Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No, asi ano.Ja mám také nemocnou štítnou a trpím na kopřivku.Alergolozka tvrdí, že to souvisí, endokrinologie pry že to nesouvisí, tak nevim. ![]()
Taky mě trápí svědění kůže bez jakýchkoli viditelných důvodů. Nemám žádné pupínky, zarudnutí nic. Ale můžu se udrbat k smrti. Vím, že to může být projev buď špatně fungujících ledvin nebo jater. Dle odběrů krve mám vše v pořádku. Se štítnou žlázou se léčím už několik let. Beru léky a dle krve je také vše ok. Přiznám se, že souvislost mezi štítkou a svěděním mě tedy nenapadla. Za tři týdny jsem objednaná na alergo, tak jsem zvědavá.
Já se můžu udrbat
a taky mi teď vyšla hyperfunkce, takže já v tom souvislost vidím jednoznačně ![]()
@riskdreamexpect píše:Žejo? Já teda nechápu, proč mi na endokrinologii řekla, že to nesouvisí, že to ještě neviděla
Já se můžu udrbata taky mi teď vyšla hyperfunkce, takže já v tom souvislost vidím jednoznačně
@cverunka @riskdreamexpect Mě také na endokrinologii řekli, že to nesouvisí. Nerozumím tomu. Stává se mi to na různých místech těla, jakoby mi tam přecházel brouček a já se musím poškrábat. Jednou obličej, pak ruka, noha, zadek
Přijde mi, že mi úplně hrabe.
@S.Berankinová Já jsem tu souvislost viděla, protože mi začalo svědění a měla jsem špatné TSH. Dva měsíce předtím jsem měla TSH v pořádku a nic mě nesvědilo ![]()
@RKVP80 mě špatnou štítku objevili před šesti lety, od té doby beru léky, svědění začalo před 3/4 rokem a zhoršuje se to, jsem zvědavá, co na to ta alergo, i když v zázraky nedoufám, podle mě je to taková pavěda, nasadí mi Zyrtec nebo něco podobného, po čem budu celý den spát, a tím to zhasne
@S.Berankinová Nooo, já jsem docela dost naštvaná na doktory obecně a našla jsem si, ať jsem z Ostravy dobrého homeopata v Praze a je nám líp. Celé rodině ![]()
Mě byla před dvěmi lety na jaře zjištěna hypofunkce. Autoimunita ale s minimem protilátek. Psychicky jsem se zhroutila a měla šílené stavy a byla si jistá, že za to může ta štítka, jenže po půl roční kontrole TSH úplně v normě. Pak jsem nasadila antidepresiva.
Teď jsem na testech nebyla, ale v prosinci jsem otěhotněla a po genetické konzultaci prošla potratem a od té doby mám to svědění furt. Nevím jak velký vliv na to má ta neustálá změna počasí, přijde mi jakoby ta kůže nedávala žádné změny 🤷♀️ Ještě mi napadá co psychosomatika?
@Domiiina Já jsem po čtyřech potratech a pak se mi rozhodila ta štítná. Nyní v pořádku, jen protilátky. Ale svědění je úmorné, zvlášť po jídle.
A antihistaminika zabiraji? Me ne…
Ted mi po ranu svedi ruce jako blazen a poprve mi vyskakaly nejake uplne droboucke pupinecky. 🤷♀️ Fakt nevim co s tim, uz mi z toho hrabe… @RKVP80
@RKVP80
Napadá mi už jedině alergie na pšenici, nebo nevim…
svědí mě permanentně v uších, krku, teď i ta kůže a přijde mi to čím dál horší…
Holky, když mi našli zvýšenou funkci štítné žlázy v těhotenství, tak mám brát pořád těhu vitamíny s jodem, nebo naopak nebrat? Zapomněla jsem se zeptat gynekologa… ![]()
Zeptej se gynekologa nebo na endokrinologii, to bude nejlepší…
@Anonymní píše:
Holky, když mi našli zvýšenou funkci štítné žlázy v těhotenství, tak mám brát pořád těhu vitamíny s jodem, nebo naopak nebrat? Zapomněla jsem se zeptat gynekologa…
Nebrat. Mohlo by to zhoršit stav.