Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Markéta80 Ano já vím, ale je mi z toho strašně smutno, a to neustálé čekání…
@berushka2
tohle je vždy smutné ale uvidíš že to byla jen hnusná blbá náhoda. takové dítě si ani neumim představit porodit
, hlavně koukat jak dítě trpí a stejně otázka času kdy to vzdá. jsou matky co takové nebo s podobnym postiženim porodí a pak se modlí aby to dítě vzdalo co nejdřív
Dokud je nemocné dítě v matce je to ok jenže samostatný život prostě nezvládnou. Chce to čas a uvidíš co testy ale většinou je to jen náhoda
jak dlouho čekáte na testy? Nikdy nezapomeneš ale časem se na to budeš dívat trošku jinak
![]()
@Markéta80 To taky doufáme, že to byla jen hnusná náhoda. Na testy máme čekat dva měsíce. Stejně do té doby znovu těhotnět nemůžeme, ale chtěli bychom vědět jak na tom jsme a budeme. Mě by to asi zničilo, kdyby mi dítě mělo umřít v náručí, proto si myslím, že je to takhle lepší a pokud bude chtít, tak se k nám vrátí znovu a zdravé.
@berushka2
jo stejně musíte dodržet pauzu a bude to lepší aby jsi se fyzicky vnitřně dala dohromady
Většinou to je náhodné
Taky bych to nedala vidět dítě po porodu a vědět že stejně musí umřít, že by stejně nežilo jako zdravé dítě ![]()
@berushka2 Další miminko zatím nemáme, ale už tak nějak začínám plánovat na jaro. Nebyla jsem psychicky v pořádku. Po smrti syna jsem rok a půl jakž takž fungovala, ale potom se mi rozjela úzkostná porucha a došlo to až do fáze kdy jsem se úplně psychicky složila a skončila na antidepresivech. Teď bych chtěla začít léky vysazovat a potom to asi zase zkusíme.
@berushka2
Genetika neukázala nic. Říkali taky náhoda, ze se to prostě stává. Ale pak jsem si říkala, jestli na tom nemohl mít podíl nedostatek kys. Listové(nebrala jsem pred otehotnenim ani na zacatku) a jedla jsem tresci játra, což jsem se později dozvěděla, ze se jíst nemají. Otěhotnět jsem měla povoleno po půl roce. A povedlo se okamžitě, ikdyz tehotenstvi jsem si moc neužila. Měla jsem šílený strach. Hlavně pro tom velkem utz. Naštěstí vše ok.
Ten potratoporod byl hrozny. Sice to trvalo asi den, ale všechno hrozne. Špatně pichnuty epidural, kdy jsem jim tak kolabovalaa odvezli me na jipku, pak jsem byla normálně na porodnim sale, kdy kolem me chodili hrdí tatinkove s novorozenaty, rodičky se stridalyjak na běžícím pase, ja tam za plentou s bezvladnyma nohama, občas se ukázala sestra podívat se, jestli uz „to je“ a pak na celý sál volala na doktorku " tady uz máme potraceno ". Nohy jsem začala cítit až druhý den. Prostě strasne vyzrala jsem si to celé az do dna.
Omlouvám se za popis. Celé se mi to znovu promítlo. Ani jsem nikomu neřekla všechny detaily.
Držím palce, at to není genetické a az je druhé tehotenstvi bez chyby a dítko zdravé. ![]()
Mám kamarádku co má chlapečka s tímto..na ukončení nešli nutili ji do toho.. pokud chceš napiš předám kontakt ![]()
@barabrambora Tak to je mi líto, to právě nechci aby se mi stalo. Taky mi jsou ze všech stran nabízeny antidepresiva, ale odmítám, nikdy jsem do sebe nechtěla cpát léky, tak ani teď nebudu. My bychom se chtěli znovu začít taky snažit na jaře, dyž nám dopadne dobře ta genetika, tak třeba se nám to povede společně. Budu držet palce, ať se co nejdříve zadaří ![]()
Anonymní: Já jsem tři měsíce před těhotenstvím brala kyselinu listovou a těhotenské vitamíny, nic „nebezpečného“ jsem nejedla a i přes to se to takto stalo, proto si myslím, že kyselina listová na to nemá až takový vliv, že pokud se to má stát, tak se stane ikdyž děláte vše, aby bylo mimi zdravé, někdy to prostě nejde. Také jsem rodila na porodním sále, proto mi bylo taky tak smutno, protože jsem porodila a dítě nikde, je to hrozné
Rodila jsem 4 dny, tak chápu Vaše pocity..Ale věřím, že příště to dopadne dobře a já budu odcházet z porodnice a manžel ponese zdravé miminko jako ostatní co kolem chodili.. ![]()
@Markéta80 Každým dnem se cítím lépe, ikdyž na to nikdy nezapomenu a ty sny se mi asi jen tak nepřestanou zdát, určitě bude zase dobře a dočkáme se..
@berushka2 Ano, také musela na ukončení těhotenství… do teď si to pamatuje, a to je to už přes 20 let. Potom má dvě zdravé děti, mě a bratra. přeji hodně sil!
řikala jsem to mamce a také posílá objetí ![]()
@berushka2
to víš že se dočkáte, příští Vánoce budeš pod stromečkem minimálně těhotná
. Tohle období je prostě nejhorší až budeš mít výsledky testů bude lépe. Tohle prostě s ani ovlivnit nedá ![]()
@berushka2 ahoj,nám se teďko v půlce srpna narodil Matýsek s rozštěpem páteře (meningomyelokela) a hydrocefalem. Měl 8×4 cm velkou díru na zádech a otevřenou míchu. Má hodně utlačený mozek (ukáze se časem jak moc),má zavedený shunt, chodit nebude, sám nečůrá, teď v září nám přestal dýchat, tak mu museli udělat tracheostomii. První mimčo jsem v 7tt samovolně potratila a na druhé jsme se těšili, ale já měla strašný strach, aby se zase něco nestalo. Celé těhotenství probihalo v pořádku, všechny testy, genetika, ultrazvuky, všechno bylo vzorové. Ve 38+4tt jsem jela do nemocnice na monitor a tam mi toto zjistili, takže jsme hned jeli do Motola, ten den se mi zhroutil celý svět
za 2 dny jsem porodila. Malý šel hned 12 hod, po porodu na operaci. Kdyby mi toto zjistili dřív, určitě bych ho nenechala narodit, bylo by to teda strašně těžký, ale co má teď za život chudák malej
Doktoři mi řekli, že se to stává. Ale s tím se já nemůžu nějak smířit. Kdyby sis chtěla popovídat, stačí napsat, ráda ti odpovím
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.