Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Nebude účinnější laparoskopie? Při ní se zároveň může ta tekutina odsát. Ale je možné, že se pak objeví po čase znovu, záleží na příčině, proč tam je.
Ano ta me kdyztak ceka….jen jsem chtela zkusit jeste neco min invazivniho, jsem po 2 laparkach a vubec je nesnasim dobre ![]()
Aha. A to se ti v něm ta tekutina tvoří opakovaně? Je to kvůli nějakému zánětu? Ta tekutina prý škodí případnému embryu, které by se v tobě "usadilo'.. Hádám, že chceš otěhotnět? Jestli by v tomto případě nebylo efektivnější si ho nechat nějak podvazat nebo tak něco (aby ta tekutina pořád nevytékala) a nejít do IVF? A netrápit se s opakovanými laparoskopiemi? Já se o to jednu dobu trochu zajímala, zjistili mi neprůchodné vejcovody…chtěla jsem jít na laparku, abych zjistila důvod, ale zadařilo se přes IVF, tak jsem to už neřešila.
Tekutinu tam mam stale, jiz jsem podstoupila IVF 2., bez uspechu, tak jsem myslela, ze bychom se pres leto mohli snazit o mimco prirozene( stavaji se zazraky).
Zdali bude zase mimodelozni, nebo se nepovede, tak LSK podstoupim tak i tak. ![]()
Myslis, ze ta tekutina vadi uz jen pri uhnizdeni? Nebo se embryo usadi a az pote tekutina skodi?? U me zatim ani nezahnizdilo.
Co jsem četla, tak ta tekutina je právě blbě. Že může to embryo jakoby spláchnout nebo tam pro něho vytváří blbé prostředí… nechápu, že to v tvém CAR neřeší. Zkus si k tomu neco najít na netu, já se něco zajímavého o tom tenkrát dočetla…někteří doktoři mají sice tvrdit, že ta tekutina nevadí, ale jiní právě varují, že pokud se tam tvoří ta tekutina, je lepší ten vejcovod odstranit nebo prostě nějak jakoby zadelat, aby ta tekutina neškodila. Přesně nevím, já to studovala dřív. Já byla právě rozhodnutá, že kdyby mi zjistili při laparce tu tekutinu, že bych si nechala ten vejcovod nějak upravit nebo i odstranit.
Kdyžtak si to znovu nechej v CAR vysvětlit od doktora. Nebo zjisti názor nějakého dalšího odborníka nebo můžeš zkusit nezávazně konzultaci v jiném CAR…nebo se zeptej v nějaké online poradně…
Jako nechci tě nějak strašit. Pokud si dobře vzpomínám, tak ti doktoři jsou i rozdělení na ty, co té tekutině nepřikládají velkou váhu (čili to neřeší) a na ty, co před tím varují. No prostě být tebou si to nějak ověřím… Jinak u nás bylo těch problémů víc než neprůchozí vejcovody, takze mi to už i bylo jedno, jestli vejcovody zůstanou nebo ne…
Ahoj,
prosím vas, jestli nemáte některá zkušenost- mám ve vejcovodu tekutinu- vejcovod je rozsireny, kyjovity s tekutinou…druhy neni.
Má cenu vysetreni hyfosy v takovem vejcovodu? Je mozné, ze by doktor tou penou vejcovod treba nejak zpruchodnil?
Dekuji.