Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@ZoeV káva se u hubnutí „nedoporučuje“ protože spousta lidí jí maskuje únavu, nikoli to že by na ni měli skutečně chuť. No a jak víme, pokud je člověk unavený, tak něco dělá špatně ať už je to strava, spánek či odpočinek jako takový. Tedy kávu pro chuť určitě ano, jako stimulant jen v nejnutnějším případě.
@nosanek píše:
@ZoeV kava nevadi, jen o to musis navysit tekutiny, takze si uvar kafco a k tomu rovnou stejne množstvi vody
ono to s tou kávou a odvodněním není zase tak úplně pravda, tedy pokud si člověk dá 1-2šálky denně. Masarykův onko ústav na to měl před dvěma lety docela pěknou studii
@KackaDoup píše:
ale kava je pro spalovani strasne prospesna pro spalovani…pro stitnou zlazu, proc ji vynechavat
Když už jsme u té kávy. Já kávu nepiju, ale čas od času si udělám Carro nebo Meltu. Dá se také takhle využít pro spalování a štítnou žlázu? Nebo bych musela opravdu tu klasickou kávu?
@KackaDoup píše:
ale kava je pro spalovani strasne prospesna pro spalovani…pro stitnou zlazu, proc ji vynechavat
to nevim, ale přišlo mi, že to má zakladatelka z nějakého zdroje vyčtený. Já nikdy hubnout nemusela. Mám ale kámošku, která se pere s dietama celý život. Vždycky drasticky vynechá všechno co jí chutná, má na to ale pořád chuť a když zhubne, což se jí podaří, tak najede zase zpět na svůj předešlý jídelníček a má pak ještě víc kilo, než před hubnutím. Chtěla jsem zakladatelce poradit, aby nevynechávala věci co má ráda.
@KackaDoup píše:
@ZoeV a to jsi cetla kde
tyjo, uz necim ani kde, asi v nakym cesaku. Cetla jsem pred par lety. Tak jsi me potesila:)
Vydrzte ja vam hned jak to budu mit, presne zneni o tom, jak je to s kavou poslu
@ZoeV med zase snese jen 40 stupnu, pak uz je spis skodlivy nez lecivy.. ![]()
@ZoeV píše:
Ahoj, chci se zeptat, jak to mate s kavou pri hubnuti? Jsem se rozhodla, ze zhubnu, ale nemuzu vynechat kavu… Mam srasnou chut. Ale nekde jsem cetla, ze kofein ma vliv na inzulin jako cukr a sladkosti. A pry kofein povzbuzuje telo k ukladani tuku do zasoby. Mate s kavou pri hubnuti? Diky.
neřeš voloviny.. pokud si dáš kafe, nemá to na hubnutí vliv - pokud do něj nedáš půl kg cukru
![]()
Takze mile damy tady to mate: Má-li káva pomáhat…
Schopnost kávy, našeho nejčastějšího zdroje
kofeinu, stimulovat metabolismus, však má žádoucí efekt pouze tehdy, mají-li buňky pro
danou úroveň stimulace dostatek „paliva“.
Proto – jak jsme psali minule – není dobré
pít kávu nalačno ani hned po probuzení, ale
až půl hodiny po jídle. Káva nalačno spouští
nikoli podpůrné, ale naopak nežádoucí
stresové reakce organismu. Jako rezerva
pro případnou nízkou hladinu cukru v krvi je
taky vhodné kávu osladit cukrem či medem
a přidat i smetanu. Platí také, že čím teplejší
káva je, tím více stimuluje. Vliv kávy na
usínání je přitom velmi individuální, proto si
tuto hranici musí objevit každý sám
Palivo jménem kofein
Kofein velice dobře zvyšuje spalování v těle, je-li používán správně. Většina lidí si ale dá kafe po ránu na lačno, což lze přirovnat k biči na schvácenou herku, kdy utahaný kůň ještě na chvíli zabere, a pak lehne. Kofein způsobí razantní vypálení zásob energie z těla a je tedy nerozumné ho takto užívat. Správně by se káva měla pít asi 30 minut po jídle, jež obsahuje všechny nutričně důležité složky – sacharidy, bílkoviny i tuky, a je ideální ji pít se smetanou a cukrem. Za těchto podmínek špičkově zvýší činnost štítné žlázy a razantně zlepší spalování. Obecně lze tvrdit, že jedno presso obsahuje zhruba 150 mg kofeinu (je třeba si to na obalu ověřit). Denní konzumace se pak může pohybovat kolem 200 mg i výše
takze proc se kave vyhybat pri hubnuti, nesmysl…pokud je pouzivana spravne my vynikajici vliv na spalovani
Moc dekuju za prispevky. Poresily jste, pac jsem jidelnicek upravila, ikdyz jsem tucne moc nejedlǎ, a nyni jim 5-6× denne, cvicim Jill a pridavam i 30 denni vyzvu
. Zacinam po treti zhubnout od noveho roku, mam 6kg navic po porodu. Moc chci zhubnout, vynechavam klidne vse, ale kavu ne
. Pila jsem v praci 2× denne pressi nebo instantni, ted se snazim 1×, piju hodne vody. Davam si med, a mleko - ne moc- bez toho me nechutna
. Kavu jsem pila i behem tehu a pri kojeni bezkofeino vou, takze ja bez kavy neexistuju. Mam nizky tlak, bez ni jsem naka bez sily.
Pití kávy nemá na inzulín negativní vliv.
Káva je zdrojem hořčíku a ten má pozitivní vliv na metabolismus cukrů. Má i silné antioxidační vlastnosti, které mohou ochraňovat buňky slinivky, tedy ty, v nichž se tvoří inzulin.
@plošina VADI TO? aby to bylo dobre videt…me casto neco ujede, a tohle povazuji za tak dulezite pro vsechny ze je to proste tucne…snad to prezijes. ![]()