Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
elijo, to jsi asi můj příspěvek nečetla pořádně, nebo se ti nezobrazují podpisy s věkem dítěte
. Mému synovi bude 22měsíců a na kloudné slovo čekáme více jak 3měsíce od jednoho roka
Umí 5citoslovců a 5 slovíček
Ale dle Dr. je to stále v normě
Je pravda, že v 10měsícíh chodil plně sám (neměl chodítko, za ruce jsme ho netahali, prostě se jendnou pustil nábytku a zkoušel jít do prostoru
) a manuálně je zručný
A na větu o tom, že mě bude jednou bolet hlava z jeho kecání jsem už alergická - nic ve zlém k tobě
, to jen, že mi jí známí a rodina říkají skoro rok ![]()
Holky buďte v klidu. Starší se rozmluvil až na 3 letech a 8 měsících. Do té doby jen ukazoval nebo používal citoslovce. Knížky ho absolutě nebavili, pořád někde lítal a nějaký zvířátka - polibte mi šos. ![]()
Mám ještě 15 měsíční holčičku a ta teda donedávna jela jen táta a jinak nic. Do teď žádný zvířátka krom haf neumí, a ten haf je jen proto že ho máme doma. Opět knížky obrázky totální nezájem a je to hrozný péro. Pořád mi někde zdrhá. Teď začala říkat hač, jako hačí…potom ještě něco jako chci. A tím jsme skončili. Máma řekla asi dvakrát v životě a bába nikdy. Jinak teda brebentí nějakou mandarínštinou ale tomu fakt nerozumím a je to hrozně srandovní. Takže fakt klid je to normálka. Chtěli bysme po nich moc. ![]()
zoubky píše:
elijo, to jsi asi můj příspěvek nečetla pořádně, nebo se ti nezobrazují podpisy s věkem dítěte. Mému synovi bude 22měsíců a na kloudné slovo čekáme více jak 3měsíce od jednoho roka
![]()
![]()
Je pravda, že v 10měsícíh chodil plně sám (neměl chodítko, za ruce jsme ho netahali, prostě se jendnou pustil nábytku a zkoušel jít do prostoru
) a manuálně je zručný
A na větu o tom, že mě bude jednou bolet hlava z jeho kecání jsem už alergická - nic ve zlém k tobě
, to jen, že mi jí známí a rodina říkají skoro rok
Můžu ti potvrdit, že slova že tě z něj bude bolet hlava jsou ale pravdivá, ač jsem na ně byla strášně ale strášně alergická
Vydrž, pokud nezačne do třech let rozvazovat tak nakluště na ušní na vyšetření a oni vás pošlou dál pokud bude potřeba.
Petrucho, a jak jste to brali, že syn nemluví „tak dlouho“
my se stále snažíme mu vše opakovat, na co si ukáže, pořád procvičujeme, ale někdo říká, že je to na něj potom moc „násilné“
Taky jen ukazuje a hučí u toho ![]()
Na ušním jsme byli a vše OK ![]()
No hrozně jsem to řešila samozřejmě, snažila se ho nějak rozmluvit…ale bylo to k prdu. Prostě jsme na třech letech vyfásli doporučení na ušní do nemocnice, tam mu udělali to vyšetření sluchu, nevim už jak se to jmenuje. Podle nich slyší dobře což jsem si myslela protože všemu rzuměl, i když jsem na něj mluvila třeba za rohem tak udělala o co jsem ho požádala. No apak jsem naklusali na logopedii kde mi tedy paní doktorka neřekla nic co bych nevěděla. Byli jsem tam třikrát a ani jednou s mudrou moc nekomunikoval, ač už v té době pomalu začal rozvazovat, takže paní doktroka i přes moje ujišťování, že něco už začal říkat, si evidentně myslela, že je na tom hůř než ve skutečnosti byl. No a najednou po třětí návštěvě, ze dne na den začal…teď už mele teda šíleně a opravdu mě z něj bolí hlava. Před týdnem začalo období „A MAMINKO PLOOOOČ?“
![]()
Jo a to komentování všeho co děláte nebo vidíte je dobře, v tom pokračuj. I opravovat později můžeš ale ne násilně. Tzn. že jakmile řekne něco špatně tak jen to po něm zopakuj jakoby nic dobře. Mluvit na něj a mluvit a mluvit. Je fakt, že jakmile se rozjel tak používá výrazy úplně dospělý, co má naposlouchaný od okolí. Vůbec nepoužívá takový ty děstký komoleniny. Minule mi řekl že staví pro auta domov
![]()
My byli na ušním v 1.roce, zdálo s enám, že neslyší na levé ucho, ale nic se neprokázalo, vše bylo dobré…takže nás asi jen ignoroval ![]()
Já už to řeším čím dál tím víc kvůli březnovému zápisu do školky
Kolem nás děti říkají slova, některé i spojují, a Kuba jen ukazuje a hučí, nebo dělá posunky a citoslovce. Na hřišti to vypadá divně, protože je docela vysoký (93cm), a přerostl i některé 2,5leté kecající děti ![]()
Jj, snažíme se mluvit i spisovně - sýr(ne sejra), mléko(ne mlíko), on ona (ne von vona), ne moc sprostě(někdy mi to ujede
) a ne dlouhá složitá souvětí. Nj, snad se jednou povede ![]()
Adam je obřík a opravdu vypadal divně, ještě teď jak nemluví úplně srozumitelně to není úplně ok. Školky se neboj. Adam tam chodil od 3 let a doufala jsem že se rozmluví tam ale ani za půl roku se nic neměnilo. Jo amluvení není u zápisu do školy vůbec nutný. Paní ředitelka byla úplně v klidu, ptala jsem se jí na to předem. Prý je to normální že několik takových dětí tam vždycky mají. Teda kluků, holky jsou hoodně velká vzácnost.
memu synovci je dva a pul roku a mluvit zacal,asi tak pred dvema mesici. taky nerikal nic a ted mluvi uplne dobre,za ty dva mesice se hodne rozmluvil,doktorka rikala,ze do trech let by to vubec neresila,ze se vetsinou sami rozmluvi a mela pravdu,takze u vas mate jeste hodne casu. a jedna znama mela hyperaktivniho syna a rikala,ze ji spal,tak 2 az 3 hodky denne,jako za zelich 24 hodin ![]()
zoubky píše:Zoubky promiň, měla jsem vypnuté podpisy a z tvého příspěvku jsem pochopila, že je tvůj malý stejně starý jako zakladatelčin
elijo, to jsi asi můj příspěvek nečetla pořádně, nebo se ti nezobrazují podpisy s věkem dítěte. Mému synovi bude 22měsíců a na kloudné slovo čekáme více jak 3měsíce od jednoho roka
![]()
![]()
) a manuálně je zručný
, to jen, že mi jí známí a rodina říkají skoro rok
elijo, díky. A neomlouvejs e, já tu první poznámku myslela z legrace ![]()
zoubky píše:
elijo, díky. A neomlouvejs e, já tu první poznámku myslela z legrace
Chtěla jsem tě jen povzbudit
![]()
elija píše:zoubky píše:
elijo, díky. A neomlouvejs e, já tu první poznámku myslela z legraceChtěla jsem tě jen povzbudit
![]()
Díky
Ale znáš to, až nastane doba, kdy se to splní, tak si zsae budu stěžovat, ať to dítě zase mlčí ![]()
zoubky píše:elija píše:Díkyzoubky píše:
elijo, díky. A neomlouvejs e, já tu první poznámku myslela z legraceChtěla jsem tě jen povzbudit
![]()
Ale znáš to, až nastane doba, kdy se to splní, tak si zsae budu stěžovat, ať to dítě zase mlčí
Znám to a moooc dobře, někdy se normálně přistihnu, že mám frekvenci synova hlasu vypnutou - on mi řve u ucha a já ho neslyším
Asi obranná reakce mozku nebo co
Začne mluvit, jak otevře ráno oči a končí, když usíná. A nezastaví se ani u jídla… Nejhorší je, že chce, abych pořád odpovídala, mám hlavu jako meloun
Takže se nám ty dětičky asi nezavděčí
![]()