Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dnes mi moje gynekoložka řekla, že mohu porodit i o 2 týdny dřív, protože mi trochu natékají nohy, kotníky. Tlak mám v pořádku. Také mi nedoporučuje používat annibal. Myslíte, že oteklé nohy mají vliv na dřívější porod? Má někdo zkušenosti s tímto? díky
To je blbost, ja mela nohy jak dinosaurus, nebylo poznat kde mam stehno a kde kotnik
a rodila jsem v terminu.
Ahoj, to moc nechápu. Já byla jak balón, přibrala jsem 24 kg ( 14 jsem nechala v porodnici, samá voda ), ještě i domu jsem přišla oteklá jak blázen.. rodila jsem 2 dny po termínu, otoky nikoho nezajimaly a to jsem byla fakt nechutna. Aniball jsem používala každý den a jsem bez nastrihu, doporucuju ![]()
Ja v obou tehotenstvich byla hodne natekla, ale fakt hodne. Oba mí ukoncovali vyvolavane kvuli tomu driv. Prvni o tyden, to jsem za ten posledni tyden otekla o 10 kg (celkem 29 kg) a u druheho se cekalo na hranici donosenosti, to uz jsem tam ve 34.tt i lezela a mela bilkovinu. Do toho 36+4 jsem nabrala 30 kg a doted (9 mesicu po porodu) se mi nohy nevratili do puvodni velikosti. Ani do bot se stale nevejdu.
Já měla otoky u obou těhotenství (a ne zrovna trochu), ke konci i zvýšený tlak, pocit, že do termínu nevydrží, a obě děti byly vyvolávané týden po termínu. Aniball jsem nepoužívala. A 14 dní před termínem je ok. Pokud doktorka řekla, že to vidí na dřívější porod, jen bych omezila např. delší výlety, jinak bych se nestresovala ![]()
Já sem v těhu taky trpěla na otoky nohou, ale malej se narodil v termínu. Mazala jsem ale chladivým gelem na nohy a to mi pomáhalo, že jsem ty nohy neměla tak těžké.