Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Midaku A pani se mela za tohle pochvalit? Ja bych se chytla za nos a zacala resit…a sledovani u pediatra nevidim jako skalonosne, kazdy ma meritka jinak a spouste je jim to sumak uplne.
@JezinkaBezinka tak on je velkej rozdíl mezi pochvalou a totální sodou… příspěvků o tom, že dělala všechno blbě, tu je víc než dost. Určitě to už ví. Rady už tu jsou taky, tak snad si z toho něco vezme.
@JezinkaBezinka píše:
@Isasik Sama si z lehu sedne, joNevim nevim s tim cvokarem…neco o fyzio vyvoji vime? Ne?Ale dobra, kdyz je vsechno tak v pohode a zalite sluncem, tak proc ta diskuze tady a ten narek, ze nesneses, jak place, kdyz se na zemi bouchne do hlavy, kdyz je to vlastne jen obcas? A perovani na kolinkach na mekkem gauci, no uf uf, ta pater jede zahul…ale dobre, ja se tedy uz vyjadrovat nebudu, kdyz maji byt reakce jen slunickove
Tak jde to přes šikmý sed - leh, bok, šikmý sed, volný sed. Někdo si taky plete šikmý a volný sed, tvrdí, že dítě samo sedí a ono sedí v tom šikmém.
A já si ještě rýpnu
- zakladatelko, ty se více bojíš bouchnutí hlavičky z 5cm než pádu z gauče? Ty děti jsou na to stavěné, aby vydržely tohle otloukání při pohybovém vývoji, fakt se toho nemusíš bát. Ale jinak vážně, až začne obcházet, tak se zblázníš
.
@Kolicek95 nevim, co je to za rypnuti, kdyz jsem psala, ze vzdy sedim u dcery na gauci..coz je snad samozrjeme nebo bych ji tam mela nechat samotnou a jit varit obed?
aby si parkrat rozbila hlavu a byla hlavne odolna, to je totiz zrejme nejdulezitejsi
hlavne si udelat dite, dat ho nekam at se zabavi samo a byt na mobilu + idelane psat p**** do diskuze
Zalozila jsem diskuzi, abych zjsitila, jake podlozky nebo puzzle pouzivate, nebot mi dcera presne 3× zaplakala ale vzniklo z toho ze narikam, ze mala breci nonstop, je opozdena, ja jsem zruda a vy jste matky roku
. Toto je opravdu sekta.. matky a pejskari, nejvetsi zlo
Abych to tu ukoncila, podlozku jsem si nyni objednala, abyste mohly vsechny v klidu dnes spat.
P. S. davam dceri hranolky z mekace, spi sama v loznici nikoliv se mnou a oblibena hracka je mobil ![]()
Jak tak koukám, tak je vážně každé dítě jiné, mám dceru, na bříško se pořádně aktivně začala otáčet v 5m. Tím myslím otočení se hbytě, sebejistě. Téměř ihned po položení na záda. Než tohle začala dělat, tak se z bříška začala vracet zpět na záda, zvedala hodně hlavu a tím k sobě i nožičky. Když se jo zasnažila, tak se dokázala přetočit od 4m, ale to si ještě přiléhavala ručičky. Pak až nastalo plné přetečení, teď má 6,5m min měsíc válí sudy, „dosuduje“ tam, kam potřebuje, zvedá hlavu, propíná ručičky, strká si nožičky do pusinky, z polohy na břiše se dokáže dostat na bok, když se propne defakto sedí na boku, ale to zatím přehráním, to víceméně nevydrží dlouho, dále se snaží kolena strkat pod sebe, odstrkuje se pomocí rukou všemi směry (do boku) otáčí se za hračkou kam potřebuje, po plovoučce se defakto plazí. Couvá. Kutálí…
Čekám, kdy poleze, respektive, kdy pochopí to plné podsazení kolínek pod bříško. O síle to určitě není, té má dost. Začíná zatínat nožičky, stoupat na špičky. Spíš přijít na tu strategii, jak.. ![]()
Ale vzhledem k tomu, co čtu co vaše děti v 7 měsících dělali
tak to je moje dcera lenoch…a pořádný. ![]()
@Nelel12 ma dcera o mesic starsi dela to same plus sedi ale zrejme je to malo.. take byste si mela zajit na fyzio ![]()
@klamonožka píše:
@hospodki Plazil v pěti měsících? To je hodně brzy, ne?
No taky jsem koukala. Plno děti se teprve otáčí a u nás se začal plazit po bytě. Ono i cílene otáčení ve 3m není úplně bezne. Driv obchazel nábytek než začal lézt a to jsem se ho snažila tahat zpět dolu na zem. Chodit začal přesně v roce, koloodrazedlo rok a trictvrte, dva měsíce před tretima narozeninama začal sám na kole.
@Isasik píše:
@Kolicek95 nevim, co je to za rypnuti, kdyz jsem psala, ze vzdy sedim u dcery na gauci..coz je snad samozrjeme nebo bych ji tam mela nechat samotnou a jit varit obed?aby si parkrat rozbila hlavu a byla hlavne odolna, to je totiz zrejme nejdulezitejsi
hlavne si udelat dite, dat ho nekam at se zabavi samo a byt na mobilu + idelane psat p**** do diskuze
![]()
Zalozila jsem diskuzi, abych zjsitila, jake podlozky nebo puzzle pouzivate, nebot mi dcera presne 3× zaplakala ale vzniklo z toho ze narikam, ze mala breci nonstop, je opozdena, ja jsem zruda a vy jste matky roku
. Toto je opravdu sekta.. matky a pejskari, nejvetsi zlo
Abych to tu ukoncila, podlozku jsem si nyni objednala, abyste mohly vsechny v klidu dnes spat.P. S. davam dceri hranolky z mekace, spi sama v loznici nikoliv se mnou a oblibena hracka je mobil
No a to tedy nepotřebuješ celý den nic udělat? Dojít si na záchod? Uvařit, otevřít pošťákovi, uklidit, vysmrkat se, napít se, co já vím? Neumím si představit dvě tři hodiny sedět na gauči a ani se nehnout. Dítě má pořád ten samý výhled
, t samé podněty. Ale dělej si to jak chceš. Jinak děti jsou hbité, se ti může svalit ani nevíš jak. Za chvíli si začne na tom gauči stoupat a chodit. A sama jsi o pár příspěvků výše psala, že neexistuje, aby se ti malá pořád bouchala do hlavičky, takže si to nějak srovnej.
@Nelel12 moje dítě jelo podle tabulek, takže umělo tak nějak to,.co to tvoje. Sed teda taky dle tabulky, takže před 10. měsícem. Ale teda dávno před 8. měsícem mu nestačil prostor 1×1 m na gauči, podněty v obýváku a rozhodně vědělo, co dělat se svou hlavou, když se otočí. Zakladatelka drží celý život svoje dítě na gauči, to si neumím představit
.
@Isasik píše:
@Nelel12 ma dcera o mesic starsi dela to same plus sedi ale zrejme je to malo.. take byste si mela zajit na fyzio
Já bych chtěla vidět fakt jak si z toho lehu sedla sama.. za ruky přitánutím? Nebo jak se do toho sedu dostane?
To naší malý taky nestačí, jak jsem už psala, do minuty je mimo veškerý mnou připravený věci-puzzle, hrazda, deky, rozkopané polštáře, které vyskládám okolo nábytku, je mimo objektiv chůvy..na gauči ji nemůžu nechávat ležet už od 4 m určitě.
Ale jak tu celkem dost ženských píše, co dělalo jejich dítko v 7m. Tak to moje dcera rozhodně nedělá, nestaví se okolo nábytku, aktivně neleze, nesedí..každý je šikovný jinak no ![]()
@Isasik Ty jsi hodne mimo, vid? ![]()
Me by teda nejvic zajimalo, jak jsi chodila na wc a co jsi ty mesice jedla?
Promin, ale lidi, co si musi obed uvarit sami, vyluxovat nebo se obliknout ven na prochazku si to doma zaridili jinak a tak tvoje jednani proste nechapeme ![]()