Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@dalimil nestraš, tam jedem o víkendu a ták se těšim na houby!
Čerčany - byli jsme v sobotu a nic - les totálně suchý. Dnes prší, tak by se to mohlo změnit…
Tchánův kamarád jezdí každý den na ryby na Brněnskou přehradu a jeho manželka tam v okolí chodí na houby a minulý týden našla přes 200 různých hřibů, praváky, suchohřiby, babky atd.
My bydlíme poblíž Rosic u Brna a tady v okolí nic moc, minulý víkend jsme byli na Vysočině poblíž Bystřice a taky nic. Tak snad ještě porostou.. ![]()
Okolí Brna, byli jsme v týdnu a během hodiny jsme nasbírali tašku suchohřibů a babek, i pár praváků jsme našli. ![]()
@Reee píše:
@dalimil nestraš, tam jedem o víkendu a ták se těšim na houby!
víkend je daleko a má furt pršet…
ale teď, tam co jinde nejde zaparkovat, tak ani auto, už to mě mělo varovat…
Byli jsme v sobotu u Jílovic-kousek od ČB a našli jsme dva plné koše-dokonce i jednoho půl kilového modráka
Máme zásobu v mrazáku, ale chystáme se zas-i děti to moc bavilo a pro mě je to fakt relax.
My byli minulé úterý na Rakovnicku, a skoro nic…ve 3 jsme našli celkem 3 houbičky…
V pátek jsme to zkoušeli na Berounsku a od Berouna směrem na Lány a ve 4 jsme našli malý košíček, jen babky, jednoho praváka a pár masáků. Ale všechno starší kusy, nic moc nového. Tak že u nás zatím nerostou.
![]()
Ani jsem neměla odvahu jít do lesa. Sucho neskutečné, přes měsíc pořádně nepršelo vždycky jen pár kapek. Stačilo včera jen se psem a v lese se za ním prášilo snad víc než na poli..:(
Mladá Boleslav..
@adelina3 píše:
@martina.se
Byli jsme v Bile směrem na kříž a Dorotanku minuly týden a plne košíky mega praváku![]()
kdybych tam vyšplhala, tak jsem jeli též tam
ale já jsem ráda, že lezu, ty kopce nejsou nic pro mne ![]()
Prosím o radu. Dostala jsem košík masáků a bedel. Masáky nejím, ale chlap je chce dát do mrazáku, jak sdělil po sms
.Ale co ty bedly? Vydrží do pátka v lednici, že bych z nich udělala řízky, až se vrátí? Děkuji za odpovědi. ![]()
@ŠestýSmysl bedly podle mě do pátku nevydrží, udělej z nich držkovku a zkus jí zavařit to sklenic ![]()