Hyperaktviní, normální nebo opožděný?

Anonymní
15.8.11 19:56

Hyperaktviní, normální nebo opožděný ?

Ahoj rada bych nějaky nezaujatý názor.
Syn 12m jenom žvatlá nenapodobuje zvířátka, máma a bába jakoby zapoměl.když si prohlížíme knížky tak u nich jen hučí neukazuje a vydrží tak 10 vteřin a leze hned k jiné hračce či knížce pak zase přileze a opakuje se to. chvilku neposedí pořád někde leze. ještě nechodí jen kolem nábytku ale schody bere levou zadní. spinká přez den 2× cca hodinku a celou noc po uspání. musím být u něho v pokojíčku chvilku si chodí po postýlce a pak usne ale musím tam být. ta chuze mě moc netrápí vím že má čas ale to že neposedí, nenapodobuje a tak. asi chci jen slyšet že je vše ok a nebo popostrčit. mooc děkuji. Marie.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4780
15.8.11 19:59

Já nevím, ale každé dítě je jiné. Já mám taky syna 12 měsíců a ten teda chodí a nějaké to žvatlání už taky předvádí, ale jinak co se týče spaní, nebo chození po postýlce, nebo to jak pozná, že jsme v pokoji nebo ne, tak mě přijde, že jsou oba stejní. Ani u těch hraček mě nevydrží sedět hodiny. Já osobně si myslím, že je to vzhledem k věku úplně normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
15.8.11 20:08

Ahoj, snad omluvíš to, že tě nebudu uklidňovat, protože s mluvením a napodobováním je na tom můj syn stejně jako tvůj, a já si taky nejsme zcela jistá, zda je v pořádku :think: Naše Dr. mi řekla, že pokud je vidět, že chápe, co po něm chceme, že rozumí, co mu kdo říká, tak by mělo být vše v pořádku :think: Tomu můj syn rozumí a snaží se i gestikulací vyjádřit spojení - položí si hlavu na rameno, pokud cche jít spát. Pokud má žízeň udělá šeptavě „háhá“. Říká si na nočník. Chce jít ven, tak řekne „páá“…prostě chápe, k čemu se nějaký znak nebo citoslovce používá, jen k tomu nepotřebuje mluvit ve větách :-)
To, že neposedí v postýlce, bych dala k tomu, že zkouší svojí novou dovednost - obcházení. A u hraček vydrží děti delší dobu až od 2,5-3let.
Takto mi to vysvětlila doktorka a zatím mě to uklidnilo 8-)

Příspěvek upraven 15.08.11 v 20:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
15.8.11 20:09

Já bych řekla, že je to OK, prostě je jen hodně zvídavý. Moje dcerka je totéž, akorát v „chodící verzi“. Na místě nevydrží, na zvířátka kašle :lol: . Řekne tak papa (jako pápá), ham (občas), tata (výjimečně)…kromě toho máme pár univerzálních slov jako je „tepe“ a „tebe“ :lol: . Spinká většinou 1× denně - jsme rádi, když aspoň tu hodinu. Naštěstí spí celou noc.

• Citovat
  • Upravit
385
15.8.11 20:47

Ahoj, my budeme mít 12 měsíců za 14 dní a jsme na tom podobně, máma a táta taky přestal používat, máma jen když mě hledá a pláče. U hraček taky moc dlouho nevydrží, jen když jsem s ním a zvířátka taky nechce po mně opakovat, má svoji hatmatilku taka taka apod. Usínání mámě to samé, když neusne únavou u láhve, tak s ním musím být v pokoji,ležím v posteli a on je v jeho postýlce,leze po postýlce a za chvilku si lehne, dívá se na mě a pak usne, horší když na mě zkouší, že chce jít za mnou :-( Sám ještě nechodí, ale kolem nábytku už cupitá pěkně a za ruce taky, ale má strach se pustit,asi 2× se stalo, že se pustil na jeden krok, ale když zjistí, že ho nikdo nedrží, tak hupsne na zadeček.Na 12ti měsíční prohlídku teprve půjdeme, tak jsem zvědavá co na nás dr. řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
15.8.11 21:27

Mě to přijde normální :nevim: Já měla klidné dítě, stačilo mu třeba hodinu sedět na klíně a čučet co kde lítá a najednou neposedí, hračky ho zajímají 2 vteřiny, totálně se zasekal na „táta“, které řekl už před dvěma měsíci.Umí sice jak je veliký apod., ale proč by to dělal, že, když musí všechno hned okamžitě prozkoumat? :lol: Čtem si knížku, baví ho to, pak ale zmerčí něco jiného a upaluje.
Taky bych řekla, že je to možná specialita kluků - co si budem povídat, ti toho často moc nenakecaj.Můj brácha prý nemluvil do 2 let.A je naprosto normální.
Já to upřímně ani neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
15.8.11 21:28

Ahoj Marie,
tak ja mam 11 mesicni. O nejakem mluveni se nam ani nezda, tak akorat TATATA, BABABA. Knizky ma rafa, ale jen protoze ji bavi obracet stranky a davat si ji do pusy. Vlastne jedine, co ji zajima je jak vse narvat do pusy :nevim:

Taky chodi kolem nabytku. A je strasne neposedna, porad v pohybu.
Dela PAPA, nechci ji podcenovat, ale myslim, ze to dela jen tak a ne za ucelem rozlouceni.

Nevim, ale nijak to neresim. Myslim, ze tvoje i moje jsou normalni. Kazde dite se vyviji jinak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.11 21:29

moje dcera má 14 měsíců a taky pořád používá jen tu svou haťmatilku. Sice pořád něco drmolí, ale kloudný slovo z ní nevypadne. A navíc ještě v noci vstává na mlíčko! Takže buď v klidu, myslím, že u vás je vše OK :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
15.8.11 21:29

No tak přečetla jsem všechny příspěvky a ani na jednom popisu vašich ratolestí jsem nenašla nic patologického, vypadají všechny jako šikovné děti :-) Pokud teda neočekáváte, že bude louskat encyklopedii :mrgreen: Děti kolem roku začínají chodit a plně se na to soustředí, takže mluvení jde na chvíli stranou. I můj starší to tak měl :wink: Ale počkejte za 3 měsíce, budete ještě vzpomínat, až vám půjde hlava kolem :mrgreen: A pozornost takto malé dítě ještě neudrží ani si neumí nějak smysluplně hrát. Takže se nestresujte a užívejte si každé chvilky, strašně rychle to utíká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
15.8.11 21:30
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.11 21:36

všem vám moc děkuji.
nahlodala mě kamarádka která má holčičku zřejmě extrémně chytrou, protože ta v jednom roce dokázala ukázat v knížce na psa,kočku,kachnu,prase a krávu a u všeho udělala správný zvuk, nyní v roce a pul umí udělat zvuky asi 20 zvířat a je fakt velmi šikovná.
vím že se nemájí děti porovnávat a že holky kort jsou šikovnější, ale stejně to někdy zahlodá.
ale koukám, že je nás takových víc. marie

• Citovat
  • Upravit
6555
15.8.11 21:41
Anonymní píše:
všem vám moc děkuji.
nahlodala mě kamarádka která má holčičku zřejmě extrémně chytrou, protože ta v jednom roce dokázala ukázat v knížce na psa,kočku,kachnu,prase a krávu a u všeho udělala správný zvuk, nyní v roce a pul umí udělat zvuky asi 20 zvířat a je fakt velmi šikovná.
vím že se nemájí děti porovnávat a že holky kort jsou šikovnější, ale stejně to někdy zahlodá.
ale koukám, že je nás takových víc. marie

Já si rozhodně nemyslím, že byste (nebo bychom) byli nějak opožděný, spíš že je prostě holčička známé napřed :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
15.8.11 21:54
xangel87 píše:
Anonymní píše:
všem vám moc děkuji.
ale koukám, že je nás takových víc. marie
Já si rozhodně nemyslím, že byste (nebo bychom) byli nějak opožděný, spíš že je prostě holčička známé napřed :wink:

Přesně tak. Ale třeba má ta holčička rezervy zase jinde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
15.8.11 21:59

to já mám doma čulibrka,který je velice šikovný pohybově ale zvukově je všechno,,hetě"jediný co řekne,když na zahradě najde slimáka že je eeee…taky si dost pokecáme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.11 22:00

To bych si to mohla jít hodit :mrgreen:
Sice jsme měli špatný začátek a malý byl 2× operován,ale nyní je v pohodě.Chodit začal až po 16 měs.Teď mu byly dva roky a mluvení tedy na bodu mrazu,ale fakt vidím,že mu to úžasně pálí.
Některé děti jsou hodně dopředu(obzvlášť holčičky)ale i můj starší se rozpovídal až na 27měsíci,ale od té doby hubu nezavřel.Je chytrý kluk a bez problémů.Takže pohoda nech tomu volný průběh,jistě to bude chytrý chlapeček :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure