Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No, zřejmě v nejbližších dnech porodis. A jestli je zadkem tak dost nozna sekci. Teď by bylo fajn kdyby se stihly ty léky na dozrání plic a uvidí se jak na tom mimčo bude. Držím palce
Ano, zažila. Porod 33+6, nakonec akutní císařský řez kvůli prolapsu pupečníku,… čekala jsem v nemocnici přes noc, i když mi už odtekla plodová voda… už ani nevím na co se čekalo, asi na to dozrání plic,.. a proto jsem musela rodit akutně, protože malý už chtěl ven a nechtěl na nic čekat, a taky byl otočený zadkem,… držím palce, ať vše dobře dopadne… já mám chlapečka i přes velké komplikace zdravého ![]()
Zřejmě porod na spadnutí. Ale neboj, mimčo má dobrou váhu, dostatečnou zralost (žádná katastrofa) a navíc jsi už dostala i atb a hlavně injekce na dozrání plic. Zřejmě se císaři nevyhneš (konec pánevní) a mimčo bude v nemocnici déle než běžných 4-5 dnů, ale bude v pořádku, neboj.
Hodně štěstí, brzy budeš mámou ![]()
Ahoj, syna jsem rodila s podobným nálezem 36+3, narodil se 2,1kg. Rodila jsem CS. Dnes mu jsou 4 roky a je zdravý. Během prvního půl roku doháněl hodně kojením váhu, pediatrička ho vždy chválila, jak přibírá. Tím, jak vyl narozen dříve, tak jsme chodili i na Vojtovku. Ale rok pomine a dožene vše
jinak druhého syna jsem rodila klasicky a v termínu. Hlavně si nic nevyčítej. Držím moc palce!
Děkuji mockrát všem💐 jsem zvědavá jak to dopadne ano o císařském řezu už padla řec takže čekám jen co bude dál ![]()
@Anonymní píše: Více
jak mohli prstem cítit hlavičku, když je dítě otočené zadkem dolů?
@stinga píše: Více
Take me to zaujalo. Treba si ten zadek hmatem spletli s hlavickou ![]()
@stinga jo to nevím
třeba si to spletli s tím zadečkem? Také mě to překvapilo
Dokud nepraskne voda, je stále naděje. Teď můžeš jen ležet a doufat za každý další den. Ale váhu už má dobrou, jen prostě každý další den navíc je super a abyste případně stihli ty kortokoidy. Me takto zastavili porod v 28tt, nakonec jsem rodila v 36tt, ale od 32tt už jsem byla hospitalizovana. Jsi aspoň v porodnici s dobrou neonatologii? Držím palce. ![]()
Mám zkušenost staršího data. 35+ 2tt mi praskla nečekaně PV. ATB, hospitalizace. Dítěti dali 72 hodin na porod. Narodilo se za 70 hodin od prasknutí PV, čili 35+5 tt ( ATB porod zastavila, byla tam infekce). S vahou 2.52 kg. Jediný problém byl žloutenka a ze začatu muselo mít dokrm. Jinak nic. Žádná Vojtovka, žádná speciální sledování, inkubátor ( jen asi na 2 h po porodu ). Později jsme řešili železo a nemocnost.
Každý den je fajn. Věřím, že i 34 tt už bude dobrý. ![]()
@suzka1 ano ležím v nemocnici s dobrou neonatologii, už za mnou byli a říkali co by vše nastalo, ano nejhorší je že člověk proste neví kdy to přijde bolesti se trochu zmírnili ale stále nevymizely
kortikoidy mi chtějí pichat 4 krát už mám za sebou dvě dávky
Takže jsi v nejlepších rukách, všichni jsou případně připraveni, takže perfektní. Teď už jen pozitivní mysl a opravdu vstavat z postele v nejnutnějších případech. Držím palce! ![]()
Ahoj dneska mě z ničeho nic začalo šíleně bolet břicho a tlačili mě něco na řitní otvor tak jsem myslela že se mi chce kakat tak jsem běžela na záchod no a bolest jak blázen, ikdyz jsem se vykakala stále to nepřešlo furt mě to nutilo, tak jsem řekla pritelovi aby zavolal do porodnice a zeptal se řekli mu ať prijedu no k věci nález je že mě hned vyšetřili prsty a řekli ze necítí čípek a cítí prstem hlavičku, takže hned kanila měření ozev, pichnuti proti bolesti, antibiotika, injekce na dozrání plic a kontrolní ultrazvuk kde má 2100g a je otočený zadkem dolu 🥲 zažil někdo něco podobného? Jak to dopadlo