Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky, jsem 6 měsíců po porodu a nezhubla jsem ani deko. MS jsem dostala od porodu pouze jednou, teď už mám 20 dní zpozdění(těhotná nejsem
) Už několik let se léčím s ulcerózní kolitidou a chodím na biologickou léčbu. Vždy jsem měla ale štíhlou postavu, 170cm a 63kg. Momentálně vážím 84 a jsem fakt nešťastná. Píšu si 3 měsíce kalorické tabulky, jsem v kalorickém deficitu a 3× týdně chodím do fitka s trenérkou. Mimo fitko mám pohybu taky dost, piju dost vody, chodím na lymfu a prostě nic. Tak jsem požádala doktorku na tom gastru, jestli mi zkontroluje hormony. Řekla, že ona mi může zjistit jen štítnou žlázu, ale že hormony jako hormony mi musí zjistit gynekolog. Tak jsem u něj byla a víceméně se mi vysmál, že takhle to nefunguje. Už jsem fakt v zoufalství, kamarádky kolem mě po porodu hubly, aniž by hly prstem..Já pro to dělám vše a nic…Jo a hormonální antikoncepci nechci a ani mi nebyla doporučena kvůli té kolitidě. Nevíte někdo, co by mi ještě mohlo pomoct? Nebo nemáte někdo stejnou zkušenost? Opravdu si myslím, že je to těmi hormony.. Moc díky… ![]()
@Háňňňa98 kojis? Někomu tělo při kojeni kila nepouští, ale jinak něco děláš blbě. Možná málo jidla?
@Háňňňa98 proboha, hlavně klid. Moc to hrotis. Dej tělu čas
pokud kojis, může to být tím
s v takovou chvíli bys určitě měla mít vyvážený jídelníček, ne deficit ![]()
Jednak kojis a zadruhe nevime, z ceho se sklada tvuj jidlenicek…
@hospodki nene, mám to fakt spočítaný, tak jak to má být a hlady netrpím. Naopak jím víc, než dřív, jen ne takový kraviny..
@martina.se vyvážený jídelníček mám. To se s deficitem nevylučuje a nekojím už čtvrt roku. ![]()
Dle meho nazoru ti vysetreni hormonu nijak nepomuze, krome te stitne zlazy.
Kazde telo hubne jinak, nesrovnavej se s kamaradkama. Souhlasim s ostatnimi, ze to muze byt kojenim, ja vzdycky take zhubla az pak. Kdyby se ti vyhledove ani pak nedarilo, zkontaktovala bych kvalitniho vyzivoveho poradce, co si bude vedet rady s tvou diagnozou.
@Janadel v kalorických tabulkách jsou makroživiny(bílkoviny tuky atd) mám je většinou splněná hezky 90-100%
Takže co se týče jídla, tam vím, že je to v pořádku.
@Háňňňa98 kalorické tabulky jsou podle mě hovadina. Spocita ti kj, ale ty musíš myslet hlavně na to, jak a kdy co jis. Jako že po obědě už bys měla jist jen převážně bílkoviny, večer jenom bilkoviny a zeleninu, sacharidy ideálně rano/dopoledne. Nejsem nutriční poradce, ale je důležité i co kdy jis, než jen, kolik kj sníš.
@Háňňňa98 dej tomu cas, moje telo prvnich par mesicu po porodu zoufale drzelo kazdy gram tuku, ktery si v tehotenstvi vytvorilo. Pak se to rozjelo jak lusknutim prstu a naopak jsem pak zhubla vic, nez bych si prala. Celou dobu jsem delala vse stejne, stejna strava, kojila jsem, stejny vydej pri pohybove aktivite a telo reagovalo uplne odlisne.
@Háňňňa98 píše:
@martina.se vyvážený jídelníček mám. To se s deficitem nevylučuje a nekojím už čtvrt roku.
Deficitní jídelníček a kojení rozhodně ano. Pokud nekojis, je to jiné ![]()
@Ernais děkuju, to mě trochu uklidnilo
Ja si proste myslim, ze to souvisi i s tou nepravidelnou MS…
@Háňňňa98 píše:
Ahoj holky, jsem 6 měsíců po porodu a nezhubla jsem ani deko. MS jsem dostala od porodu pouze jednou, teď už mám 20 dní zpozdění(těhotná nejsem) Už několik let se léčím s ulcerózní kolitidou a chodím na biologickou léčbu. Vždy jsem měla ale štíhlou postavu, 170cm a 63kg. Momentálně vážím 84 a jsem fakt nešťastná. Píšu si 3 měsíce kalorické tabulky, jsem v kalorickém deficitu a 3× týdně chodím do fitka s trenérkou. Mimo fitko mám pohybu taky dost, piju dost vody, chodím na lymfu a prostě nic. Tak jsem požádala doktorku na tom gastru, jestli mi zkontroluje hormony. Řekla, že ona mi může zjistit jen štítnou žlázu, ale že hormony jako hormony mi musí zjistit gynekolog. Tak jsem u něj byla a víceméně se mi vysmál, že takhle to nefunguje. Už jsem fakt v zoufalství, kamarádky kolem mě po porodu hubly, aniž by hly prstem..Já pro to dělám vše a nic…Jo a hormonální antikoncepci nechci a ani mi nebyla doporučena kvůli té kolitidě. Nevíte někdo, co by mi ještě mohlo pomoct? Nebo nemáte někdo stejnou zkušenost? Opravdu si myslím, že je to těmi hormony.. Moc díky…
No dobře. Když myslíš, že to může být hormony, vyběháš si vyšetření. A dál? Nemůžeš HA a co myslíš že bude řešením? Kouzelný proutek neexistuje.
Jestli vsi zapisuješ a cvičíš, tak ještě trochu uber na příjmu. A vydrž.
@Proto02 doufala jsem, že místo souzení okolo kojení(o kterém nepadlo ani slovo) by mi někdo poradil např. různé čaje a přírodní preparáty které pomáhají s hormonální rovnováhou, jejich vlastní zkušenosti s nepravidelnou MS po porodu atd. Moje chyba, měla jsem vysoká očekávání ![]()