Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anelaba píše:
Tak upřesňuji aktuální stav hub v lese Okříšky okr. Třebíč169 praváků, pár masáků, 2 bedly, pár kuřátek, 3 malí kováři, babek plný les - babky nesbírám
V případě takové „sbírky“ bych babky také nesbírala.
Každopádně moc pěkné.
Za jak dlouho?
@marra2 píše:
@petule250 chtěla jsem vložit fotku ale nejde mi to. včera večer cca 300 praváků plus nějaké kozáky. vsetinsko:) ale uz konxime není to kam dávat :/ mmch. Moje babička říká, ze když rostou takhle hřiby, tak přijde Valka
Sakryš tak to má ta válka nějáké zpoždění.. Já našla před loni na jeden zátah i 100 praváků a 4 roky zpátky taky..
A opakovaně ne jen nárazově..
Podkrkonoší a Adšpašsko - víkend - 6 dospělých, 3 děti - nález: 1 křemenáček 5cm - sucho sucho sucho…ani nejedlé houby ani masák, nikde nic…
@ZItu píše:
V případě takové „sbírky“ bych babky také nesbírala.Každopádně moc pěkné.
Za jak dlouho?
Tak 2 hodiny, no když já musím projít všechny moje místečka…a na některých není nic ![]()
@Anelaba píše:
Tak 2 hodiny, no když já musím projít všechny moje místečka…a na některých není nic
Za dvě hodiny úžasný úlovek.
![]()
@petule250 Ja omeju prqvaky, nakrajim na kousky, prosypu soli a nechal v misce pres noc.Rano dam do sklenek a 2,5 hodky zavarim. mám to tak rada, vždy k dispozici:)
@marra2 Tak na pohled to je ve skleničce krásné, ale chuťově jsou samotní praváci nic moc, lepší je namíchat s jinými houbami…no a udělat tak jak říkáš. Já mám několik hodně skleniček jen praváků a nikdo mi ruce netrhá, ale ty namíchané, ty už dochází ![]()
@marra2 píše:
@petule250 Ja omeju prqvaky, nakrajim na kousky, prosypu soli a nechal v misce pres noc.Rano dam do sklenek a 2,5 hodky zavarim. mám to tak rada, vždy k dispozici:)
A na co je potom používáš?
@maminka159 Nene normálně to v mise prosil a ony pustí. pak narves do sklenek i s tou šťávou:) Ja hrybky krajin na drobní. mozna tam nějaký cervik někdy Zustal, tím vařením vsak nepřežil:) je to bio.tak jsem v klidu:)))