Hubnutí a Vánoce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1169
12.12.25 21:47

Hubnutí a Vánoce

Ahoj, dotaz hlavně pro ty z Vás, kteří jsou v procesu hubnutí a potřebují ještě dále zhubnout docela dost. Jak budete řešit Vánoce? Zhřešíte? Co plánujete na večeři, klasiku tj. kapra/ řízek a salát nebo něco jiného? A co cukroví? Klasika nebo zdravější verze, případně nebudete mít vůbec? I kdybyste chtěli zhřešit jen na Štědrý den, resp. vánoční svátky, nenutí Vás to třeba více „ochutnávat“ během pečení?

Je jasné, že aby člověk nepřibral, je nutné a) nepřežírat se + b) hýbat se. Pojďte sdílet tipy, jak přečkat toto lákavé období nebo se třeba vzájemně podpořit.

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
477
12.12.25 22:15

Cukroví klasiku. Mám tu nějaké low carb recepty, ale protože nemám absolutně čas, objednala jsem z cukrárny normální cukroví. Večeře klasika, kapr se salátem, jen ty návštěvy budou probíhat u nás a místo veky s bramborovým salátem se budou podávat vyvážené verze jednohubek a zeleninová jídla. Králíků s knedlíkama jsem si za život užila dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15787
12.12.25 22:18

Já teda sice nijak hubnout nepotřebuju, ale kdysi jako hodně mladá, jsem pár kil shodit opravdu potřebovala…
A to podle mě, chce fakt vydržet, protože jinak se k žádanému výsledku nijak nedopracuješ. Chápu, že zrovna o těch vánočních svátcích, to pro někoho, kdo ještě navíc rád jí a veškeré ty dobroty si odepřít nijak nechce, tak to pro něj může být opravdu celkem náročné období. :think:
Teda samozřejmě, co se týká jen z tohoto pohledu.
Jinak Vánoce, určitě patří mezi ty nejkrásnější svátky a člověk by si je měl opravdu užít se vším všudy. :P
Obzvlášť, když jsou děti ještě malé. To bylo za mě, úplně to nej a moc ráda na ty chvíle vzpomínám. :srdce:
Takže, raději všeho s „mírou”.
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1169
12.12.25 22:23

@Ncc1701_new Co si představit pod vyváženou verzí jednohubek? Co tam vše dáváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
12.12.25 22:34

Jím všechno, ale nepřežírám se. Na večeři klasika, řízek a salát. Místo jednohubek nakrájím hromadu zeleniny s nějakým dipem. U cukroví mám výhodu, že ho nežeru. Sice hubnu a ještě potřebuju shodit, ale už to nedělám stylem “ode zdi, je zdi”. Klidně občas zhřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6619
13.12.25 00:01

Pro mě vánoce neznamenají víc jidla, takže to nijak neřeším. Těch pět kousků cukroví a dva rizky jako hřích neberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5227
13.12.25 01:04

Ja se klidne na Vanoce cukrovim klidne prezeru, protoze je proste bajecne. Figuru nedela to, co clovek sni mezi Stedrym dnem a Silvestrem, ale to, jak se stravuje mezi Silvestrem a Stedrym dnem. Na nejake omezovani se a rozumna mnozstvi nejsem o Vanocich zvedava. A jestli priberu dve kila, no tak priberu dve kila. V lednu uz zadne cukrovi nebude, tak je zas zhubnu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15787
13.12.25 01:12
@Afrikana píše: Více
:mrgreen: :mrgreen:
Taky pravda…
Tomu říkám, pořádný český lidový komentář. :P :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5227
13.12.25 01:22

@Černá Madonna Leta praxe, no :mrgreen: To cukrovi je jednou za rok a pecu ho s mamkou. A tak nejak tusim, ze na stara kolena budu radsi vzpominat na to, jak jsme s mamkou vyzunkly pri peceni lahev vajecnaku napul a prvni varku poctiveho a vonaveho lineckeho snedly teplou jeste z plechu, nez ze jsem na zacatku roku 2026 vazila stejne, ne-li min, nez pred Vanocema 2025 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15787
13.12.25 01:31
@Afrikana píše: Více
:mrgreen:
Jj, máš Recht… :pankac:
Ty hezký vzpomínky na pečení cukroví s tvojí mamkou, ti už navždy zůstanou v srdci i paměti. :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.25 03:07

Ja nekolik let na Vanoce jedla vegansky. A naopak jsem si uzivala vymyslet recepty :D udelala jsem si anglicke vanoce a max spokojenost :D v pripade hubnuti, nezdrave verze bych teda nedelala, pokud ja jim racionalne, nebudu prece cpat zbytek rodiny hnusy, to je nemas rada? :roll: pokud nekomu vadi racionalni cukrovi, ma ruce, muze si upect sam ;) ale ja bych prechod na racionalni stravu nebrala jako hubnuti, ale jako zmenu zivotniho stylu- racionalni stravu :nevim: takze mi tvoje myslenkove pochody asi unikaji…

• Citovat
  • Upravit
8913
13.12.25 03:15

Zrovna v týdnu byl na seznamu článek, že low carb může být ve výsledku tučnější cukroví, větší bomba, než je klasické. Že je hodně zrádné.
@Janli souhlasím. Držet se v režimu přiměřeně, ochutnávat, nepřejídat se k prasknutí. Nezapomenout na pohyb průběžně.
My třeba nesmažíme ani přes rok klasicky maso. To jsme se úplně odnaučili. Jedeme přípravu v HF. Už to mám vychytané. Nehodláme na tom nic měnit ani na ŠD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elielieliii
13.12.25 05:38

Vánoce+strava pro mě nejsou symbolem obžerství ale kvality. Např. jsem udělala výtečnou zmrzlinu, s vanilkou. Vanilkový jogurt. Na večeři bude kuba, to dokonce navrhl manžel…je to tradiční CZ jídlo a narozdíl od salátu a kapra i lahodné. Na Nový rok bude čočka.
Alko nepiji, jím ve stejné frekvenci jako vždy, nedělám z těla odpaďák, co trpí náporem kde čeho.
Vánoce jsou krásné! Užijte si jejich atmosféru, uďobněte, ochutnejte co vás láká, ale pozor na obžerstvi o tom to fakt není. Nikomu nic nenuťte a nic si nutit nenechte. Přeji krásné prožití svátků všem a mějte se rády a mějte se rádi.

• Citovat
  • Upravit
Elielieliii
13.12.25 05:44
@Anonymní píše: Více

Naprostý souhlas.
btw nelenila jsem a vybavuji se milovanými čaji. Ty které mi zachutnaly nejvíc ale nejsou běžně ke koupi…např. lokální z Krkonoš.

• Citovat
  • Upravit
33380
13.12.25 06:46
@Enitka píše: Více

Vánoce nevnímám jako období, kdy bych se měla přecpávat. Na štědrý den si dám k večeři kuřecí řízek se salátem, a pak budu jíst normálně jak jsem zvyklá. Cukroví mě neláká, takže pohoda. Takže určitě nehrozí, že bych přes svátky přibrala, i když bych prý měla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková