Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
Píšeš „máme byt“ a pak dal ani jediný slovo o tom, co by dělal někdo jiný. Základ je, že veškeré práce se rozdělí mezi lidi co tam bydlí.
@Cenarius píše: Více
A stačí neřešit denně kachličky a spol. Nejsem otrok domácnosti, abych věčně lítala s hadrem ![]()
já trochu nechápu, proč si lidé tvého typu, puntičkáři, závislí na dokonalém pořádku, pořizují psa? bývá to tady často,
asi máš doma zářivou čistotu, ale nepřeháníš to trošku? není to už nějaká obsendantní porucha? každý den mýt koupelnu, záchod? i to ostatní, jedině praní a vaření je v normě, musíš být hrozně unavená, vlastně jsi otrok své domácnosti
Uklizim jak mam naladu, cas a jak je potreba. Ani zdaleka ne tak casto jako ty.
To záleží na tobě no, jak moc potřebuješ pořádek. Já se snažím ať je každý den čisté nádobí a mám v čem vařit. Vařím každý den, když je prádlo tak peru téměř každý den. Vysavam jak mi to vyjde, někdy co dva dny, někdy třeba týden vůbec. Ostatní věci dělám když mám o víkendu čas.
Ale já se nestresuju tím, že doma nemáme úplně pořádek ![]()
To je nejaka trolli provokace?
No ty okna co 2 mesice mi prijdounl hruza a ty spary v koupelne bych taky delala s kachlickama denne.
@Dahlia0409 píše: Více
Někteří jsou. A je to fakt těžký s nima vést kloudnou debatu.
@JenedaLinda píše: Více
Mám to stejně, hlavní je mít použitelné nádobí a mít si co obléknout ![]()
@Cenarius píše: Více
Právě, manžel občas prohlásí, že si musí udělat místo, aby měl kde vařit, ale místo si umí udělat i sám ![]()
A kdy spíš?
Vařím jednoduché večeře, o víkendu obědy.
Provozní nepořádek uklízím každý večer.
V kuchyni a obýváku nesmí nic zůstat, na to jsem magor ![]()
ALE, převlíkám postel cca 2× měsíčně.
Vysávám dle potřeby (2× týdně).
Koupelnu, prach a celkový detailnější úklid dělám jen o víkendu.
A okna??? No tak ty dělám zásadně 1-2× za rok ![]()
Ahoj,
. Díky
asi na mě padá trochu únava. Máme byt okolo 80m2. Já obvykle každý den vytírám, po dobu, co jsme v práci poustim roboticky vysavač. Jednou týdně měním ložní prádlo, potah na gauč - máme psa. Obden dělám prach, kytky (uvnitř i na terase). Zhruba 3× týdně peru - jednou za 2 měsíce okna a obden vařím pro 2 lidi na další den do práce. O víkendu vařím každý den, večeře každý den. Do práce chodím takový ten typický pondělí pátek - 9 až 17:00. Nakupuji obvykle každý den cestou z práce. Kuchyň myji po každém vaření, ohřívání. Koupelnu téměř každý den, včetně kachliček, záchod každý den. Spáry myju tak 1× měsíčně. Začínám být frustrovaná, že je neustále někde svinec - nechápu, přeci jsme v práci. A když je svinec a neuklidim ho, jsem zase naštvaná, protože potřebuji pořádek. Jak to máte vy? Případné tipy, jak si ušetřit práci moc ocením