Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já jsem teda tedka vygooglila, co to je a my už to doma měli od tchyně. Me se to teda nelibi a dcera (ani ne rok) se ho vylozene bála, takze jsem to vyhodila. Jsem ani netušila, ze jsme byli doma trendy ![]()
@unuděná Tak hra na oliheň pro děti fakt není, ale Fortnite je třeba přímo mířený na děti 12+, na herních serverech moc dospělých nepotkáš, tam nic moc „drsného“ není. Ani jako střílečka to není drsné ![]()
@unuděná píše:
Já nevím holky, nechci zbytečně vířit diskuzi, ale nepatří k výchově také to, že si zjišťuji pozadí toho, o co se dítě zajímá a s čím si hraje a že mu to úměrně věku vysvětlím? Taky ho přece nenechám hrát si třeba s tampony jen proto, že „se mu to líbí“Ze stejného důvodu nepodporuji hračky jako zbraně, se kterými se kluci střílí na hřišti apod. Jako Huggy wuggy je ještě celkem nevinný, ale ta zmiňovaná Oliheň, Fortnite a podobné lahůdky už mi přijdou fakt drsný a divím se, že to rodičům nevadí..
Ale pokud on vidí plyšáka, vnímá ho jako plyšáka a hraje si s ním jako s plyšákem, co přesně bych v tom měla vidět za problém?
pro mě vypadá jako kýč, ale neevokuje mi nějaké zbraně, nebo násilí
a protože ani syn nějakou pc hru nezná, tak se mu jako plyšák prostě líbí. Jako když vejdeš do hračkářství a vybereš si plyšovýho lva nebo tygra…vybírá si ho to dítko jako plyšáka, nebo jako zabijáka, co v nějakám filmu někoho krvavě dostal? ![]()
Fakt bych nesrovnávala plyšáka se zbraní, nebo tampónem ![]()
Jaké pozadí má u tebe plyšák? a je důležité, jak to pozadí vnímáš ty, nebo to dítě? ![]()
@Scara No a vem si, kolik dětí mělo plyšáky a přívěšky právě z Olihně. Nebo dětské verze těch jejich her - s autentickou hudbou. Já ten seroš viděla, líbil se mi, ale kdyby děti hrály Červená, zelená a u toho jela ta písnička, tak jim hezky rychle udělám osvětu ![]()
@Keyllah Vždyť ten plyšák má krvavou pusu plnou ostrých oslintaných zubů. To tě neznervózňuje, že bez ohledu na pozadí se to dítěti líbí? ![]()
@unuděná no konečně to někdo napsal… Už jsem si začínala myslet že jsem divná… Ale výborný nápad jak zmanipulovat celý národ.. Z čehokoliv udělejte plyšáky… Rodiče to koupí dětem a bude z toho hit… Myslím že rodice by meli děti směrovat a ne jenom jim bezhlavě všechno koupit aby byl klid…
@unuděná
ok, tak já naštěstí tohle mezi dětma nikde nepotkala. To je moc i na mě, a to jsem dost pokřivená. Nemám problém s věcmi, co jiní rodiče nerozdýchají, ale vždy si stojím za tím, že to dítě musí prostě vědět o co se jedná.
A to koukám, že Oliheň má 15+
to bych sama dala tak 20+ ![]()
@unuděná píše:
Já nevím holky, nechci zbytečně vířit diskuzi, ale nepatří k výchově také to, že si zjišťuji pozadí toho, o co se dítě zajímá a s čím si hraje a že mu to úměrně věku vysvětlím? Taky ho přece nenechám hrát si třeba s tampony jen proto, že „se mu to líbí“Ze stejného důvodu nepodporuji hračky jako zbraně, se kterými se kluci střílí na hřišti apod. Jako Huggy wuggy je ještě celkem nevinný, ale ta zmiňovaná Oliheň, Fortnite a podobné lahůdky už mi přijdou fakt drsný a divím se, že to rodičům nevadí..
Moje dcera nasla krabicku s tampony a normalne si s nema hrala
, ja spis obecne nekupuju dceri veci jen tak, kdyz jdem kolem stanku, nebo si tu jdu k vietnamcum pro rohliky, ale kdyby za to chtela dat kapesny, nebo si to prala k narozeninam, tak zkusim treba navrhnout neco jineho, protoze se mi tohle moc nelibi, ale kdyz to bude chtit fakt moc, tak dovolim…plysak priserky, o ktere vi prd ji podle me neublizi…neni to to same, jako kdyby chtela tricko s Hitlerem ![]()
@unuděná píše:
@Keyllah Vždyť ten plyšák má krvavou pusu plnou ostrých oslintaných zubů. To tě neznervózňuje, že bez ohledu na pozadí se to dítěti líbí?
Tak ten náš teda žádnou krvavou pusu nemá
jenom divně vylezlý zuby
dítku se to líbilo protože to bylo duhově pruhovaný a mohl to nosit jako opičku na krku
tak popravdě moc nevím, co by mě mělo znervózňovat. Jo, je to kýč, ale stejně jako všechny ty divný slizy a jiný hračky, takže ano, má v 5letech podivný vkus, ale evidentně ne moc odlišný od ostatních dětí ![]()
@Keyllah Tak ty tampony a zbraně tomu přidají na tom že je to něco špatného přeci
…ne opravdu na téhle hráčce nevidím nic špatného jelikož dcera neví oč jde proště se jí to líbí…dospelak na to kouka z jiné stránky a někdy možná až moc zaujatě.
@Keyllah nejde o vkus.. Jde o to že to mají všichni a všude to vidí.. Děti se nechají lehce zmanipulovat…
@Annabela11 takže klidně bys ji koupila hračku Hitlera nebo Bin Ládina protože ona stejně neví o co jde? To přece postrádá logiku.. ![]()
@unuděná píše:
@Keyllah Vždyť ten plyšák má krvavou pusuplnou ostrých oslintaných zubů. To tě neznervózňuje, že bez ohledu na pozadí se to dítěti líbí?
Teď koukám na obrázky na googlu a to podle mě není krvavá pusa, jen mají celý červený rty
krvavá pusa by nebyla ve tvaru dokonale obtáhlých rtů
navíc my evidentně máme nějakou ťamanskou verzi, protože ten náš nemá takový „ostrý“ zuby…fakt vypadlá jako divně se smějící trochu retardovaný plyšáček
![]()
Syn mi to přinesl domu po zjištění co to je za potvoru letělo to z baraku. TOHLE odmítám podporovat