Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi se v Kolíně málo modlíte
. No nebo u vás nepršelo, tady taky nic nerostlo a od minulého týdne mraky praváků, dnes jsem zase byla, těch lidí, jak na václaváku a každý najde. U nás jsou kvanta babek, nikdo je nechce asi. ![]()
Já tady nasbírám 12litrový košík zhruba za třičtvrtě hodiny. Je pravda, že hlavně holubinky, růžovky, suchohřiby, babky, semtam kozák, kovář nebo křemenáč. Výjimečně hřib. Ale „matroš“ se v lese nachází v dostatečném množství.
A poslední dny si říkám, že by ani tolik pršet nemuselo… ![]()
No a tady skoro nezaprší..uschnuly mi i trvalky na skalce…o houbách ani nemluvím… ![]()
Ahojte, chtěli by jsme zítra v okolí Brna na houby. Poradíte kde rostou? Děkuji ![]()
@maminka159 njn rostou jen tam, kde hodně pršelo, já taky závidím ty videa z Novy a nechápu..tady taky nic..ale teď už sprchlo tak snad už porostou..Jen aby dřív nezačlo mrznout..
@weendulka píše:
Ahojte, chtěli by jsme zítra v okolí Brna na houby. Poradíte kde rostou? Děkuji
Zkuste mezi Vranovem a Šebrovem (Sv. Kateřina).
Ze včerejška hlásím: zopakoval jsem svoji cestu z domu k vlaku - občas jsem si odskočil „do křa“… Výsledek: 6 hřibů, 15 kozáků, no a nepočítaně holubinek, masáků a „modravých potvor“…
Poslední jsem dočistil dneska po rozednění.
@Jura007 díky, za chvilu budem vyrážet. A rostou tam?
Včera jsme byli směr Vyškov a našli jsme pár praváků, pár babek, klouzky a mraky růžovek. Ty by se dali sklízet pomalu kosou.
Včera na Čáslavsku už začínaji… tak 15-20 hnědých, 3 klouzky a dost babek,
takže hurá do lesa,
jinak doufám že najdu další malý a zdravý houbičky aby jsem si je dala do mrazáku a potom vcelku přihodila třeba k pečenýmu kuřátku…to je ňamka ![]()
Tak včera jsme v lese (u Vyškova) našli mraky babek). Jsou už nasušené a podušené na mrazáku. A příští víkend zase hurá do lesa ![]()
Tak jak to máme s houbičkama tento týden? okolí Janovic, Čáslavi…
já letos teda nic moc, byla jsem někde u Bučic… a jako už začínají…ale pořád žádné žně ![]()
Rtyne v Podkrkonosi a okoli taky nic moc.Spis to nic nez moc.Za chvili vyrazime zas ale spis na. zdravotni prochazku do lesa nez na houby
Fatin, klidně k nám, Třebíčsko- tady jsou lesy plný hub - masáky, babky, suchohřiby a hlavně hříbky kam se podíváš, nosíme toho koše, už to nikdo nechce. ![]()