No a pak už jsem necvičila, protože se v těhotenství necvičí. ![]()
Nechci tvrdit, že je HJ spása pro všechny, ani nejsem zrovna přes tu duchovní stránku, i když jsem se poctivě snažila provádět i ty meditativní cviky, zjistila jsem, že se potom prostě cítím lépe. Řekla bych to takhle - poslední peníze bych za kurz nedala, ale na druhou stranu, cvičení ničemu neuškodí, pokud člověk nemá jiné zdravotní potíže a ta chvilka, kterou si pro sebe na to cvičení budeš muset najít prospěje i psychice.
@Elenloth tak to je naprosto úžasný výsledek! Takový příběh jsem ani nečekala. Moc děkuji za nakopnoutí a určitě kurz zkusím ![]()
@Adi5 Hele já z toho byla taky dost překvapená.
Moc jsem nečekala, že to bude mít efekt, nebo spíš až za podstatně delší dobu.
Byla bych nerada, abys do HJ vkládala nějaké naděje na základě mého příběhu a potom byla zklamaná. ![]()
@Elenloth to určitě ne, ale proč to nezkusit. Cvičení mi neublíží a třeba za pár měsíců budu mít taky happy end do skupiny ![]()
Přeji krásný den,
já se na hormonální jogu v Praze zapsala, byla na víkendovém semináři, poctivě dva měsíce cvičila a teď jsem v 6. měsíci ![]()
Těžko říct, zda to bylo právě jógou. Ale je pravda, že na miminko jsme nespěchali - prostě jsme se jen rok a půl ničím nechránili a nic. Takže když to pak hned dva měsíce po cvičení přišlo, připisovala jsem to automaticky cvičení
Pokud je to placebo efekt - budiž, hlavně, že to splnilo účel:)
Ještě nutno podotknout, že jsem kurz absolvovala, protože 3 známé po ní otěhotněly, další to pomohlo s přechodem a té poslední s menstruací…tudíž samé dobré zkušenosti.
V každém případě doporučuji jít opravdu na hodinu certifikované lektorky, protože některé to dýchání a polohy (třeba ve svíčce) vyžadují její dohled, zda to děláte opravdu správně.
Sportu zdar! A krásný den.
@vever123 ahoj, prosím tě, kde jsi byla na kurzu? můžeš mi doporučit?
@barus196 Ja konkrétně byla v centru hormonální jogy u Adely Bavlsikove v Praze, prave na doporuceni od kamarádky…ale po republice a hlavně v Praze je jich vic ![]()