Jak často je vhodné dělat domácí práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11098
16.7.24 20:49

Okna 2 x za rok, kachličky a prach jednou za měsíc. Spáry nikdy, jen vytřu. Kytky přelíváš, ne? Tvoje pracovní doba by mi vůbec nevyhovovala :nevim:. Když vidím bordel, tak to uklidím, otázka pár sekund/minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
16.7.24 21:08

To je trochu extrém. Zdaleka tak často neuklízím. Zato vařím i víckrát za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8449
16.7.24 21:27

Tohle je na mě všechno moc často. To bych ani nestihla připravovat se s detma do školy. Máš vůbec čas na sebe, zacvicit si, přečíst knížku???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
16.7.24 21:30

Něco podobného jsem dělala já.
Manžel mi pak řekl, že je to zbytečné, takhle podobné jako ty šílet.
Když přišlo dítě, tak jsem hodně povolila, nebyl takový čas. Též máme psa.
Momentálně 1× týdně utřu všude prach, 1× týdně umyju komplet koupelnu a wc( WC ale myjí každý den a vanu po koupání), 1× týdně povlikam postele a gauč, obden vysávám (ty dny, co nevysavam pouštím robotňák), obden vytírám, kuchyň myji po každém použití, peru 2× do týdne, okna 1× za měsíc, stůl pokaždé, co se nejíme, ručníky a utěrky dávám obden čisté. Vařím, dle potřeby.
Muj muž říkal, že to takhle stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
16.7.24 21:34
@Anonymní píše: Více

Jsi blazen.
Ja: pracka 1× za 14 dni (4 pracky)
Luxovani a vytirani: 1× za 14 dni
Okna: 1× za rok
Prach: 1× za 14 dni
Povleceni: 1× za mesic
Koupelna a zachod: 1× tydne
Vareni: pouze o vikendu a na 2 dny

Jsem prase? :mrgreen:

Bydlime ve dvou (brzy 3), nemame zvirata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13788
16.7.24 21:38

Vysávám jednou týdně (ale nemáme psa), vytírám jednou za čas, koupelnu cca 1× za 10-14 dní, spáry a kachličky když se mi chce cca 1× za rok, okna jednou za rok, povlečení 1× za 3 týdny. Prach taky když se mi chce.
Vařím cca 5× týdně rychlá jídla, nakupuju tak 2-3× týdně, záleží, jak si to promyslím, cca 1× za deset dní objednávám velký nákup s dovozem.
Nejsem blázen a nesnáším uklízet věci, na kterých není vidět žádná špína. Co prosím tě uklízíš na koupelně každý den? A na kachličkách a spárách? A co se podle tebe stane, když se to neudělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
16.7.24 21:59
@smile_xxx píše: Více

Nejsou, protože by to uklidili špatně.

Myslím, že zakladatelka trpí obsesí.

Mám ráda uklizeno, občas musím brzdit, protože na sobě pozoruji, že to taky přeháním, ale dělám s tím něco. Nechci se zbláznit a buzerovat rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
16.7.24 22:09

Uklízím jak je potřeba. :nevim: Vytírám denně (mám více psů), každý večer chci mít čistou kuchyň, denně vařím. Záchod, koupelna 2× týdně, postele 1× za dva týdny, prach taky tak. Okna 3× do roka. Teď v létě skleník denně, kytky venku téměř denně, každých 5 dní sekám trávník. Ale jsem na rodičovské, (jo takže vlastně taky denně peru) ty s prací do 17h neděláš nic jiného, než že uklízíš ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
16.7.24 22:20

Kdyz to tak ctu, tak si (zejmena ted v lete! 8o ) neumim predstavit, ze bych si lehla do postele, ktera nebyla nejdele po tydnu prevlecena…fuj teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
16.7.24 22:27

A děláš někdy něco jinyho? Fuj takhle si kazit život.
Já mám paní na úklid, když jsem jí neměla tak jsem cca denně max obden luxovala, jednou týdně vytřela, to samý koupelna záchod, jednou týdně. Tolik jako ty nevařim ani omylem, všichni jíme v ústavech, vařím jen o víkendu. Na teplý večeře jsem si rodinu nenaucila. Okna jsem neměla umyty klidně rok, je přes to vidět je. Jo a povlečení je jediný na co jsem trochu psychous to fakt jednou týdně zvlášť v létě prevliknu, v zimě třeba 1× za 14 dní. A to luxovani, bordel na zemi mi vadí.
Zvíře bych nesnesla žádný, ale i kdybych ho měla, tak bych tak často neuklizela. Mimochodem, zbytek rodiny dělá co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77554
16.7.24 22:33
@Tarena píše: Více

jo znám takové lidi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14702
16.7.24 22:34

Lákalo mě zeptat se, co tam porad uklizis, když jste dva a v praci na plný úvazek. Jooo pes, tak to nechapu, proč si porizujes zvíře, které smrdí celkově a táhne mu z huby, žere smradlavý zradlo a nonstop poušti chlupy a někdy dokonce i sliny, když jseš takovy ras na pořádek 8o to je nějaké novodobé sebemrskacstvi? :lol:

Jinak já postel 1× týdne, vysat a vytrit 1× týdne, umyvadla a zachod 1× týdne, sprchac jak se hecnu, na okna dlabu, to udělám vždycky něco, když se mi zrovna chce, a mi se většinou nechce :D ale před měsícem jsem umyla po loňské rekonstrukci konečně okna v obýváku :P

Obden meju obkladacky kolem sporaku, protože vařím dost, a taky pretru u toho digestor a tak co dva týdny dvířka u kuchyňských skříněk (nevím, proč chlapi nejsou schopni je obsluhovat za uchytku, ale musí matlat na to dřevo :roll: ). Peru a zehlim furt, to ani nejsem schopna spočítat, kolik praček tejdne to tak asi je :lol:.

Asi se zda, ze to flakam, a taky ze jo, nebaví mě to a chci mít čas i na jiné záležitosti. Taky máme zahradu a já třeba i vevnitř v baráku maluju a natiram a spravuju, tak to mi taky zabere nějaký ten čas. Dále mám s dětmi docela dost různých aktivit, tak doma kolikrát ani moc nejsme. Teď v lete teda asi víc, jelikož kroužky nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14702
16.7.24 22:39

@Ernais jo, to je humáč. Když jsem byla mala, prevlekalo se jednou měsíčně a pyzamo se měnilo po tejdnu - pamatuju si ten nepříjemný pach obou a je to to jediný, co fakt doma dělám s železnou pravidelností, déle to nesnesu. Postel prevlikam jednou týdne a pyzamo si beru čistý denně. Ekluje se mi si po sprše obléknout použité pyzamo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný