Hraní si na dece

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kolicek95
12.1.22 22:05
@Isasik píše:
@Veru1987 samozrejme se kutali z briska na zada a naopak, hraje si na brisku a uplne sama sedi jen plazeni nam moc nejde prave kvuli te mekke sedacce, proto jsem zacala zkouset davat na zem na deku ale abych se divala jak se mlati do hlavy a place to tedy ne. Koupim penovou podlozku diky za tipy

Plazit se nemusí, důležité je lezení. Sed přichází cca v době, kdy si dítě začne stoupat k nábytku a začne lézt, to by mělo všechno přijít zhruba nastejno.
Ale moje dítě se do hlavy nijak nebouchalo, dokud bylo na zemi/čtyřech, ani nevím, jak by mělo, nějak si to neumím představit. Až když si začalo stoupat a kácet se nazad, to jo :lol:.

• Citovat
  • Upravit
7673
12.1.22 22:05
@Isasik píše:
@Veru1987 samozrejme se kutali z briska na zada a naopak, hraje si na brisku a uplne sama sedi jen plazeni nam moc nejde prave kvuli te mekke sedacce, proto jsem zacala zkouset davat na zem na deku ale abych se divala jak se mlati do hlavy a place to tedy ne. Koupim penovou podlozku diky za tipy

a jak si sedla? když se ještě ani neplazí? To ji posazuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8642
12.1.22 22:07

To by mě zajímalo, jak může sama sedět, když se neumí ani plazit, natož tak klecet nebo lézt. Dej ji na tu zem, klidně na pěnový puzzle a nech ji být, ať si dělá, co chce. Má minimálně 4 měsíce skluz v objevování světa a pohybu. Nevadí, to dozene, ale gauc teď vůbec neřeš a ať je pořád na zemi. A neposazuj ji. Počkej, až se sama z lehu na zádech dostane do sedu. Bez opory o cokoliv kolem sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
12.1.22 22:09
@Isasik píše:
@JezinkaBezinka ona udrzi hlavu na brisku ale kdyz se z briska chce svalit na zada tak se do ni prasti zezadu :zed:

Jo taaak :D. Ale tos ji asi bohužel opravdu naučila ty tím, že byla pořád v měkkém gauči a nenaposilovala si ty svaly, kterými tu hlavu brzdí, aby ten dopad nebyl tak tvrdý. Nech ji, ona se bouchne párkrát a naučí se to, jak to udělat bez rány.

• Citovat
  • Upravit
1137
12.1.22 22:12

@Isasik Ale to je blbe, vis, v tomhle veku se ma pretacet vedome, pouzit svaly, ne se svalit a prastit se! Tohle delaji uplne na pocatku pretaceni, nekdy ve 4 mesicich. Proste ma ochable svaly, kdo vi jak sedi, neplazi se…resila bych to urychlene na fyzio, protoze nevykazuje spravne pohybove vzorce.

Znovu rikam, ta protektivnost ji velice zabrzdila v prirozenem a spravnem vyvoji :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
12.1.22 22:13

@Isasik Pasivní posazování je fakt špatně a hodně špatně. Sed je největší nápor na páteř. Má to být vše postupně… otočit se na bříško, pak se miminko plazí (některé ne), pérují na kolínkách.. postupně se rozleze po čtyřech a pak si sedne, postaví…tvoje dcera se ani neplazí ani nepéruje na kollínkách a ty už jsi ji posadila…předpokládam s opěrou polštáři apod… Ničíš tím páteř dítěti a spoustu dalších problému může mít. Samo si má dítko ke všemu dospět…tak samo potom nevodit za ruce…obchází si samo nábytek a pak se samo rozchodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
12.1.22 22:13

@Midaku To dite ma 4 mesice skluz ve vic vecech 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
12.1.22 22:16

@JezinkaBezinka pani nezlobte se ale nevite prakticky nic a uz tu delate naprosto silene soudy. Holcicka je naprosto vyvojove v poradku sama si z lehu sedne, cos podle me neni u plno 7,5 mesicnich mimin bezne, je nonstop na brisku, prekuluje se za vecmi rychlosti blesku tam a zpet a plazit se nebo zvedat na kolinka se take krasne snazi. A ze si obcas da pri valeni sudu hlavou zezadu o zem a mne to vadi urcite neni duvod jit na fyzio spise vy byste si nekam mela zajit nejlepe k cvokari. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
12.1.22 22:19
@Isasik píše:
@JezinkaBezinka pani nezlobte se ale nevite prakticky nic a uz tu delate naprosto silene soudy. Holcicka je naprosto vyvojove v poradku sama si z lehu sedne, cos podle me neni u plno 7,5 mesicnich mimin bezne, je nonstop na brisku, prekuluje se za vecmi rychlosti blesku tam a zpet a plazit se nebo zvedat na kolinka se take krasne snazi. A ze si obcas da pri valeni sudu hlavou zezadu o zem a mne to vadi urcite neni duvod jit na fyzio spise vy byste si nekam mela zajit nejlepe k cvokari. :mavam:

jak si sedne z toho lehu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
12.1.22 22:19
@Kolicek95 píše:
Plazit se nemusí, důležité je lezení. Sed přichází cca v době, kdy si dítě začne stoupat k nábytku a začne lézt, to by mělo všechno přijít zhruba nastejno.
Ale moje dítě se do hlavy nijak nebouchalo, dokud bylo na zemi/čtyřech, ani nevím, jak by mělo, nějak si to neumím představit. Až když si začalo stoupat a kácet se nazad, to jo :lol:.

Jo, to byl děs. Syn si začal stoupat kolem 7 měsíců a padal dozadu rovnou na hlavu, bez mezipřistání na zadku… Syn začal lézt v šesti měsících krásně po čtyřech, ale hned jak začal lézt, tak si začal stoupat. V osmi měsících už obcházel nábytek. Ale samostatně začal chodit až kolem roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
12.1.22 22:20
@Isasik píše:
@JezinkaBezinka pani nezlobte se ale nevite prakticky nic a uz tu delate naprosto silene soudy. Holcicka je naprosto vyvojove v poradku sama si z lehu sedne, cos podle me neni u plno 7,5 mesicnich mimin bezne, je nonstop na brisku, prekuluje se za vecmi rychlosti blesku tam a zpet a plazit se nebo zvedat na kolinka se take krasne snazi. A ze si obcas da pri valeni sudu hlavou zezadu o zem a mne to vadi urcite neni duvod jit na fyzio spise vy byste si nekam mela zajit nejlepe k cvokari. :mavam:

a plazení a zvedaní se na kollínkách prostě na měkkém gauči nenatrénuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18549
12.1.22 22:20

Na bříško jsem otáčela už v porodnici, krásne držel hlavu už ke konci sestinedeli, otáčel se ve 3m, plazil v 5m, u nábytku stal v 7m a lézt začal v 9m. Na zemi byl cca od 1m skoro nonstop na puzzlich a snad nikdy se nebouchnul :nevim: dej to dítě na zem. Já nevim, ale při kojeni jsem fakt hodně četla co a jak, zkus to ;) jinak lepší než Puzzle jsou penove podložky, lip se s tím manipuluje při uklidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8642
12.1.22 22:23

@JezinkaBezinka no je, ale tím, že se tu na zakladatelku všichni sesypeme s tím, jak všechno podělala, se to určitě nespravi. Holka teď musí být na zemi, to je vše. Jako cílená rhb by neuskodila, ale zase pokud je to opoždění způsobeny jen tou gaučovou péčí, tak by se to při tom neustálém pobytu na zemi mělo rychle spravit. Navíc holka je určitě pod dozorem pediatra, takže kdyby bylo něco hodně špatně, na rhb už dávno chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
12.1.22 22:34

@hospodki Plazil v pěti měsících? To je hodně brzy, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
12.1.22 22:36

@Isasik Sama si z lehu sedne, jo :potlesk: Nevim nevim s tim cvokarem…neco o fyzio vyvoji vime? Ne?

Ale dobra, kdyz je vsechno tak v pohode a zalite sluncem, tak proc ta diskuze tady a ten narek, ze nesneses, jak place, kdyz se na zemi bouchne do hlavy, kdyz je to vlastne jen obcas? A perovani na kolinkach na mekkem gauci, no uf uf, ta pater jede zahul…ale dobre, ja se tedy uz vyjadrovat nebudu, kdyz maji byt reakce jen slunickove :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí