Hubnutí při abkm a kojení

1724
6.10.20 10:46

Hubnutí při abkm a kojení

Ahoj maminy, nevím jestli potrebuju nakopnout, poradit nebo se jen vypsat. Od svatby (5 let) mám nahoře 20 kg a už krásně blížím 100 kg. Mám dvě děti (3 a půl roku a 8 měsíců). Měla jsem krásně nacnute hubnutí, když měla mladší 3 měsíce, pak ji ale byla zjištěna silná alergie na kravské mléko a vejce. Tím, že ji kojím byly i pro mě tyto potraviny pase. Ale tím začal kolotoč. Nejdříve jsem začala hubnout (nejim čokoládu, sladké pečivo atd.), bylo (a je mi bez mléka) mi moc dobře (zmizelo nadýmání, více energie). Po čase jsem ale začala mléčné nahrazovat rostlinnými výrobky (hlavně ořechy) a vejce semínky. V posledních týdnech mi ale váha jde nahoru. Myslím ai že je to tim ze moje strava jsou převážně ořechy (jogurty, mleka..) a sacharidy. Problém je v tom ze vůbec nevím co mam jíst, hlavní jidla jsou celkem v pohodě. Maso a příloha, zelenina. Ale snídaně, svaciny, večeře jsou katastrofa. Sam rohlík, chleba, nevím co vyslet… Problém u mě je i pravidelnost, 8m vyžaduje pozornost tak běhám kolem ní, starší je často doma ze školky kvůli nemoci. A než oběham obě dvě tak se mladší chce zas spát, tak uspavam a cpu se u toho rohlikem s pastikou… Kdyz vynechám sacharidy tak mam zase poard hlad, protože asi kvůli kojení to telo potrebuju (narazim na radu ze kdyz jim hodne orechu tak at omezim sacha).
Nejhorší je, že můj vzhled už se odráží na mé psychice. Nemám si co obléct, bolí me kolena, potim se u každé činnosti = protivná na dcery, s každým pohledem do zrcadla se mi chce zvracet, včera mi manžel řekl že vypadám jako bychom čekali třetí. Nevím, kde začít a hlavně jak bych teď našla čas si sníst (a připravit) 5 jidel denně… Nevím kudy kam. Už přemýšlím nad krabickovou dietou, ale je mi lito peněz a hlavně jak by mi to připravovali skrz ty alergie…
Prosim o jakoukoli radu. Cvičení je vyloučeno (max obcas běhám s kocarkem) = manžel 12h v práci nebo na cestách, babičky nefungují, hlídání nemám. Poslední tydny jedu jako stroj a v 8 padám na hubu do postele… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
858
16.10.20 22:20

@Sinquinita Taky držím dietu na abkm, ale já u toho zhubla :nevim: Fakt je, že moc nemůžu sladký. Co myslíš těmi sacharidy? Na nějaký velký cvičení bych se vybodla, na zhubnutí stačí dlouhé procházky. Co se týká svačin, momentálně jím to, co malej (9m), třeba jablko s banánem - prostě toho připravím vic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
16.10.20 22:25

Ja chápu, že potřebuješ sacharidy, dodají ti energii nejrychleji. Se stravou ti bohužel moc neporadím, ořechy prostě tucne jsou a takhle zpracované… Nemyslím si, že je to to pravé.
K tomu cvičení. Nemůžeš cvičit s detmi? Jako, že si hraji a ty jsi s nimi a cvičíš. Já to tak delam, ale mám jen jednu půlroční dceru. Ráda mě u toho pozoruje, má z toho mega srandu.
No, a pravidelnost je prostě zásadní, ale naprosto to chápu, také s tím mám problém. Taky podle toho vypadám :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
26.10.20 21:12

Také držím dietu při abkm, u prvního syna dvacet měsíců, a teď nanovo pět týdnů u dcery. A přesně mám pocit, že jím jen sacharidy a maso, mně teda naopak hrozně chybí sýry, tvaroh, jogurty… Nicméně na svačiny si hodně dělám ovocné saláty s ořechy a seminky, nebo nastrouhana mrkev s jablkem a dýňovymi seminky, hodně avokádo s rajčaty a la guacamole, nebo pomazánky třeba uvařené kuřecí maso s uvařenou mrkví a trochou vody rozmixovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková