Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je, tak to nevim.Vim ze jeden byl nejak mensi, ale muzu se zeptat, jak na
tom vahove byli
@Bejbyy: @andilek Oli: holky moc deluji za podporu a stale vice verim ze se to nejak zvladne, ze zacatku tehotenstvi sem byla zdesena z toho jak rychle nasi mimisci rostou ale ed sem za to rada.ja sm slysela ze se da za mimiskama dojizde s mlickem a pak za nima prijit na 5dni pred propustenim z nemocnice na zauceni
@Leenuska Můžeš denně jezdit klokánkovat a krmit, alespoň v Praze u Apolináře i v Podolí to tak je.
@Andy27: to budes moc hodna kdyz se zeptas(sem slysela ze cim tezsi mimca sou tim jednodussi je jejich start do zivota)
@Leenuska já zírám že nemáš nastudovaný nedonošence, já s tím počítám od začátku, co vím o dvojkách…
No uvidíš, záleží na jak dlouho to s váma bude, buď si tě tam nechají rovnou, nebo tě propustí a budeš dojíždět a pak zas přijmou ať si na sebe s miminkama zvyknete a pak spolu domů
Počkej, já se ve čtvrtek dozvím že průtoky jsou špatné a budu na tom podobně
@Bejbyy: pkud budou v inkubatorech tak bych asi volila to kazdodenni dojizdeni s mlikem ale az budou na normalnim oddeleni tak bych se tam s nima nechala ubytovt(no isar je u me jistej tak nejakych 5 dni po operaci si v nemocnici urco pobudu)
@Bejbyy: ja se muzu vlastne jeste hodne dozvedet od sveho gynekologa ale ten rika vydrzet nejlip do 34tt a pak pry uz je to v pohode a pry i ten 31 je dobrej ale eeni ta dozrala ta plicni stlka tak by museli ńa pristroje. Drzim palecky at sou prutoky dobre.(jake mate vy vahove odhady?)
@andilek Oli: no na me ceka fakultni nemocnice olomouc a tam pry to taky jde
@Leenuska v tom 29+0 měli mít cca 1200 a 1300…
Jako jo, 34tt je fajn, ale někdy to prostě nejde. By ti píchli kortikoidy na plíce a udrželi vás ještě chvíli pohromadě a pak by jim kdyžtak s dýcháním pomohli
@Bejbyy: ja si vzdycky rikam -tobe se to keca ze mam vydrzet do 34tt a jeste ted pri tech teplech a pri zatei 3600g to fakt neni zadna sranda tahat to bricho).Proste kdyz bude nejhur tak to snad zvladneme i v tomhle tydnu(vlastne si rikam ze muzu bejt rada ze sem to dotahla alespon takhle daleko)
@Leenuska
Neboj, to zvládnou
já rodila taky dřív a mám krásnou, chytrou holčičku
Negativum je, že když porodíš takhle brzy tak s nimi většinou nemůžeš být pořád, ale pak si to vynahradíš.
A pobude si trochu dýl v nemocnici, ale nic co by se nedalo přežít
Hlavně klid to je to nejdůležitější a s klidem se všechno zvládá líp ![]()
Neboj, to bude v pohodě i kdyby se narodili za pár dní
už máš dobrý týden. Na kortikoidy jsou lepší dva dny, mě v 32+4 praskla voda a dva dny na kapačkách na zastavení kontrakcí a každý den injekce kortikoidů a pak šup na CS a po třech dnech co jsem se vzpamatovala z CS šup na rooming a měla jsem kluky na pokoji v inkubátorech
kluci byli šikovní a od začátku dýchali sami a tak jsem mohla být brzo s nima.
Přeju ať to ještě chvíli vydržíš v celku
Myslím, že na to že jsou dvojčata a v tomhle týdnu, tak jsou celkem velký. Známá rodila v 38tt a její „jedináček“ měl 2050 g a je v pořádku.