Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Na Vánoce se omezovat nehodlám a s nějakým kilem navíc počítám. Však ono to zas dolů půjde.
Já mám takový zvyk na vánoce že se snažim každý den sníst jen 3kousky cukroví, člověk musí se trochu krotit jinak to nejde, alespoň u mě a na Štědrý den k obědu čočka a večer klasika řízek a salát, ale nepřejídat
Já sice nepotřebuju hubnout z velké váhy, ale přibrat tři kila taky nemusím… Dám si klidně smaženého kapra a salát, ale normální porci, nikdy se ničeho nepřejídám. Cukroví ochutnam tři kolečka, jinak mě to nebere. A hlavně se snažím chodit ven a hýbat se.
Mám to jednodušší. Cukroví nejím. Nechutná mi. Ale zase vyžeru čokoládové figurky ze stromku
. Ale jsem v klidu, protože si celoživotně myslím, že mouka je větší zlo na postavu.
Píšu si kalorické tabulky. Dám si cokoliv co se mi vejde do kalorického deficitu
Když se člověk od rána do večera necpe, tak fakt nepřibere z jedný večeře nebo kousku cukroví. Takže já si dám normální večeři a v poledne ke kávě i pár kousků cukroví. Plus teda ty dny kdy je víc lákadel zvyšuju pohyb.
Existuje fígl a to je jíst na dezertním talíři. Tak má člověk jistotu, že nepřestřelí množství. Nebo může vážit podle KT, jak někdo píše. Kubu určitě dělat nebudu. To by u nás nikdo nejedl. My máme lahodné maso a br. salát. Klidně opakovaně.
Příspěvek upraven 13.12.25 v 09:04
Jít běhat, aspoň 5km, ideálně 10km místo snídaně, překvapivě pak není takový hlad ani chuť na sladké během dne. Kašlat na úklid a přípravy, 23. jet lyžovat
@Anonymní píše: Více
zbytek rodiny přece racionálně jist nemusí a chce svoji známou klasiku…to bys jim to nutila?
Každý rok si říkám, že se budu držet, ale bohužel, vždy v prosinci naberu 3 kg
Každý rok omarodim, takže minimum pohybu, plus v prosinci hodně obcházíme trhy a žereme
Letos opět marodím, takže se bude scénář opalovat. Nemám celkově vůli a jídlo je láska.
Obdivuju každého, kdo se dokáže přes Vánoce od rána do večera jen cpát jídlem a cukrovím, já bych to nedala
omezovat se není potřeba, jen se prostě nebudeš nacpávat a zajdeš si i ven na procházky.
Mým cílem je váhu přes svátky udržet. S hubnutím budu pokračovat po.
Takze: denne delší procházka se psem a aspon jedna procházka jen tak bez psa. Pokud bude sníh určitě pojedeme 1× na sjezdovky a 1-2× na běžky. Jidlo normalne, ale hezky si ho užít. Jist nez spěchu, kvalitní jídlo. Mozna vymyslet jidlo kam se da dát vic zeleniny. Jeden den urcite budeme s přáteli grilovat lososa. Jinak plánuji zvěřinový guláš (do nej papriky, rajčata- spis takový perkelt..), vinna klobása bude pečena a k ni velký zeleninový salát, jeden den asi roastbeef a pečené batáty a mrkev. Jeden den má manžel slíbený salát nicois s čerstvým tuňákem.
Na štědrý den samozřejmě rybí a hrachová polévka, treska a kape osmažený a bramborový salát s majonézou. Jen se nebudu přežírat. Jako občerstvení pro hosty mezi svátky asi rajčatové bruscetty a okurkové sendviče.
Cukroví zatím nemám, ale rohlíčky, linecké, rumove koule a perníčky asi uděláme. Každé asi z 200g mouky, perníčky asi víc - dáváme je na stromek.
Jinak blbiny jako chipsy nekupuju, máme ted nějaké oříšky, děláme zeleninu s dipem, tak snad nám to na mlsání bude stačit.
Tohle je ale hnusně manipulativní….
Jak nemáš je ráda? Právě proto, že je mám ráda a nejsem kráva, nenutím druhým svoje představy o “správným” stravování. Nenutím jim něco, co jim nechutná.
Víš, kam bych tě s vegan Vánocemi poslala? Ano, tam. ![]()
@lucad77 ono ani to ze uděláš veganské cukroví tě před nadváhou nespasí. Minule Vánoce nás proteinovým cukrovým a dalšími zdravými věcmi zásobila snacha. Ma potíže s váhou jako ja. Jen proste nevydrží… ja s tradiční, lehce zdravější kuchyni a svými procházky za rok schodolez 5 kilo. Ona bohužel přibrala; a to na to šla tak vědecky…