Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojda…v prosinci máme svatbu a já si dávám dohromady písničky na svatební obřad. Mám seznam, které vypálím na CD a předám. Na co se chci ale zeptat, když bude některá písnička delší než ta samostatná „činnost“…třeba přítel asi nepůjde po koberci po dobu 4 minut tak oni to normálně utnou nebo to jakoby postupně zeslabí nebo to musím mít nastříhané třeba jen na 1.5 min. Vážně nevím a mám strach aby tam pak hrála třeba při proslovu oddávajícího nevhodná písnička…díky ![]()
@Yvule Tak to bys měla řešit přímo s těmi, kdo zajišťují obřad ne, my ti těžko řekneme, jakou tam mají techniku, ze které se to pouští a jaká (a zda vůbec) u toho bude obsluha.
Přesně, musíš řešit s nimi z hlediska techniky. Podle mě pokud mají normální CD, bylo by ideální dát mód „opakovat skladbu“ (hraje to, co má), a pak při posunu dál prostě ručně přeskočit o jednu dál. Ale to chce domluvit.
Zajdi na matriku, pokud už ví, kdo tam má ten den na starost hudbu, domluvit se osobně. Jinak já na svatbě nechám hudbu na varhaníkovi, máme jen domluvený styl. Zažila jsem svatbu s hudbou z CD a nebylo to nic moc. Useknuté, pořád štelovali hlasitost, protože každá písnička byla nahrátá jinak nahlas.
@poplach píše:
Zažila jsem svatbu s hudbou z CD a nebylo to nic moc. Useknuté, pořád štelovali hlasitost, protože každá písnička byla nahrátá jinak nahlas.
Tak tohle je ale o technice a rukách… je celkem samozřejmé, že pokud to má mít alespoň trochu úroveň, tak je potřeba minimálně 2 zdrojů hudby a alespoň minimální mixážní pult(ík), kterým se nenásilně provedou přechody a nastaví hlasitost.
A můžete si takhle vybrat? My třeba dostali seznam „činností“ a k tomu seznam písniček. Něco bylo zpívané, něco z přehrávače…
Měla by jsi to probrat s nima, pokud dávají tuhle naprosto volnou možnost, tak musí mít snad nějaké podmínky, ne?
Já si hlavně myslím, že jestli to nebude dělat někdo, kdo s tím má bohatou zkušenost, tk to nakonec bude docela trapný, protože budou vznikat hluchý místa a budete na sebe koukat, kdo tam vlastně udělal chybu. V jednoduchosti je krása, nedělala bych to moc složitý. Partner „nastoupí“ za 10 vteřin a to tu písničku ani nikdo nepozná
Ty půjdeš pomaleji, tak ti to bude trvat 15 vteřin ![]()
Hudbu potřebuješ prakticky jen na svůj nástup a pak na prstýnky, podepisování, gratulace. Když nastupuje ženich, tak za ním jdou hned rodiny a davy, vytvářejí šum a hudby netřeba. Na řečnění oddávajícího se taky hudba moc nehodí, ono ho to ruší. A pak při tom podepisování a tak, tak vy budete v jiné dimenzi a ostatní se budou kochat, jak vám to sluší, a muziku taky nikdo moc nevnímá ![]()
Jinak nám dala matrikářka rovnou kontakt na varhanici a seznam skladeb, ze kterých jsme si měli vybrat. Jestli budeš mít vlastní hudbu na CD, tak určitě to chce předem vyzkoušet na místě s tou technikou, jestli to bude dobře znít.
@Yvule myslím, že je to vše o domluvě a pokud budeš chtít, aby písnička zazněla až do konce, tak tam prostě budou svatebčané čekat až dohraje, než vstoupí nevěsta.. my měli jednu písničku na usazení hostů, ta se pak zastavila a začala hrát moje, která se potom zeslabila a hrála ještě během obřadu, sice slabě, ale dělala hezkou atmosféru, byl to Pachelbel a měla jsem ji připravenou několikrát po sobě, aby na sebe mohla hezky navazovat, na svatební slib se pak musela hudba vypnout. na polibek a gratulace jsme měli připraveno asi dalších 5 písniček, ale zahrály sotva 2, jak to bylo rychlé ![]()
@Yvule Me dala matrikarka rozpis, kde bylo, jak dlouho bude ktera cinnost trvat a doporuceni, pro ktere cinnosti je vhodna instrumentalni hudba a co muze byt zpivane. Ja jsem si pak hudbu, kterou ksme chteli, sama sestrihala podle delky, jak bylo na ty cinnosti potreba. Domluv se s nimi, jak to tam delaji. Snad jsem to napsala srozumitelne a ne jak tarar ![]()
Kamarádka dělá matrikářku a co vím, tak tady ve městě se hudba vždy postupně ztiší do ztracena, aby to nebyly divné přechody z hudby do ticha. Ale asi to bude i o domluvě s tou kterou matrikou, raději kontaktuj je, ať nejsi pak zklamaná, když si chystáš CD s vlastní hudbou. U nás třeba vůbec nevadilo, jestli je to jen hudba nebo píseň se zpěvem, nikdo to neřešil.
U nás třeba nešlo mít vypálené CD. Museli jsme mít buď originální CD nebo použít hudbu z jejich seznamu. Takže na tohle se zeptej taky. Nám to vysvětlili, že by se jednalo o porušení práv autora. Ale je to 7 let a bylo to na Sychrově. Třeba už se to změnilo.
Krásný den všem, zejména budoucím novomanželům!
Ke zpříjemnění vašeho významného okamžiku vám nabízíme unikátní hudební spojení. Duo housle&cimbál vám zahrají písně mnoha žánrů.
K našemu repertoáru patří například: pohádková píseň,,Prstýnek něžný dala mi”, úvodní melodie z filmu Forrest Gump,,Feather theme”, něžná píseň,,Tears in heaven” od Erica Claptona, také velmi žádaná moderní píseň,,Perfect” od Eda Sheerana i,,A thousand years” od Christiny Perri. Rovněž nechybí známé písně jako je,,Hallelujah” nebo téma z filmu,,Titanic”. V našem repertoáru jsou samozřejmě i skladby folklorní a klasické jako je například,,Zaspala nevěsta”,,,Zaleť sokol” či,,svatební pochod” a samozřejmě mnoho dalších.
Kompletní repertoár vám na vyžádání zašleme, rovněž se rádi naučíme píseň dle vašeho přání. ![]()
Níže sdílíme malou ukázku.
https://www.youtube.com/watch?…
Pokud jsme vás zaujali, rádi vám pošleme další hudební ukázky. Pro více informací nás neváhejte kontaktovat.
duohouslecimbal@gmail