Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Měla jsem Mirenu (dva roky zpět), stálo mě to kolem 7 tisíc a měla jsem ji rok a musela ven. Dělala mi potíže, neuchytila se jak měla a pořád jsem ji cítila, byla jsem i na vyndání a znovuzavedení a nepomohlo. Takže jsem jedna z těch, co vyletěly prachy komínem. Jediné pozitivum bylo to, že jsem neměla menses.
Hormonální tělíska jsou do spolehlivosti určitě lepší, než nehormonální.
Já mám Mirenu zavedenou měsíc, byla jsem na lps operaci a nechala jsem si ji rovnou zavést
. Stála mě 6tis a jiné horm. tělísko mi doktor nedoporučoval. Hormon který Mirena vylučuje zabraňuje vlastně tomu, aby v děloze vznikala sliznice a proto je nejvhodnější pro ženy, které trpí endometr. Před několika lety jsem měla i nehormonální tělísko, ale po prvním jsem asi po 3 letech doatala silný zánět vaječníků, nebylo jisté zda jsem tehdy prochladla, nebo zánět způsobilo tělísko, po léčbě jsem si ho nechala zavést znovu, ale zánět se opakoval..doufám, že u Mireny se to nebude opakovat, pálka je to velká. Každé ženě sedne něco jiného a tak přeji ať zvolíš tu správdu a sedne hned ![]()
No a taky doufám, že těhotenství s Mirenou je opravdu vzácné
Jenže tohle je individuální. To nemá s kvalitou nic společného, už jsem četla jak pár lidem tělísko vypadlo, i že otěhotněly i přes mirenu. Navíc tvůj lékař zřejmě flakal kontroly tělíska. Chodím každých půl roku na ultrazvuk, zda sedí tak jak má.