Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
přesně na Štědrý den bude našemu bobečkovi devět měsíců. Objevila jsem v letáku Hypernovy tzv. „hrající válec k lezení“. Nevím,jestli je to dobrá věc, zda to prcek užije, a případně jak dlouho. Máte s tím některá zkušenosti? Já totiž vůbec nevím,co takovýmu prďolkovi k Vánocům koupit, je to naše první dítko. Děkuju Vám za odpovědi. Nicki
Ahoj Nicki, my ten valec mame a mala s nim vubec nelezla, jen si s nim hrala, takze ja osobne ho nedoporucuji, ale kazde ditko je jine, treba zrovna vy by jste ho vyuzili
![]()
Simona
Můj bráška, když byl malý, tak si s tím válcem dost vyhrál.
Včera jsem v Tescu viděla super odstrkovadlo myslím, že od Dysneiho za 999,– . Mělo spoustu čudlíku,po zmáčknutí vydávalo zvuky, točila se ve předu vrtule a z boku byly otvory na prostrkování malých kostiček. Moc se nám líbilo, takže už víme co náš Tobi bude nejspíš mít pod stromečkem příští rok.
IVULE+TOBI
Ahoj,
náš Pavlík si s válcem hraje už teď v 6 měsících… kouše okraj a pere se s ním ![]()
Já myslím, že za ty peníze to je docela slušná zábava
![]()
Ale je fakt, že každé dítko je jiné… ![]()
Ahojky, souhlasím se Simonou. My jsme ho taky dostali a Bětuška si s ním chvilku hrála, ale nelezla přes něj, jak uvádějí. Občas i teď ji ho dám na hraní, tak kouká přes okýnka na kuličky co jsou uvnitř a dělá přes ně kuk, ale jinak nic moc. A s jiným dárkem moc neporadím, u nás měly největší úspěch PET lahve s trochou vody ![]()
Pa a úspěšný výběr vánočního dárku.
Ahojky,
tak jsme ho měli taky, ale Péťa si s ním nehrál. Tedy hrál si s ním, ale nikdy ho válec nepodporoval v lezení. Takže jako hračka dobrá, jak psali holky, tak na KUK, ale lézt válec nenaučí.
Alča.
IVULE píše:
Můj bráška, když byl malý, tak si s tím válcem dost vyhrál.
Včera jsem v Tescu viděla super odstrkovadlo myslím, že od Dysneiho za 999,– . Mělo spoustu čudlíku,po zmáčknutí vydávalo zvuky, točila se ve předu vrtule a z boku byly otvory na prostrkování malých kostiček. Moc se nám líbilo, takže už víme co náš Tobi bude nejspíš mít pod stromečkem příští rok.
IVULE+TOBI
My jsme koupili odstrkovadlo - hasičské autíčko s volantem, klaksonem, spoustou obrázků a prostorem na hračky pod sedadlem + vkládací otvory za necelých 400 Kč. Už se těším na Vánoce ![]()
Lasička a Matýsek 11 m.
Ahoj, souhlasim s holkama -hraci valec byl super hracka uz tak od 6-7 mesicu-spis na mackani, na koukani. Pak asi pulroku ho vubec nezajimal a tedka (17mesicu) se po nem vali, seda si na nej atd. Takze jak uz tady nekdo psal za ty penize se urcite vyplati
Jana
Ahoj,
válec máme od 7.měsíce a malej si s nim vyhraje už teď. Ale myslím si, že k lezení nepodporuje. Za ty peníze opravdu dobrá hračka.
Ahoj Jana
Ahojky,
taky jsme Lukaskovi poridili valec na lezeni, kdyz mu bylo asi pet mesicu, ale jak tu uz holky psaly - zaujal ho jen chvilku - koukal skrz nej na kulicky, ale jinak nezajem…lezt se naucil sam a nikdy nemel tendence zkouset to s valcem…treba ho opravdu casem bude pouzivat jako sedatko
Ale penez nelituji - chtela jsem to zkusit…
Jak se tady psalo o tom odstrkovadlu, tak uz ho mame doma - je od Disney s medvidkem Pu a je fakt bajecny…uz se tesim, co bude Luky delat pod stromeckem ![]()
Hezke svatky a hodne radosti z rozzarenych ocicek vasich prcku..:o)
Andy
Ahoj.
S hracím válcem nemám zkušenosti, ale Radimka naprosto fascinoval a velmi podporoval v lezení (taky strkání a uchopování) obyčejný hodně barevný dětský míček o průměru 15 cm.
Radimek v 9 měsících nejvíce ocenil běžné věci jako Pet lahve, nádobí, oblečení. Z hraček pro větší miminka máme: míčky všech velikostí a barev (rád dělá Berany, berany duc s mým gymnastickým balónem), plastové kostky, vkládačku, skládací komín, neuvěřitelné množství knížek (leporela, plastové i textilní), plyšáky, zvukové hračky, do vody…
Teď budou Vánoce a Radimek 4 dny před nimi oslaví 1. narozeniny. Hračky máme ( i celé příbuzenstvo, které mě zaúkolovalo výběrem) do zásoby - do 2 let (různé skládačky, tahací hračky, na písek, odrážedlo, Lego Quatro a hlavně boxy a koše na to všechno).
Beruška
Ahoj, u nas to bylo jen na par dni, lezi v koute, takze u nas neuspel. Sany.
Ahoj, prosím, máte někdo zkušenosti, zda má cenu koupit ročnímu díteti válec, kdyz uz leze? Nekde jako charakteristiku pisou, ze pomaha pri prvnich kruccich, to by se nam hodilo, ale uprimne si to nedovedu moc predstavit. Pripada mi to spis dobre na to rozlezeni. Děkuju za rady.
Tyk
@Tyka nam ten valec klouzal…a to jsme davali na koberec, lino i plovoucku, mala to vyuzila max. jako neco, co chrasti a hraje…u nas celkem zbytecna koupe…