Hospitalizace dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1438
6.4.12 14:28

zákon o zdravotních službách, par. 47, odst. 1, písm. b:

umožnit pobyt zákonného zástupce nebo osoby jím pověřené společně s hospitalizovaným nezletilým pacientem nebo pacientem zbaveným způsobilosti k právním úkonům, pokud to umožňuje vybavení zdravotnického zařízení nebo nebude narušeno poskytování zdravotních služeb anebo takový pobyt není na základě jiného právního předpisu vyloučen,

Čili pokud nemocnice pobyt umožnit nechce, tak je to na tom, co rodiče vyhádají :nevim:

EDIT:
jinak u těch dětí do 6 let - pojišťovna automaticky proplácí pobyt doprovodu, pokud lékař uzná za nutné doprovod přijmout. pokud ne, tak pojišťovna neproplatí. u pacientů starších 6 let pojišťovna proplatí doprovod, pokud ho lékař uzná za nutný a navíc ještě schválí revizní lékař pojišťovny. navíc doprovod může být přijatý spolu s dítětem na pojišťovnu, ale lůžko může mít zařízené nikoli na pokoji s pacientem, ale třeba v nemocniční ubytovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
6.4.12 14:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
6.4.12 19:11
@Kamča.dalmatinka píše:
Tak u nás je teda ve fakultce vyvěšeno charta práv rodiču nebo jak se to jmenuje a rodič má vždy právo zustat s dítětem :nevim: .Naštěstí jsme to nemuseli nikdy zkoušet-tuk tuk ale malého bych nikde samotného nenechala i kdybych měla ležet na zemi

Už to tak taky není :think: Pokud je tam menší dítě a jeho rodiče má zájem tam být musejí dát přednost jemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
6.4.12 20:53

teda holky já žasnu.....mám kamarádku…jejíž chlapeček 2r si zlomil stehenní kost…ještě má doma půlročního kojence,v naší nemocnici jí neumožnili pomalu kojit,že tam na to nejsou uspůsobení,pak jí řekli něco na ten smysl že by neměli chodit vůbec nebot klučík pláče :pocitac: Ze začátku vůbec nejedl nemocniční stravu(brambor.kaši+ mleté maso,ačkoliv jim řekla že kaši nejí tak mu jí dávali celý týden!!) :cert: :cert: tak jí tam přestali nosit jídlo úplně.Kolikrát prý zapomenou i na snídani :zed: :zed: Maminka tam sedí tak co by se namáhali,přebalovat musí ona i dávat léky,dnes se tam při velké vizitě ani pomalu neobtěžovali,zástupce před dveřma řekl sem ani nemusíme,pak nakoukl do dveří a jen na ní vyštěkl že asi ještě týden v závěsu!!Nic víc!!Primář komentoval už zase je tu s tím kojencem-kam si jí má asi odložit???Vůbec to nechápu všem bych tam doporučila trochu empatie!!!!!Děs!!!!! :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
6.4.12 21:13

Tak sestru v 8 „vyhodili“, že se střídají směny. Nemá odvahu si dupnout, že tam zůstane. Malý plakal, může za ním přijít ráno v 8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
6.4.12 21:16

Ty jo, já teda koukám 8o
To si nedovedu představit, už takhle je to pro ty prcky (a maminky) stresující a ještě takový přístup :roll:

Já bych teda kluky samotný nenechala i kdybych tam měla spát na židli.
Už takhle byl Matýsek nešťastnej,že tam s ním nejsem já , ale táta (mám doma ještě kojenýho mladšího) a to jsem tam za ním ráno přijela a večer odjížděla.

Ale musím říct ,že u nás to teda byla fakt paráda. Návštěvy kdykoliv, mohli chodit i sourozenci, prostě kdokoliv. Dostali spoustu dárků, na každém pokoji televize,společná hernička, každý všední den tam za nimi chodila (asi) učitelka z mš, kreslila s nima apod. , klauni tam za nimi přišli, malovali na obličej, kouzlili, nafoukli jim balonky apod. A ještě při odchodu dostali diplom za statečnost. Fakt to tam bylo spíš jak někde na táboře a navíc ještě moc hezký:)

Tady mají oddělení rozdělené na miminka a děti do tří let a pak druhé od tří let výš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
9.12.12 18:09

Obnovuji tuhle diskuzi, jelikož jsme se ocitli v situaci kdy malý 18m je již 3 den na JIP a nesmím k němu ani na návštěvu, ani s ním být nemocnici. Je to pro mě šílená situace a ani nechci myslet na to jak je drobečkovi. Zítra už ho snad přeloží na normální pokoj a tam už budeme spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
9.12.12 19:02

@Miluzi A z jakého důvodu k němu nesmíš ani na návštěvu nebo u něj být přes den? Je infekční, nebo tam řádí něco jiného? Jinak si to neumím vysvětlit.
Kamarádka v Hradci ve fakultce strávila na Jipce na židli dlouhé týdny, pustili tam i mě a to jsem byl cizí. Přes noc chodila domů a hned ráno už tam byla.

Kde to takhle šíleně funguje?

• Citovat
  • Upravit
1134
9.12.12 19:12

Má zánět hrtanu, takhle to funguje v nemocnici v Kyjově, přístup některých sester hrůza. Můžu si vždy v 10 hod zavolat jak je na tom a to je vše už jsem totálně na nervy 3 dny nechat tak malé dítě bez matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
9.12.12 19:17

@Miluzi Poslala bych stížnost, mně to nepřipadá takhle bezdůvodně normální.
Napiš si na stránky férové nemocnice dotaz, mají tam i právnickou poradnu a s jejich pomocí sepiš stížnost a zašli na vedení nemocnice.

Já bych si to teda snažila vybojovat, násilím rodiče nevyvedou, prostě bych se tam natlačila. V nemocnicích to často funguje tak, že kdo si to nechá líbit, má smůlu. Chřipky neřádí, dítě není na infekčním, nevidím důvod, proč bys u dítěte nemohla sedět celý den na židli.

• Citovat
  • Upravit
1134
9.12.12 19:23

Ano je pravda, že jsem se tam nedohadovala, ale už toho mám opravdu dost a pokud ho zítra nepřeloží tak tam udělám pořádný průvan. A jít na 5 minut na návštěvu a pak ho tam nechat bych opravdu nedala a myslím, že by to bylo horší i pro něj. Jak říkám zítra tam budu a ať si mě klidně i vynesou :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
9.12.12 21:28

@Miluzi tak držím pěsti a bojuj. Chudák malej, musí to být pro něj najednou hrozný šok. Někdy jsou ti doktoři na pěst, přítomnost rodičů léčbě pomáhá a ne škodí, už by jim to konečně některým mělo dojít. jsi zákonný zástupce a máš právo být se svým dítětem i v nemocnici.

• Citovat
  • Upravit
4569
10.12.12 08:10

@Miluzi nenech si to líbit já na židli i spala a nevyhodili mě!! člověk si nesmí fakt nechat nic líbit. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
10.12.12 11:21

Mě malýho se mnou v nemocnici nechali, taky měl zánět hrtanu, nemohl být s ostatníma dětma na plicním, ale dali nás o patro výš na chirurgii, kde už volný nadstandart měli. Když asi volný místo nemají, ubytovat tě s dítětem asi vážně nemůžou, ale úplně vyhodit taky ne. Co poptat jiný nemocnice v okolí, zda mají volno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.12 14:24

Ahojky raději anonymě já byla v loni se synovem tehdy měl 3 roky na jipce ve Zlíně se souhlasem jeho rodičů švagrová v té době těhotná v 9tém měsíci brácha jezdící kamonem vnitro takže jsem nastoupila já jako teta sice jsem chodia jeěte do školy ale prostě jsem těch pár dní zůstala ze školy doma a byla s ním v nemocnici dvě noci na jip potom jsme byli na normálním pokoji asi třy dny a sestry my pak děkovaly že tam jsem protože by si s ním nevědely rady on se totiž v cizím prostředí sám hrozně bjí takže když tam neměl rodiče tak beze mě ani rána takže tě u malého prostě nechat musí nedej se jenom tak odbýt

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML