Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mně gynekoložka také doporučila přibrat. Mám 164 cm / 49 kg. Pro mě je to optimální, pro ni moc ne. Ale ms mám relativně pravidelnou, ovuluji. Takže váhu zatím neřeším.
Možná bych doporučila pivní kvasnice - pangamin. Jinak hlavně jíst pravidelně. Cpaním se člověk nic stejně nezmění
. Každopádně po dvou letech snažení bych se nespokojila s řešením měření bazální teploty
kde je zbytek? Může to být váhou, ale taky nemusí. Znám holku se stejnou konstrukcí těla, která odnosila a porodila dvojčátka ![]()
Tak já měla odjakživa 47 kg na 169 cm. Nikdy jsem nepřibrala ani kilo (Dr mě taky strašil, že musím přibrat). Je pravda, že jsme se snažili 4 roky, ale mojí váhou to určitě nebylo. Nakonec se 2× zadařilo po vyvolávací injekci. První těhotenství nevyšlo, ale druhé ano. Za těhotenství jsem přibrala 20 kg (nevím jak
) a nikdo to na mě ani nepoznal. Teď 5m po porodu mám cca 5 kg navíc z mé původní váhy.
Děkuji za odpověď
noo, právě já nemám pravidelnou MS…chodi si jak chce, nekdy ji nemám ani dva měsíce…, dle bazální teploty zřejmě zjistí co mi chybí za hormon, a dále to budeme řešit…
@mackA159 z bazální teploty zjistí, jestli máš vůbec ovulaci…
@mackA159 dle bazální teploty zjistí, kdy k ovulaci došlo, a pokud k ní došlo. Hladiny hormonů se zjišťují z krve - poprosila bych doktora o hormonální profil. ![]()
Mě z BT zjišťoval jak pracují hormony. Měla jsem málo progesteronu, tak mi napsal gynprodyl. ![]()
Zas tak hubená nejsi. Já mám stejné BMI a jsem na to zvyklá a nechtěla bych vážit víc. Mám ale skvělý metabolismus, nevím jak bych se musela přežírat, abych přibrala. V pohodě jsem otěhotněla s BMI jako kdybys Ty vážila něco okolo 38 kg. Takže jen váhou to není. A po porodu se mi srovnaly hormony, naskočila pravidelná ovulace (což je mi teď ve 39 letech už k ničemu
) Jez především zdravě, hodně cvič a kdyžtak doktoři pomůžou nějakou tou chemií.
Udělala ti doktorka odběry na hormonální profil? Tím bych určitě začala, možná s tím souvisí i ta váha, rozházenými hormony. Tedy pro tebe může být těžké vůbec přibrat a i kdyby se ti to podařilo, nemusí to vůbec znamenat, že začneš mít pravidelnou ms a otěhotníš jako nic.
K přibrání je potřeba zvýšit příjem kalorií. To neznamená, že budeš jíst nezdravě anebo že budeš prasit (hranolky zakusovat čokoládou apod). Dávej si větší porce, dopřej si i kousek tučnějšího masa nebo tučnější mléčný výrobek, na svačinku med, ořechy, ovoce… a i při nabírání hmotnosti je důležitý pohyb, takže určitě nesedět u televize, ale zajít na mírnou procházku, zaposilovat si, protáhnout se. Zejména je dobrý ten pohyb venku na čerstvém vzduchu, pomáhá hodně i zlepšení stavu mysli, což může právě pomoci při problémech s neplodností a od špatné nálady a vůbec se dostat do lepší kondice. No a přidat ty kvasnice, jak už tu bylo zmíněno, vitamin D a listovku. Mrkni ještě na tuto diskuzi , kde má zakladatelka taky problém s příliš nízkou váhou.
Kamarádka měla 45kg na 157 cm, a otěhotněla napoprvé
záleží co na váhu říká tvoje tělo, jak funguje
uvidíš až budeš zapisovat, jestli všechno funguje. Držím palce
Děkuju moc za rady! Uvidime no… Hormon zřejmě nějaký chybí… Ovulaci občas cítím, ale menstruace třeba dorazí až měsíc po…
vzhledem k tomu jak se stravuji, stačí mi i jedno jídlo denně.. Takze nemám asi ani dostatek vitamínů, minerálů… ![]()
Ještě se chci zeptat… Na mateřskou dovolenou musím mít odpracovaných 270 dnů… Počítá se dotoho i neschopenku a práce na dohodu 14 dnů?
pracovala jsem asi dva týdny na dohodu, a pak na klasický pracovní poměr…
Tak na tvorbu pohlavnich hormonu potrebujes tuky, je jedno jestli ho mas dost telesneho nebo ho prijimas v potrave. Zkratka, pokud je nekdo hubeny, protoze malo ji, tak to opravdu problem byt muze.
Vážím 47 na 171cm a otěhotněla jsem na poprvé. Pokud záměrně tělo nehladoví, má všechny živiny a prostě jen “nejde přibrat”, tak to podle mě nemůže být váhou. Spíš bych se zaměřila na endokrinologii ![]()
kamaradka pri vysce 167cm vazila 47kg, pribrala na 52 a po 2 letech normalne menstruace a vse…nikdo nerika, ze se mas vyzrat na prase, ale pribrat urcite ANO!!! a souhlas tady s jednim nazorem: Hormonalni profil bych udelala! asi budes mit nizsi estrogen..
Dobrý den, chci se zeptat zda měl někdo podobný problém… Cca 2 roky se snažíme o miminko.. Asi před měsícem jsem zašla k dr, s naším problémem. Říkal že je to mou váhou… Vážím cca 42kg na 158 cm… Že když priberu tak se vše zlepší, i menstruaci budu mít pravidelnou.. Nicméně mi dal kalendář kde mám zaznamenávat bazální teplotu… Měl někdo stejný problém? Jak jste to nakonec vyřešili? Já mám celkem problém s jídlem, denně toho opravdu moc do sebe nenacpu..