Hubená a nedaří se...

mackA159
31.1.19 07:46

Hubena a nedaří se...

Dobrý den, chci se zeptat zda měl někdo podobný problém… Cca 2 roky se snažíme o miminko.. Asi před měsícem jsem zašla k dr, s naším problémem. Říkal že je to mou váhou… Vážím cca 42kg na 158 cm… Že když priberu tak se vše zlepší, i menstruaci budu mít pravidelnou.. Nicméně mi dal kalendář kde mám zaznamenávat bazální teplotu… Měl někdo stejný problém? Jak jste to nakonec vyřešili? Já mám celkem problém s jídlem, denně toho opravdu moc do sebe nenacpu.. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1137
31.1.19 07:57

Mně gynekoložka také doporučila přibrat. Mám 164 cm / 49 kg. Pro mě je to optimální, pro ni moc ne. Ale ms mám relativně pravidelnou, ovuluji. Takže váhu zatím neřeším.
Možná bych doporučila pivní kvasnice - pangamin. Jinak hlavně jíst pravidelně. Cpaním se člověk nic stejně nezmění :kytka: . Každopádně po dvou letech snažení bych se nespokojila s řešením měření bazální teploty 8o kde je zbytek? Může to být váhou, ale taky nemusí. Znám holku se stejnou konstrukcí těla, která odnosila a porodila dvojčátka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
31.1.19 07:58

Tak já měla odjakživa 47 kg na 169 cm. Nikdy jsem nepřibrala ani kilo (Dr mě taky strašil, že musím přibrat). Je pravda, že jsme se snažili 4 roky, ale mojí váhou to určitě nebylo. Nakonec se 2× zadařilo po vyvolávací injekci. První těhotenství nevyšlo, ale druhé ano. Za těhotenství jsem přibrala 20 kg (nevím jak :lol: ) a nikdo to na mě ani nepoznal. Teď 5m po porodu mám cca 5 kg navíc z mé původní váhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
31.1.19 08:12

Děkuji za odpověď :) noo, právě já nemám pravidelnou MS…chodi si jak chce, nekdy ji nemám ani dva měsíce…, dle bazální teploty zřejmě zjistí co mi chybí za hormon, a dále to budeme řešit…

• Citovat
  • Upravit
7228
31.1.19 08:23

@mackA159 z bazální teploty zjistí, jestli máš vůbec ovulaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
31.1.19 08:24

@mackA159 dle bazální teploty zjistí, kdy k ovulaci došlo, a pokud k ní došlo. Hladiny hormonů se zjišťují z krve - poprosila bych doktora o hormonální profil. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
31.1.19 08:33

Mě z BT zjišťoval jak pracují hormony. Měla jsem málo progesteronu, tak mi napsal gynprodyl. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.19 09:03

Zas tak hubená nejsi. Já mám stejné BMI a jsem na to zvyklá a nechtěla bych vážit víc. Mám ale skvělý metabolismus, nevím jak bych se musela přežírat, abych přibrala. V pohodě jsem otěhotněla s BMI jako kdybys Ty vážila něco okolo 38 kg. Takže jen váhou to není. A po porodu se mi srovnaly hormony, naskočila pravidelná ovulace (což je mi teď ve 39 letech už k ničemu :mrgreen: ) Jez především zdravě, hodně cvič a kdyžtak doktoři pomůžou nějakou tou chemií.

• Citovat
  • Upravit
35438
31.1.19 09:13

Udělala ti doktorka odběry na hormonální profil? Tím bych určitě začala, možná s tím souvisí i ta váha, rozházenými hormony. Tedy pro tebe může být těžké vůbec přibrat a i kdyby se ti to podařilo, nemusí to vůbec znamenat, že začneš mít pravidelnou ms a otěhotníš jako nic.
K přibrání je potřeba zvýšit příjem kalorií. To neznamená, že budeš jíst nezdravě anebo že budeš prasit (hranolky zakusovat čokoládou apod). Dávej si větší porce, dopřej si i kousek tučnějšího masa nebo tučnější mléčný výrobek, na svačinku med, ořechy, ovoce… a i při nabírání hmotnosti je důležitý pohyb, takže určitě nesedět u televize, ale zajít na mírnou procházku, zaposilovat si, protáhnout se. Zejména je dobrý ten pohyb venku na čerstvém vzduchu, pomáhá hodně i zlepšení stavu mysli, což může právě pomoci při problémech s neplodností a od špatné nálady a vůbec se dostat do lepší kondice. No a přidat ty kvasnice, jak už tu bylo zmíněno, vitamin D a listovku. Mrkni ještě na tuto diskuzi , kde má zakladatelka taky problém s příliš nízkou váhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6749
31.1.19 09:23

Kamarádka měla 45kg na 157 cm, a otěhotněla napoprvé :nevim: záleží co na váhu říká tvoje tělo, jak funguje ;) uvidíš až budeš zapisovat, jestli všechno funguje. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
31.1.19 09:56

Děkuju moc za rady! Uvidime no… Hormon zřejmě nějaký chybí… Ovulaci občas cítím, ale menstruace třeba dorazí až měsíc po… :( vzhledem k tomu jak se stravuji, stačí mi i jedno jídlo denně.. Takze nemám asi ani dostatek vitamínů, minerálů… :zed:

• Citovat
  • Upravit
mackA159
31.1.19 10:08

Ještě se chci zeptat… Na mateřskou dovolenou musím mít odpracovaných 270 dnů… Počítá se dotoho i neschopenku a práce na dohodu 14 dnů? :) pracovala jsem asi dva týdny na dohodu, a pak na klasický pracovní poměr…

• Citovat
  • Upravit
26569
31.1.19 12:16

Tak na tvorbu pohlavnich hormonu potrebujes tuky, je jedno jestli ho mas dost telesneho nebo ho prijimas v potrave. Zkratka, pokud je nekdo hubeny, protoze malo ji, tak to opravdu problem byt muze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.19 13:13

Vážím 47 na 171cm a otěhotněla jsem na poprvé. Pokud záměrně tělo nehladoví, má všechny živiny a prostě jen “nejde přibrat”, tak to podle mě nemůže být váhou. Spíš bych se zaměřila na endokrinologii :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
31.1.19 14:01

kamaradka pri vysce 167cm vazila 47kg, pribrala na 52 a po 2 letech normalne menstruace a vse…nikdo nerika, ze se mas vyzrat na prase, ale pribrat urcite ANO!!! a souhlas tady s jednim nazorem: Hormonalni profil bych udelala! asi budes mit nizsi estrogen..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí