Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
jsem mladá holka, něco takového se mi dostalo do rukou poprvé, nikdy předtím jsem to nemusela řešit. A nic takového jsem nikdy nedělala.
A protože chci být samostatná a umět si poradit, zkusila jsem sama zatloukat hřebík. Vypadl mi z díry.
Dávala jsem ho tam zpátky, chtěla zatlouct, ale on mi vypadl a ohnul se znovu.
No a jak jsem tam dávala další a podobný, tak jsem zatloukala, drželo to, ale pak se zase ohnul. No a díra se mi zvětšila.😁
No a já teď přemýšlím, co s tím. Máme zeď, pod ní je polystyrén.
Napadá mě koupit samolepící hřebík na zeď a dát na to ten obraz.
To je nejjednodušší řešení.😁
S kladívkem a zatloukáním musím mít asi větší praxi a zkusit si to na něčem, kde o nic nejde.😁
Máte nějaké další tipy?😊 Ráda bych si vyslechla i další rady.😁
Obrázky: první je ta díra, druhý je ten obraz a to očko, kterým se to zavěsí.
Záleží, z čeho je zed - panel, cihla, sádroš… Můžná bude třeba hmoždinka
A jakou mas zeď? My mame cihlovou a tam ty hřebíčky nedrží, se to proste vydroli a samozřejmě čím víckrát tam ten hřebík davas, tím je ta díra větší a nebude to držet zejo
tu díru zasadruj
chce klepat fakt opatrne a pomalu.
Tyhle hřebíčky jsou většinou fakt zlo ![]()
doporučuju bud koupit tyhle háčky: https://www.obi.cz/…mm/p/3628534
A nebo bude třeba vyvrtat, dát hmoždinku a do hmoždinky šroubek. (neboj, není to tak těžké, jak to zní
) jen musíš mít vrtačku.
Zeď vypadá na cihlovou. Pak by nejjistější bylo navrtat hmoždinku a do ní zašroubovat skobu. To ale bude vyžadovat nějaké nářadí, minimálně vrtačku a vrták. Možná by pro tebe byly jednodušší takové ty natloukací háčky. Je to plastový háček se čtyřmi trny, které se zatlučou do omítky. Dostupnější by asi bylo otvor zasádrovat a do té sádry, ještě než ztuhne, zapíchnout ten hřebík.
@Pavel03 píše: Více
Nejrozumnější a nejjednodušší bude asi ta sádra. Je dostupná. A hřebík tam píchnout je jednoduché.
Díky!😍
Už budu vědět co a jak.😁
Jsem prostě fakt lajk a amatér tady v tom, ale chci to umět.😁
Tak jsem to udělala nakonec tmelem, ten zaschne a mohu to znova zkusit přitlouct😁
@Mia2020 píše: Více
Obávám se, že tmel se ti po úderech může drolit. Jestli je to sádrokarton, tak máš ideální koupit si pár vrutů do sádrokartonu a ten tam zašroubovat. Ten ti nevypadne.
Mám rada tyhle háčky. Když pritloukam něco do zdi, pridrzuji si to špičatými klestemi viz druhé foto a jde to mnohem lépe ![]()
@Semtex píše: Více
Obávám se, že ze sádroše tohle za chvíli vypadne, když to bude zatížené.
@rmot mi na tom obrazy v pohodě drží, přijde mi to lepší, než ty trojité
akorát je opiram na to přímo ke zdi, ne na ten drzacek, a pak je to v pohodě.
U těch klasických hacku se třemi hřebíčky, jak dávala odkaz uživatelka někde prede mnou, se mi pravidelne stavalo, ze po zavěšení obrazu na ten háček se mi to cele ze zdi vypáčilo, jelikož tam vzniká velký tlak na dolní část, přičemž je to ale přibité nahoře, takže funguje sila v páce. Když použiju ty malé jednohrebickove a polozim obraz přímo ke zdi, není problém. Na větší obraz je tam mam dva nebo tři vedle sebe
@Semtex píše: Více
U zakladatelky to vypadá na sádrokarton, tak se obávám, že cokoliv jen zapichovacího postupně zase vyjede ven.
Kup si tohle a nemusíš nic zatloukat a jde to snadno dolu, prodavaji ruzne podle váhy
https://www.tesa-shop.cz/…-omitku-1kg/