Hubnutí a Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24621
13.12.25 07:07

Na Vánoce se omezovat nehodlám a s nějakým kilem navíc počítám. Však ono to zas dolů půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1941
13.12.25 07:34

@Ncc1701_new králík je dietní, jen ten knedlík je špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1941
13.12.25 07:44

Já mám takový zvyk na vánoce že se snažim každý den sníst jen 3kousky cukroví, člověk musí se trochu krotit jinak to nejde, alespoň u mě a na Štědrý den k obědu čočka a večer klasika řízek a salát, ale nepřejídat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
13.12.25 07:55

Já sice nepotřebuju hubnout z velké váhy, ale přibrat tři kila taky nemusím… Dám si klidně smaženého kapra a salát, ale normální porci, nikdy se ničeho nepřejídám. Cukroví ochutnam tři kolečka, jinak mě to nebere. A hlavně se snažím chodit ven a hýbat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10078
13.12.25 08:29

Mám to jednodušší. Cukroví nejím. Nechutná mi. Ale zase vyžeru čokoládové figurky ze stromku 8o :mrgreen:. Ale jsem v klidu, protože si celoživotně myslím, že mouka je větší zlo na postavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
13.12.25 08:34

Píšu si kalorické tabulky. Dám si cokoliv co se mi vejde do kalorického deficitu :D Když se člověk od rána do večera necpe, tak fakt nepřibere z jedný večeře nebo kousku cukroví. Takže já si dám normální večeři a v poledne ke kávě i pár kousků cukroví. Plus teda ty dny kdy je víc lákadel zvyšuju pohyb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8930
13.12.25 08:38

Existuje fígl a to je jíst na dezertním talíři. Tak má člověk jistotu, že nepřestřelí množství. Nebo může vážit podle KT, jak někdo píše. Kubu určitě dělat nebudu. To by u nás nikdo nejedl. My máme lahodné maso a br. salát. Klidně opakovaně.

Příspěvek upraven 13.12.25 v 09:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
13.12.25 09:00

Jít běhat, aspoň 5km, ideálně 10km místo snídaně, překvapivě pak není takový hlad ani chuť na sladké během dne. Kašlat na úklid a přípravy, 23. jet lyžovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105916
13.12.25 09:16
@Anonymní píše: Více

zbytek rodiny přece racionálně jist nemusí a chce svoji známou klasiku…to bys jim to nutila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
13.12.25 09:57

Každý rok si říkám, že se budu držet, ale bohužel, vždy v prosinci naberu 3 kg :zed: Každý rok omarodim, takže minimum pohybu, plus v prosinci hodně obcházíme trhy a žereme :oops: Letos opět marodím, takže se bude scénář opalovat. Nemám celkově vůli a jídlo je láska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8431
13.12.25 10:05

Obdivuju každého, kdo se dokáže přes Vánoce od rána do večera jen cpát jídlem a cukrovím, já bych to nedala :lol: omezovat se není potřeba, jen se prostě nebudeš nacpávat a zajdeš si i ven na procházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
13.12.25 10:14

Mým cílem je váhu přes svátky udržet. S hubnutím budu pokračovat po.
Takze: denne delší procházka se psem a aspon jedna procházka jen tak bez psa. Pokud bude sníh určitě pojedeme 1× na sjezdovky a 1-2× na běžky. Jidlo normalne, ale hezky si ho užít. Jist nez spěchu, kvalitní jídlo. Mozna vymyslet jidlo kam se da dát vic zeleniny. Jeden den urcite budeme s přáteli grilovat lososa. Jinak plánuji zvěřinový guláš (do nej papriky, rajčata- spis takový perkelt..), vinna klobása bude pečena a k ni velký zeleninový salát, jeden den asi roastbeef a pečené batáty a mrkev. Jeden den má manžel slíbený salát nicois s čerstvým tuňákem.
Na štědrý den samozřejmě rybí a hrachová polévka, treska a kape osmažený a bramborový salát s majonézou. Jen se nebudu přežírat. Jako občerstvení pro hosty mezi svátky asi rajčatové bruscetty a okurkové sendviče.
Cukroví zatím nemám, ale rohlíčky, linecké, rumove koule a perníčky asi uděláme. Každé asi z 200g mouky, perníčky asi víc - dáváme je na stromek.
Jinak blbiny jako chipsy nekupuju, máme ted nějaké oříšky, děláme zeleninu s dipem, tak snad nám to na mlsání bude stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
13.12.25 10:16

Tohle je ale hnusně manipulativní….
Jak nemáš je ráda? Právě proto, že je mám ráda a nejsem kráva, nenutím druhým svoje představy o “správným” stravování. Nenutím jim něco, co jim nechutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
13.12.25 10:30

Víš, kam bych tě s vegan Vánocemi poslala? Ano, tam. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
13.12.25 10:38

@lucad77 ono ani to ze uděláš veganské cukroví tě před nadváhou nespasí. Minule Vánoce nás proteinovým cukrovým a dalšími zdravými věcmi zásobila snacha. Ma potíže s váhou jako ja. Jen proste nevydrží… ja s tradiční, lehce zdravější kuchyni a svými procházky za rok schodolez 5 kilo. Ona bohužel přibrala; a to na to šla tak vědecky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková