Jak začít s cyklistikou

Anonymní
3.10.20 22:31

Jak začít s cyklistikou

Ahoj, zajímalo by mě jak začít s cyklistikou, strava, tréninky a podobné věci. Děkuji za odpovědi. :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5238
3.10.20 22:36

No, zacala bych tim, ze bych si nasla internetove forum nebo facebookovou stranku, ktera se cyklistikou zabyva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15820
3.10.20 22:48

Máš alespoň kolo? Pokud ano, tak začni jezdit. Ostatní přijde samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
3.10.20 22:49

Pardon za OT, ale jak uz skoro spim, cetla jsem „jak začít s cyklistou“…a říkala jsem si „to si, děvče, dobře rozmysli“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
3.10.20 23:34

Já nevím, jak se s tím začíná. Já si prostě vezmu kolo s jedu. A jedu tak daleko, dokud ještě můžu, nebo kolik mám času.
Chleba s bůčkem si dávám až přijedu, když se nacpu předtím, tak se mi pak blbě šlape :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
3.10.20 23:47

Jezdit v „povidacim režimu“ min. 30 minut obden. To na začátek stačí, žádné extrémy. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.10.20 23:50
@Zuziky píše:
Pardon za OT, ale jak uz skoro spim, cetla jsem „jak začít s cyklistou“…a říkala jsem si „to si, děvče, dobře rozmysli“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Já to četla taky! A říkala jsem si: „no normálně, jako s kterýmkoliv jiným chlapem“ :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
4.10.20 04:19

Nejdriv si kup kolo :mrgreen: teda podle toho, kde budes jezdit. Ja mela tri, diky stehovani teda zredukovano na jedno silnicni. No a vyjed :nevim: me teda neomezuje kolik muzu, si neumim predstavit, ze na kole se uplne odrovnam. Mozna v nejakych brutalnich kopcich :think: U mne je to o case. Vic moc nemam co dodat. :think:
Pred kolem jist muzu, joo behani a plavani je jine, to by slo ven :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
4.10.20 07:49

Mě teda velmi odpíchlo, když mě kamarádka vzala na skládačcce v Polabí. Skládačka je primitivní na ovládání a snadno se na ni nastoupí, v Polabí se jezdí bez převýšení, takže radost z jízdy bez námahy. Už je to asi 20 let. Jezdím teď na kole do práce 20 km a když nemám děti, ráda si dám o sobotě stovečku.

Moje rada je jako ke každému sportu - nepřepísknout začátek.
Záleží odkud jsi, ale určitě si nalož nejdřív krátkou kilometráž bez převýšení. Vůbec nepotřebuješ změřit celé tělo a nechat si postavit desetikilové kolo za 80k na míru. Stačí, když bude trochu seřízené - půjde řadit, brzdit a nebude ti přeskakovat řetěz. Nepotřebuješ dres, ionťáky, proteinové tyčky atp. Potřebuješ helmu, pití, peněženku, s sebou někoho, kdo má lepení a umí lepit.
Na nás, ambiciozní, funguje tachometr - vidíš kolik jedeš a kolik jsi ujela, pak to třeba zkoušíš překonat.

Jo a kolo si porid horské nebo trekové, silniční kdyžtak pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14596
4.10.20 09:29
@Pudloslava píše:
Mě teda velmi odpíchlo, když mě kamarádka vzala na skládačcce v Polabí. Skládačka je primitivní na ovládání a snadno se na ni nastoupí, v Polabí se jezdí bez převýšení, takže radost z jízdy bez námahy. Už je to asi 20 let. Jezdím teď na kole do práce 20 km a když nemám děti, ráda si dám o sobotě stovečku.

Moje rada je jako ke každému sportu - nepřepísknout začátek.
Záleží odkud jsi, ale určitě si nalož nejdřív krátkou kilometráž bez převýšení. Vůbec nepotřebuješ změřit celé tělo a nechat si postavit desetikilové kolo za 80k na míru. Stačí, když bude trochu seřízené - půjde řadit, brzdit a nebude ti přeskakovat řetěz. Nepotřebuješ dres, ionťáky, proteinové tyčky atp. Potřebuješ helmu, pití, peněženku, s sebou někoho, kdo má lepení a umí lepit.
Na nás, ambiciozní, funguje tachometr - vidíš kolik jedeš a kolik jsi ujela, pak to třeba zkoušíš překonat.

Jo a kolo si porid horské nebo trekové, silniční kdyžtak pozdeji.

A z jakého důvodu doporučujes nejdřív trekove kolo? Já si taky někdy nějaké poridim, chystám se občas jezdit, ale chtěla jsem právě takové to pěkné dámské, jak se teď dělají taková ta retro kola s košickem a prohnutymi řiditky a nízkým ramem. Ne nic sportovního. Stejně se po nějakém terénu a kopcích jezdit nechystám, nehodlám se zmrzacit, a navíc tady u nás jsou převážně rovinky :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
4.10.20 09:39
@Semtex píše:
A z jakého důvodu doporučujes nejdřív trekove kolo? Já si taky někdy nějaké poridim, chystám se občas jezdit, ale chtěla jsem právě takové to pěkné dámské, jak se teď dělají taková ta retro kola s košickem a prohnutymi řiditky a nízkým ramem. Ne nic sportovního. Stejně se po nějakém terénu a kopcích jezdit nechystám, nehodlám se zmrzacit, a navíc tady u nás jsou převážně rovinky :nevim: :think:

Přesně takové retro kolo je taky můj sen :kytka: teď mám dámské silniční…rovinky závidím.

• Citovat
  • Upravit
7857
4.10.20 10:14
@Semtex píše:
A z jakého důvodu doporučujes nejdřív trekove kolo? Já si taky někdy nějaké poridim, chystám se občas jezdit, ale chtěla jsem právě takové to pěkné dámské, jak se teď dělají taková ta retro kola s košickem a prohnutymi řiditky a nízkým ramem. Ne nic sportovního. Stejně se po nějakém terénu a kopcích jezdit nechystám, nehodlám se zmrzacit, a navíc tady u nás jsou převážně rovinky :nevim: :think:

psala o SPORTU. Proto trekové kolo.

Ty budeš pravděpodobně, jak uvádíš, jezdit na kole, ale ne sportovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
5.10.20 09:00
@Semtex píše:

ty jsi zakladatelka? Když se někdo dotazuje na cyklistiku a ptá se i na stravu a tréningy, tak předpokládám, že se časem bude chtít dovézt někam dál, něž od domu k sámošce a rychleji, než jezdí předškoláci.
Na tyhle účely je městské kolo určitě dobré, dobře se z něj vysedá a je možné mít třeba sukni.
A pokud by se nějakému úplně začínajícími cyklistovi doma válelo, tak klidně začít na něm na osahání a získání nějakým návyků.

Já to ale hlavně myslela z hlediska šíře pneumatik, aby nesáhla hnedka po silničním, to by ji podle mě odradilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
5.10.20 09:18

Milá zakladatelko, nejdřív si ideálně kup kolo - nejlépe trekové nebo gravel (hlavně, aby mělo dost převodů, protože na malý kazetě budeš většinu kopců tlačit), cyklistické vycpané kalhoty, ergonomické sedýlko pro holky a začni jezdit. Na prvního půl roku si nemusíš dávat žádné tréningové plány ani cíle, zkrátka co ujedeš, to ujedeš, hlavně, aby tě to bavilo. Ideálně tak třikrát týdně a doplňovat to i nějakým kompenzačním sportem - aby se namáhaly i jiné svaly. No a tak po půl roce, záleží na tom, jakou máš teď fyzičku, bys měla dát stovku v nějakým rozumný čase a neměla bys totálně odpadnout. Stravu moc řešit nemusíš, pokud nejsi tlustá, to pak doporučuji dietu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.10.20 11:13

Začali jsme s manželkou kvůli korone. Dají se koupit velmi dobrá kola i v decathlonu, resp. jsme tam nakoupili asi 90% výbavy. Výhoda je že pokud člověku něco nesedne, může to do 90 dnů vrátit. Stačí nám zcela výjezdy na cca 30 km s přestávkami na kafe nebo pivo. Lepší věc jsme vymyslet nemohli :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková