HPV virus a sex

Napsat příspěvek
Velikost písma:
124
31.7.25 09:02

D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.25 12:26

Dobrý den, chtelq bych se zeptat na Hpv virus.. nejspis ho s pritelem mame.. jsem pravidelne sledovana na gynekologii. Ale i presto mi nasel mírně zmeny na cipku.. musi to byt nutne hpv virus? A co pohlavni styk, kdyz se mi to potvrdí, muzu ho mit s pritelem dal?

• Citovat
  • Upravit
656
31.10.25 18:26
@Anonymní píše: Více

Pokud máte změny na cipku je dobre jít do centra prevence aby jste věděla co a jak a od lékaře zjistit typ HPV jinak nikdo neví zda ho vas přítel ma HPV jste mohla mít od prvního sexu…jinak sex mít můžete normálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.25 15:42

Ahoj, byla jsem v centru prevence a výsledek je cin 1,HPV 16 a doporučená konizace…

Holky, byly jste s cin1 na konizaci, nebo se to dělá kvůli typu víru, že ten sám od sebe z těla těžko zmizí…

Přemýšlím ještě na čípky a podporou imunity, jen nevím, zda to má smysl a není jednodušší ta konizace…jsem sledována u běžného gynekologa už rok a mám pořád low skóre, což je cin1…

Diky

• Citovat
  • Upravit
656
23.11.25 19:45
@Anonymní píše: Více
Šla bych cestou konizace ( čípky na to nepomáhají ) posílit imunitu je super ( čínské houby, vitamíny)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.26 17:39

HPV pozitivní - prevence

Dobrý den,

přišly mi výsledky z gynekologie a bohužel jsem HPV GT pozitivní. Cytologie je prozatím v pořádku.

Doktorka mi doporučila zakoupit Immunocaps Papilocare a užívat 6 měsíců. Plus případně Papilocare vaginální gel.

Máte s tím prosím některá zkušenosti? Je nutné užívat oboje, nebo jsou lepší spíše Immunocaps Papilocare?

Moc děkuji za Vaše odpovědi a rady.
Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
13.1.26 12:36
@Lucka Kocourková píše: Více

Vaše lékařka vás měla poslat do centra prevence zda je cipek v pořádku to že je cytologie ok je úplně k ničemu jelikož je to test který řekne velký prd…HPV máte aktivní tím pádem potřebujete zjistit zda je cipek ok a ty věci které vám lékař doporučil jsou k ničemu házení peněz z okna pomáhají čínské houby a posílit vaší imunitu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
13.1.26 20:58
@Lenca118 píše: Více

Dobrý den,
Když je cytologie vysetreni na prd. K čemu se porad dělá?

Vim, ze pri negativním HPV testu je velmi nízká pravděpodobnost rozvoje rakoviny děložního čípku v příštích pěti letech

Proč se tedy při negativním HPV nedělá spíše za dalších 5 let další HPV?
Nyní se dělá co vím v 35,45,55 ti letech.

Vyzná se v tom někdo? Nedává mi to moc smysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
14.1.26 05:09
@Janka78 píše: Více

Jelikož je to dáno jako prevence ale už vice lekaru volá po změně že by byla lepsi LBC cytologie která je teď nahrazena jinak HPV test si každá žena může sama zaplatit kdykoliv během svého života od 18 let ano lékaři říkají že pokud je HPV negativní je tam nízké riziko ale ne úplná 0…když je HPV pozitivní a cytologie negativní i tak by lékař měl poslat ženu na vyšetření čípku aby se vědělo že je cipek ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
14.1.26 19:51

No, pořád se říká prevence, prevence základ a pak se dělá prevence, která nemá moc smysl? :think:

Místo, aby byla nahrazena něčím, co je modernější a přesnější. A ví se o tom.

Já byla na HPV před 2 lety a bylo negativní.
Přijde mi, zda není lepší si po 5 ti letech raději zaplatit další HPV a na cytologii se vyprdnout.
Když vychází z 50ti % blbě.
Přijde mi to jistější, když s negativním HPV je jistota na 5 let téměř 99%

Při prevenci se vyšetřuje i čípek pohledem - i zde platí, že to není 100% vyšetření? Když se pak odesila na speciál. Pracoviště?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
14.1.26 21:29

@Janka78 když se posílá na lepší vysetreni tak lékař ma lepší mikroskop kterým si víc blíž prohlídne čípek a potre ho vodičkou která řekne zda tam něco je a na to má specializaci právě lékař v centru prevence…cytologie je nepřesná jak blázen ano když je HPV negativní tak by žena měla mít 5 let klid ale ani to není 100% jelikož ten vir může bejt v těle a jen čeká kdy začne něco dělat třeba v mezi čase těch 5 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
14.1.26 21:41

Asi nic není 100%, ale přijde mi ten HPV test 1× za 5 let daleko větší jistota než nepřesná cytologie každý rok :think:

Mě říkal lékař, že v 99% můžou za problémy s čipkem tyto viry. Pokud tam v daný moment nejsou, než se začne něco vytvářet trvá to 5-10 let.

Proto HPV test není třeba dřív, než za těch 5 let.

Pojišťovna proplaci jen po 10ti letech. A nyní jsem četla, že od roku 2026 se již v roce, kdy se dělá HPV test se nedělá cytolka.
V cizině je běžné, že se dělá jen HPV

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
14.1.26 21:55

Na základě vysoké účinnosti prokázané klinickými studiemi již řada zemí světa zavedla HPV DNA testování v rámci preventivního vyšetření v intervalu po 5 letech, což je interval s malým rizikem rozvoje přednádorových změn. Obvykle totiž trvá 10 a více let, než HPV infekce způsobí závažné změny vedoucí k rozvoji rakoviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
15.1.26 05:36

@Janka78 no nebo mezi čase si zaplatit LBC cytologii je lepší ono je jedna věc co řekne lékař a druhá věc je tělo ženy teď ve skupince na fb je žena která měla pravidelne kontroly a HPV neg…a během 4 let ji zjistili rakovinu děložního hrdla tak že úplně záruka těch 5 let též není a peníze za HPV + LBC cytologii bych dala i během těch 5 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
15.1.26 07:10

@Janka78 zde je třeba vidět že ne vždy je vše na 99% ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie