Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Azeretereza
Ona tady pár dní zpět měla podobnou diskusi. Tam měla psané, že denně uklízí několik hodin ten byt.
Tohle je zas spíš člověk, který zakládá účelově stejné téma. Jsou to copyrighti nebo novináři, kteří si tady berou podklady pro články. Tahle se evidentně zaměřuje na domácnost a věci okolo.
@Bytsamsebou píše: Více
Tak ocividne mame s obsesi problem jiz po generace, protoze kdyz se dite zaspini, tak ho ja, manzel i babicky jdeme proste prevlict, automaticky…Jako fakt mi na tom neprijde nic ujetyho, ja kdyz se zaspinim, tak v tom taky nechodim az do vecera, proste se jdu normalne prevlict do cisteho.
@Ernais píše: Více
10 x denně?
My jsme teda vyrůstali v jiném světě. Ne, nejsme cigáni, ale normální rodina, kde děláme všechno s mírou a nic nepřeháníme. Já teda běžně v kabelce/batohu nemám věci na převlečení, když jedu někam na výlet a když se něčím pokydáme, tak se holt nepo. sereme a jsem v tom do večera
.
My jsme čtyři, z toho dvě malé děti. Kočka, pes, papoušek, dům cca 200m. Jsem na RD, denně vařím, pecu. Denně mám dvě myčky, minimálně jednu pračku. Denně někde jezdí roboticky vysavac a mop. Prach jednou týdně. Binec po dětech denně večer. Prevlikani posteli jednou týdně. Koupelna, WC jednou týdně. Okna 2× za rok. Nemám pocit, že tim trávím nějak moc času. Všechny ty Robo věci to dost usnadňují.
Ano. Protože za chvíli bude třeba pít vodu a polije se zas nebo si na pískovišti utre ruce do trička. Je to úplně marná práce. Zbytečná. Pokud na sobě nemá nalepené špagety a půlku nanuka
. Jinak prostě flek otru a nazdar.
@Bytsamsebou když třeba jedem se čtyřmi dětmi do zoo, rozhodně s sebou nevlacime čtvero oblečení. Mám něco vlhkého, kdyby náhodou, a tím to hasne. Pokud se umazou, je to jejich problém.
Já taky patnáctimesicni dítě prevlekam několikrát denně. Skolkové se tak neumaze už, ale pokud se ve školce třeba hodně oleje nebo tak něco, tak se tam prevlekne - proto tam má náhradní oblečení.
@inkakřivák píše: Více
Asi tak, taky někdy mládě prevlecu, protože sám to na sobě nechce, nebo to jen otru a nazdar
Když vidím bílé povlečení, vidím hotel, nebo nemocnici. Doma povlečení jedině v jiné barvě, obecně nemám ráda bílou barvu. Stěny, nábytek, oblečení, u nás není bílé skoro nic ![]()
Dokud byly děcka hodně malé, tak se něco do foroty bralo. Vždycky jsem říkala, že auto to lehko uveze. Jedeme někde daleko, x kilometrů a pro kus oblečení se nebudeme vracet dřív nebo hledat v okolí obchod a kupovat náhradní. Když se nevyužilo, tak se nevyužilo a zas se to vezlo čisté a poskládané domů. Nebo bylo nutné projít tou bránou třeba ZOO někde, zajít do auta a vyměnit a vrátit se do ZOO, ale stačilo pár kroků do kufru auta. Ale na zahradě nebo na hřišti kolem místě bydliště ne. U větších a velkých je to zas jiné. To si dcery samotné dají do kabelky náhradní, vůbec se jim do toho nemontuji. Že ráno mají třeba triko, kde jsou rukávy a v průběhu dne jen na ramínka nebo obráceně.
Já mám zase bílý nábytek, bílé stěny, bílou koupelnu. A líbí se mi to. Ale neskáčou z okna, když mi kamarádu prcek otiskne tlapky na zeď nebo okno anebo mi vnučka podepsala každou zeď. Bože, vždyť co. Neziju, abych měla sterilně.
A k otázce, domácí práce dělám, když uznám, že jsou třeba. A někdy ani tehdy ne.
@Dahlia0409 my máme vše bílé nebo světle šedé. Máme to tak rádi. Sedačka a židle, okna jsou antracit i uvnitř, ať jsou kontrastně tmavé k tomu světlému zbytku. To se zas dobře udržuje hezky čisté. Často používám jen vodu. Švédské hadry, vysavač, parní mop. Stačí. V jiném domě jsme měli tmavé podlahy, tmavší nábytek a to bylo. Bílý je fajn. Povlečení nějaké bílé máme, je na něm 3D potisk Britského kocoura a spokojenost. Teď čekám, až dojdou právě nová povlečení. Pro nás do ložnice jsem vybrala bílé a jsou tam lapače snů. Takže bílé budou, ale je tam i nějaký obrázek. Už se na ně těším. Dcera chtěla stejné do druhého pokoje. Jinak mají vybrané nějaké barevné. A zas i kočky pro dcery.
Příspěvek upraven 17.07.24 v 10:33
@Kelsey píše: Více
U nás máme barevné stěny, každý pokoj jiná barva a k tomu klasická barva dřeva, bílá akorát v koupelně
Nelíbí se mi bílý nábytek, no ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Manžel teď maluje průběžně ve volnu u našich celý barák. Oni měli roky období cirkusu. To se jinak nazvat nedá. Taky to byla co místnost, tak jiná barva. Minulé malování chtěli, ať jim tam dává jemnou kávovou. Současné malování chtějí bílou všude. Vidí to u nás nebo u sestry. Že barevné máme doplňky, ať to ladí. Ale stačí to. Tak od barevných stěn upouští.
Tak stěny máme tady všude bílé, kromě jedné v obýváku. Nábytek a podlaha světlé dřevo, v kombinaci s bílou. Nemám ráda tmavý (tmavě hnědý, nedej bože černý) nábytek a podlahu
. Spíš mám ráda světlé tóny ( světle šedá, starorůžová,… ). Ale třeba ponožky nosím výhradně černé, nebo tmavé
.
@Kelsey píše: Více
Tak cirkus to není, je to kombinace se šedou a vždy právě barvy, které ladí s nábytkem a doplňky
Bílé stěny byly všude a to pro nás nebylo ![]()