Hubnutí a Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3098
13.12.25 10:38
@Janli píše: Více

mně se otevírala kudla a vidím, že nejsem jediná. Právě proto, že je mám ráda, bych je netrápila „zdravými“ hnusy jako ovesné cukroví atd. Vždyť to chutná jako piliny. Na pár kouscích domácího kvalitně udělaného plnotučného cukroví a pečené rybě s domácím bramborovým salátem není nic „iracionálního“ a může si to jednou do roka dopřát úplně každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.25 10:39
@Venetia píše: Více

Tak nutila to primo ne :mrgreen: ale nedovedu si predstavit zit racionalne a byt se 130 kilovym chlapem :D co rad ji omacky na sadle a nebo chce misto kurete burty :D jako, kdyz bezne delame rizky v troube s domacima hranolkama bez tuku, pochybuju, ze na vanoce najednou budou chtit smazene a trvat na salatu s majonezou. Ale, samozrejmne, pokud by puberťácu chtěli, nevidim problem jim treba 1, 2 usmazit a zbytek na mlsani mit z trouby. Nebo mit mísu salátu bez majonézy a vedle do mističky na ochutnání s majonézou. Ale fakt si nedovedu predstavit zit v domacnosti, kde se detem davaji tucne sr*cky, zatimco maminka si vyzobava a pak laskyplne kouka, jake ma doma, misto deti, kuličky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
24633
13.12.25 10:40
@TaLucie píše: Více

Já vím. Oni vegani mívají sklon se cpát hodně sladkým. Prostě tělo se jednostrannou stravou neošulí, chce to jíst vyváženě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24633
13.12.25 10:41
@Anonymní píše: Více

Tak všichni, co jí nezdravě, tlustí nejsou. Zase nepřeháněj. Pro mě je veganství stejný extrém jako nezřízené obžerství a už vůbec není pro děti vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.25 10:44

No tak veganska strava a hubnuti nejde do hromady vubec a nijak spolu preci nesouvisi :D ja to uvedla jako priklad, ze to neni treba brat jako omezovani, ale jako vyzvu ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.12.25 10:51
@teroonka píše: Více

Pokud ti jidlo co varis, nebo mas jist, nechutna, tak na tom nic racionalniho fakt neni :roll:

• Citovat
  • Upravit
1169
13.12.25 10:54

@izabe 58143210 Ne všichni mají to štěstí, že se nemusí omezovat, jen si zajdou na procházku a je to. Ono pár kousků cukroví v podstatě pokryje celodenní příjem sacharidů i tuků nebo ho i překročí. Někdo má metabolismus, který si s tím poradí, někdo ho prostě tak rychlý nemá. Takže to není jen o přejídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105978
13.12.25 10:55

jen pro zajímavost, jaky je důvod, když mas psa, jít ještě na další procházku bez nej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
13.12.25 10:55

A proč by měl mít člověk, co jí normálně 130kilo. Tady je fakt evidentní, jak přeháníš. Ty neznáš nic mezi? Salát děláme dvakrát do roka, tak ho udělám tak, jak ho mají doma rádi. S majonézou. Ty prostě nechápeš, že necpat druhýmu svoje představy o jídle nemá nic společnýho s tím, jestli je máš ráda nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
13.12.25 10:58

Já přes svátky klidně trochu přiberu, holt to pak zas shodím. Mám ráda vánočku, salát, perníčky a když je to na stole, neodolám a ani nechci odolávat. Ale pro mě jsou to pouze dny 24.-26.12., kdy jsme na svátky u rodiny, pak se vracíme do běžného režimu zpátky domů, takže ty tři dny mě nijak moc nezničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105978
13.12.25 10:58

tak samozrejme…predpokladam, ze s timto zivotnim stylem sis vybrala i takoveho partnera a deti tak vedete od malicka.
Napoprvé jsem to pochopila, ze si jedla normálně a dospěla ke zmene a všichni se musí změnit s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
13.12.25 11:01

Ty jsi zla…fakt co slovo to flusnuti kyseliny. Takze my vsichni, co si dame smažený řízek a salát z majonézy dáváme detem sracky.

Trochu se zamysli nad tim, co z tebe padá za skvosty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3098
13.12.25 11:06

Já vařím a jím přesně to, co mi chutná, a jí to i moje rodina. Pro mě „zdravé“ a „racionální“ jídlo je úplně normální, proto ho nenazývám těmito frázovitými označeními. Někdo vaří a peče vegansky, někdo LC, někdo low fat, jiný dle zásad ketodiety. Pro mě jsou to všechno extrémní směry, nejbližší je mi flexitariánství a hlavně používání základních potravin a surovin. A z nich se normální dobré cukroví i ryba/maso se salátem dá úplně v pohodě udělat. Nikomu neberu jeho směr, my se pouze ohrazovaly k tvé manipulativní frázi, že jestli nám záleží na nejbližších, nebudeme je krmit hnusy. Hnusy bych je krmila, pokud jim budu kupovat polotovary, ultrazpracované vegan šmakulády a cukroví se složením dlouhým jako telefonní seznam. Jestli jsi vegan ovládající kuchařinu na základě skutečného jídla a tvá rodina je s tím v pohodě, ok. Jestli ne, je to vaše věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
13.12.25 11:22

Mimochodem, ta proklínaná majonéza…..
Vždyť to je rostliný olej a žloutky - naprosto racionální strava….. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105978
13.12.25 11:24