Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Eliška já mám vypráskané všechny zásoby, takže už nutně potřebuju, aby začly růst, vařím z hub hodně.
Tak kytin a lesy kolem Berounky-kazin, cukrak…po xy hodinách leda na polivku..
loni touhle dobou jsme denne nosily plne koše
@rokyta1 my našli pár v létě v Mor. krasu a nebylo kde je uvařit, tak ty jsme nasušili. Jinak jsem z těch prvních úlovků u nás dělala řízečky, bramboračku a smaženici, ale jsem hrozně nenasytná, se synem to prostě milujeme, chodit na houby. On studuje všechno, nosí s sebou atlas, dostal ho k Vánocům, nestačí říct, tohle nesbíráme ![]()
@Eliška píše:
@rokyta1kdyby byla šance přijít domů s košem praváků nebo kozáků, babky taky nesbírám. Ale už jsme našli i bedly
U nás snad bedly nikdo nesbírá
. Nejednou se mi stalo, že jsem jich našla v lese několik, krásných, ale také jsem je nechala být. Fakt je, že je taky nesbírám. ![]()
@Menora bedly sbíráme a jejich hlavní příprava je na másle, osolené a pokmínované a opečené…Ale tady jsem je už nenašla pár let…maximálně hnojník, ale ten zpracovávám jinak.
@Eliška já si po každé návštěvě lesa přinesu nějakou „prašivku“ na zkoumání a už jsem takhle objevila pár docela dobrých houbiček. Taky mě to baví zkoumat.
@rokyta1 tyhle byly u cesty, mladé, ještě neotevřené klobouky.
na houby pro mě neznámé jsem moc velký srab
ale zkoumat, proč ne.
@Eliška když si nejsem jistá, tak to taky nejím. Třeba teď mám ve zkoumání pečárky-žampiony. myslím, že ty co nám rostou okolo baráku, tak jsou zrovna ty špatné, ale furt na to nemůžem přijít…
@rokyta1 píše:
@Menora bedly sbíráme a jejich hlavní příprava je na másle, osolené a pokmínované a opečené…Taky to tak delame a jsou vyborne
tento tyden jsem z bedli delala rizky
@rokyta1 píše:
@Eliška když si nejsem jistá, tak to taky nejím. Třeba teď mám ve zkoumání pečárky-žampiony. myslím, že ty co nám rostou okolo baráku, tak jsou zrovna ty špatné, ale furt na to nemůžem přijít…
Nápodobně, nikdy bych nesnědla nic, co neznám na 99,999999%. A upřímně, od nikoho, až na jednu výjimku, bych si houby nevzala.
@Menora píše:
Nápodobně, nikdy bych nesnědla nic, co neznám na 99,999999%. A upřímně, od nikoho, až na jednu výjimku, bych si houby nevzala.
A taky bych nechtela od nekoho susene i s cervikami ![]()
Zitra se na houby chystame, tak doufam, ze nebude prset. Tahat kocar do deste se mi nechce
@SlavinkaC zítra čekám balík na houby nemůžu a byl by to ideální den, jsem zvědavá jak tu bude pršet…
@Menora a houby si musím nasbírat sama, očistit i zpracovat…baví mě to…i čištění
taky si houby nevezmu ani darem…ale zase naopak jsou lidi, kteří je ode mne zpracované už vyžadují.
@rokyta1 píše:
@SlavinkaC zítra čekám balík na houby nemůžu a byl by to ideální den, jsem zvědavá jak tu bude pršet…@Menora a houby si musím nasbírat sama, očistit i zpracovat…baví mě to…i čištěnítaky si houby nevezmu ani darem…ale zase naopak jsou lidi, kteří je ode mne zpracované už vyžadují.
jjj!!!