Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ano, cokoliv pravidelného, při čem se trochu zadýcháš a bdueš to dělat alespoň hodinu v kuse ti pomůže zlepšit si fyzičku, zrychlit metabolismus, upevnit zdraví a možná i spálit nějaký tuk.
Takže rozhodně začni alespoň s něčím, třeba s country. Hledej normální kurzy country tanců, ne country na hubnutí.
Prostě začni tělo zvykat na pohyb. A až si zvykneš na pravidelný pohyb dvakrát týdně na kruzu, tak začni přidávat další a další pohyb, až se dostaneš na alespoň 60 minut denně, což je minimum pro zahcování zdraví a pak přidávej tak, aby to začalo být znát na tvé postavě.
Ale začni s čímkoliv maličkým, jen aby to bylo pravidelně, těšilo tě to a vydržela si.
Ono zrovna i pri tech brisnich tancich dostane telo - bricho I nohy, docela zabrat…protahnes se, zpevnis, taky to neni spatna volba a jeste si budes pripadat tak nejak vic zensky, sexy…je to tanec plodnosti… to asi mluvi za vsechno ![]()
Ja ted na orient. tanec chodim a docela hodne I posilujeme…ale nic zbesilyho…na hubnuti ti staci I beh nebo rychlejsi chuze, jde o tepovou frekvenci…oriental. tanec na nejakou sviznejsi melodii je taky slusna makacka
Chodila jsem uz kdysi…ale nejvic jsem zhubla asi pri cviceni typu HEAT, K2 hiking, tj. rychla chuze po naklonenem pasu s posilovanim…to bylo super I na fyzicku…ale kazdymu vyhovuje neco jinyho samozrejme…musi te to chytit…;)
Zajímavé. Také bych se ráda přidala. Netušíte, jestli není někde něco pro začátečníky kolem Prahy 8, pro začátečníky???
Díky jsem inspirovaná břišním tancem. Našla jsem si individuálního hodiny a tak to zkusím.
![]()
@Zuzka101 Zkus FitDanceArt, drive Centrum tance, v Prahe maji urcite vic pobocek…v Plzni taky, tam jsem zacinala, ale ted chodim jinam.
Jasně, tanec je super! člověk nevnímá to pocení a trsá a trsá.. a až druhý den ho bolí všechno.
Na břišní jsem chodila do Utancovat se na sedmičce, teď jsou na osmičce. Tu zumbu určitě nedoporučuju - jednak ti vylítne tepovka mimo aerobní zónu (kde člověk spaluje tuky), jednak je to o hubu s nějakýma zraněníma, pokud máš v těle nějaké disbalance (což má skoro každý, ehm). Pokud na shazování kil nespěcháš, pár kilo za rok půjde dolů „samovolně“. Jinak samozřejmě to chce přizpůsobit stravu, aby to trochu šlo rychleji.
Určitě je dobré se věnovat jakémukoliv pohybu pravidelně a hlavně tak, aby tě to bavilo. Břišní tance, salsa, společenské tance, zumba… to jistě najdeš téměř všude, na konkrétní místa se zkus zeptat ve skupince pražských maminek, určitě budou něco vědět.
Určitě, jsem aktivní, už jsem mluvila s lektorskou v Kobylisích. Mám první lekci břišních tanců (zatím sama, v pátek před vánoci
. Zumbu bych nedala, je to moc a moc rychlé.