Hrozí mi mimoděložní?

Twitter
7.4.13 15:50

Hrozí mi mimoděložní?

Ahoj holky,
už jsem psala do staré diskuze v jiné kategorii tématu, ale nikdo mi neodepsal. A zítra už stejně budu asi vědět verdikt na 100%.
Tak k věci. Před 2 lety jsem prodělala mimoděložní těhotenství na levém vejcovodu. Příznaky - zakrvácení, píchání na levé straně už z kraje pátého týdne.
Momentálně jsem 3 měsíce po porodu (malá je z IVF) a opět jsem našla pozitivní těh. test. Tak jsem šla k paní doktorce. Udělali UZ, ale v děloze nic. Vzali mi krev, přes kamarádku jsem se dozvěděla, že HCG je už 1349. Pozvala mě druhý den zas na krev a HCG porostlo za den na 1998. Pořád nemám žádné bolesti, ani nešpiním. Zítra jdu do nemocnice na kontrolu a prý pokud to nebude v děloze, tak mě budou rovnou operovat. Ale mě se to zdá hrozně uspěchané. Co když je to těhoteství prostě jen mladší a nejde vidět váček. Mám šílený strach. Na operaci s emi opravdu nechce :( S manželem jsme spolu schválně nespali v době ovulace - co kdyby náhodou. A až okolo 20. dne cyklu. Tak si myslím, že to může být prostě posunuté. Ale jelikož jsem už měla jedno mimoděložní, tak mi hned udělali diagnozu zas mimoděložní :(
Měla jste některá tak vysoké HCG při mimoděložním těh. a rostlo vám ukázkově? A taky jste byla bez bolestí? A přesto to bylo opravdu mimoděložní? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
713
7.4.13 15:56

Ahoj, ja jsem teda podobnej problem nemela, ale asi bych si nechala rict nazor vic doktoru. Tehu muze byt opravdu mladsi, ale ty hodnoty mi zas prijdou uz celkem vysoke, takze by neco byt videt melo :nevim:
Kazdopadne drzim palec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
7.4.13 16:06

@qwenny váček by mohl jít vidět mezi 1-2 tisícema HCG, ale klidně ještě právě nemusel. Mě dělali UZ při HCG těch 1349, může být prostě skované ještě ve sliznici. Četla jsem různě po internetu, že některým maminkám taky hrozily mimoděložním i při HCG 2250, kde v děloze nebylo vidět nic a nakonec se na další KO mimi ukázalo. Tak já nevím :( Při malé jsem byla na UZ až 5 týdnů po oplodnění, a tam bylo už jasno. Takto se mi to zdá i dost brzo, dělat závěry. I když chápu, že mají podezření právě kvůli tomu, že už jedno mimoděložní jsem prodělala. No zítra se uvidí. HCG by mělo být už aspoň 3500. teda myslím. Jen jsem se chtěla zeptat, jestli to tak taky někdo měl. Každopádně nechci riskovat, mám doma malé dítě a pokud budou trvat na operaci, asi kývnu :? :roll:

• Citovat
  • Upravit
22614
7.4.13 16:14

Hele, já mimoděl neměla, ale na tvém místě bych asi chtěla znát ná¨zor více doktorů, popř by si tě mohli nechat na pozorování v nemocnici a vidělo by se, přece jen kdyby něco, tak jsi pod dohledem ;) Taky mi to přijde uspěchané :nevim:
Mě posílal dr minulý pátek do nemocnice s podezřením na mimoděložní, ale tam to bylo jiné, váček byl(byla jsem 5+2) akorát za dělohou jsem měla tekutinu a dost mě píchalo na jedné straně podbřišku. Nakonec jsem v nemocnici nezůstala, protože váček byl opravdu v děloze a pravděpodobnost mimoděložního souběžně s normálním je malá. Na utz jsem byla pak za týden a už bylo :srdce: :dance:

Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
7.4.13 16:16

Mně HCG taky hezky rostlo a na UZ vidět nic nebylo, měla jsem být tak v 8.tt. Chtěli se kouknout dovnitř, to jsem nedovolila. Těhotenství bylo mladší a mimčo se nakonec ukázalo. Mě teda dost bolel pravý podbřišek. Držím palec, ať se zítra objeví!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
7.4.13 16:21

Holky, moc díky za názory. Já bych klidně v té nemocnici na pozorování zůstala, ale mám doma tří měsíní holčičku a tam mi ji nenechají :( Pokud nebudu mít bolesti, pokusím se to oddálit aspoň o dva dny.

• Citovat
  • Upravit
22614
7.4.13 16:23

@Kleofasek já myslím, že by ti ji tam mohli nechat, né?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
7.4.13 16:24

Já na pozorování byla asi 4 dny, ale už bylo pár dní do Vánoc, tak jsem jim řekla, že jdu domů. Co 2 dny jsem docházela na krev a UZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5382
7.4.13 16:27

@Kleofasek Já si myslím, že mimčo se objevit klidně může. Já jsem při prvním mimoděložním měla taky tak vysoké HCG, rostlo a v děloze nic. NA UZ břicha mi přišli na volnou tekutinu a taky mi ubývaly červené krvivky, takže bylo jasné, že to teče někde dovnitř. Bolelo mě břicho, píchalo strašně u jednoho vejcovodu. Nakonec se miminko našlo ve vejcovodu, takže jsem šla na sál. Já si myslím, že když nemáš žádné bolesti, krvácení a jiné problémy, tak by tě měli třeba ob den brát na UZ, ale rozhodně ne hned operace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5382
7.4.13 16:30

@Kleofasek Já si myslím, že ti miminko v nemocnici nechají. Moje kamarádka byla na operaci po císaři a měla 6ti měsíční miminko, nechali ho na gyndě s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.4.13 16:37

@Kleofasek já nevím, mě občas ti doktoři přijdou jak prdlí s těmi mimoděložními. Který soudný doktor dělá hcg po dni, když se hodnotí nárůst po dvou dnech. Po porodu můžeš mít cyklus kdovíjaký, ovu mohla být později. Rozhodně bych do sebe nenechala řezat jen proto, že ještě není v tak ranné fázi nic vidět v děloze.
Ten nárůst hcg mi přijde ještě v normě, ne? Počkala bych s hodnocením celé situace minimálně týden, samozřejmě při prudkých bolestech do nemocnice, ale jinak bych to nehrotila, bála bych se, že takovým přkotným úsudkem zabiju miminko, které předpokládám, že byste si nechali.
Držím palce, ať všechno dobře dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
7.4.13 16:53

@Kleofasek a v kolikátém tt by jsi tedˇměla být? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
7.4.13 18:54

@Gladys já jsem si nechala to HCG vzít od kámošky zadarmo jen tak. To mě nebral doktor ten druhý den. Doktorka brala jen to první a teď budou brát znova v pondělí. jsem to akorát zapomněla dopsat :oops: Růst HCG je dobrý. No uvidíme, co zitra. Už abych věděla aspoň trochu, jak to vypadá. Kdybych neměla malou, tak to zas ořvu jak želva :zed:
Jenže já ho měla právě dobrý i přitom prvním mimoděložním :zed: i když sem tam měla to zakrvácení a bodání v břiše.
@berry4 podle doktorů jsem měla být ve čtvrtek 5+3tt. Ale nevím, kdy byla ovulace :nevim: Bu´d brzo nebo právě pozdě. Sex jsme časovali, aby nebyl uprostřed cyklu. Ale kdy byl přesně, to já nevím :( :nevim:
@Deniska2000 malou mi v nemocnici bohužel nenechají, už jsem se na to ptala ve čtvrtek, prý by musela na dětské ke kojencům :(
Holky, zítra se uvidí. Buď se ozvu jak to dopadlo anebo pokud se neozvu, bylo to poravdu mimoděložní.

• Citovat
  • Upravit
29577
7.4.13 18:56

@Kleofasek :think: no, to nezní příliš optimisticky. Ale naděje umírá poslední. Třeba to zítra bude vypadat jinak, přála bych ti to :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
7.4.13 18:58
@berry4 píše:
@Kleofasek :think: no, to nezní příliš optimisticky. Ale naděje umírá poslední. Třeba to zítra bude vypadat jinak, přála bych ti to :hug:

děkuju :hug: necháme to osudu, stejně už je rozhodnuto :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty