Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A dáváš mu něco proti svědění? Jinak já jsem měla Petru oblečenou v overalu s dlouhým rukávem a pomazanou pudrem bez mentolu. A neškrábala se.
Sati, mazala jsem ho taky pudrem, ale dr říkala, že pudrem to dělat nemám, mám mu to mazat Sudocremem, jinak jsem zkoušela i ten hypermangan, i jedlou sodu a k tomu bral Fenistil, ty nezabíraly, tak mu dnes napsala Dithiaden. Jinak teplotu má pořád, prý je to normální.
Dneska už ty pupínky jakoby tmavnou, už nejsou světle červené, ale tmavě, takže zasychají, ale jak dlouho to bude ještě svědit?
Mladší syn měl tohle nepříjemné svědění, kdy nic nezabíralo, cca 4 dny. Pak vyskočily teploty a bylo dobře, pak svědilo už jen občas a začal konečně spát. Tak nezbývá nic, než čekat, možná ještě vyzkoušet homeopatika (ty mu ale taky nezabírala).
Chápu, jak ti je, vydržte!
Martina
Zdravím, malá má taky od soboty neštovice! V sobotu 1. pupínek, v neděli 3, teď cca 15. Vůbec si je nedrbe (zatím), ale stále vznikají nové a ty staré se zvětšují. Já neposlouchám naší Dr, která radila tekutý pudr a nekoupat, nesprchovat, ale www.nestovice.cz, takže koupeme i sprchujeme třeba několikrát denně, nemažu zatím ničím. Bere jen homeopatika, na která já nevěřím a NIKDY nám na nic nezabraly - že by teď poprvé? Jen se snažím, aby si těch neštovic vůbec nevšímala, aby ji nikdo nelitoval a zbytečně na ně neupozorňoval, prostě normálka, má něšťovičky, pupínky, které se brzy ztratí, když už je o tom řeč.
Myslím, že se prostě časem zahojí hůř nebo líp, ať mažete, čím chcete. Vidím to u sebe, dost trpím na nejrůznější pupínky a někdy kdybych si na ně na…a, tak se nezahojí a najednou jo a z ničeho. A že jsem toho vyzkoušela:-) Tak držím pěsti a budou to mít za sebou a bude dobře! Majdina
Ahojky,Anduli,jak jsem ti psala u nás v diskuzi..naše dr. mi řekla nekoupat.Až když se budou dělat stroupky.Jinak nám doporučila Tanno-Hermal Lotio.
Jestli jsem to dobře pochopila,tak vám doporučují koupat nebo sprchovat když jsou ještě puchýřky?
Mladší má neštovice teď od bráchy a hrozně se potí-hlavně na zádíčkách a pod vlásky,tak mi to příjde hrozné-ještě ty neštovice do toho.Nejraději bych ho krátce okoupala.
Promiň Anduli,že jsem ti sem tak drze vlezla.Dík.
Podle mě někteří zakazují koupání, aby se pak při tření ručníkem některé neštovice náhodou nestrhly nebo nezanítily. Ale když chvilku vykoupeš nebo osprchuješ, jenom zabalíš do osušky a pak oblečeš, tak miminku jen prospěješ! Oba kluky jsem při neštovicích koupala min 2 x denně, mladšího i ve 3 ráno, protože fakt nic jiného nezabíralo. Hypermangan neštovice vysušil a rychleji se zatáhly. Na starším nebylo nic poznat cca po 14 dnech, mladšímu začínají mizet jizvy na zádech teď, tj. po 1,5 měsíci.
Martina
HOlky, dík za uklidnění, včera jsem byla už lehce hysterická…
HOmeopatika máme taky - Rhus a pak ještě cosi, ted nevím, jak se to jmenuje, co se dává, až jak budou stroupky, nepomohlo to… ![]()
No ale pozitivní je, že v noci spal jakž takž, tzn. že vydržel i hodinku, dvě pospat, možná i tím Dithiadenem, ted už si i chvilku vydrží hrát, že nepíšu za řevu…
Takže SNAD UŽ KONEČNĚ BUDE LÍP… ![]()
Elu, proč se omlouváš, však sem může kdokoliv…
Napadlo mě, že určitě budeš nakukovat, když to je o neštovicích…
Jdu k nám… ![]()
Tak pro vzorek
Viki 3,5r - měla jich dost (asi 120-150), ale spíš ojedinělé větší neštovice. Nejhorší byl 4-5 den teploty měla do 39 od druhého do pátého dne. Měla i v puse, kolem očí (dostala z toho i zánět spojivek).
Zabíralo Tanno Hermal Lotio - opravdu zakňučela já namazala a neškrábala se na noc jsem dávala 1/2 Dithiadenu. V tu jednu šílenou noc (kdy jí začaly všechny neštovice najednou zasychat) dostala po čtyřech hodinách po Dithiadenu ještě fenistil kapky. Po třech týdnech už je skoro celá bez stropku zůstaly jí dvě jizvičky (takové ty typické pro neštovice taky takové mám) ještě jí zbývají sem tam hnědé fleky - to teda doufám ještě časem zmizí.
Sofi 13m - nepočitatelné množství (mám li to odhadnout 600?) spíš měnší, ale všude mezi tím ty velké. Od druhého dne opět horečky 38-39, když jsem nedala v šestihodinovém rozpětí antipyretika bylo zle - hodně zle. V místech kde se spotila měla slité fleky co natékaly (krk, ramena, záda, hlavička). Bez kombinace Fenistilu a Dithiadenu by jen plakala, rozškrábaných jich má i tak dost. Čtyři noci jsme nespaly. Tanno bylo prostě málo (leda že bych jí v něm vykoupala, když jsem se snažila jí to napatlat leda se začala o to víc škrábat) takže pomohla koupel v slabě růžovém Hypermanganu - viditelně se jí ulevilo většinou pak usnula i na hodinu. Jen tedy v plínce jí to včera (6tý den) zmokvalo ( má k tomu všemu i průjem) tak to jen po pokakání otírám slabým Hypermanganem a na noc jsem to namazala Imazolem - vypadá to že to zabralo. Tak snad - jo a dnes je to týden a stále ještě má pár nezaschlých ( na dlaních a chodidlech hlavně).
Loupat se skoro ještě nezačala. ![]()
Ivo
, teda to je masakr…
Upřímně Tě lituju, fakt.. Niky jich měl taky kolem 500, doktorka říkala, že tohle ještě za svoji praxi neviděla, u tak malého dítěte, volala i druhou doktorku, at se jde podívat..
No, ale přesně 6. den se to zlomilo, teploty odezněly a pak už to bylo den ode dne lepší, dneska je to 8. den a malý je už v pohodě, už máme zase doma usměvavé, veselé miminko! Ufff, jsem ale ráda, že je to za náma. ![]()
JO a já jsem teda dělala koupele v hypermanganu a mazala jsem to Sudocremem, hezky se mu to hojí, všechny už má zaschlé a některé už i sloupnuté. Asi 3 neštůvky jsem mu zkraje namazala tekutým pudrem a ty teda vypadají nejhůř, ten pudr jakoby vlezl dovnitř té neštovice a u:,–(il se tam, nevypadá to hezky, umýt to nejde a hojí se to taky pomalu.
Takže z vlastní zkušenosti bych pudr už nedávala.
Jen pro ukázku - takhle to vypadalo asi 4. den, do 6. dne se tvořily stále další a další, takže to měl nakonec ještě víc, někde slité do jednoho fleku, no hnus… ![]()

Tak té naší se to rozjelo pomalu až v pátek, tedy 7.den, osypala se asi milionem neštovic a ty staré velké neštovice se jí sloupaly do krve…doktorka mi strašně vynadala, že k ní nemám důvěru a proč jí to nemažu tím pudrem, jak mi přikázala. A že to má rozdrbané…přísahám, že si je nedrbala vůbec! Vybláznila mě, že se jí do toho dá infekce a kdesi cosi, jaká jsem matka, no já šla od ní s brekem a celý pátek nestál za nic. Naštěstí to nebyla pravda, od soboty se neštovice hojí a žádné nové se už netvoří. Bude to asi chvilku trvat, než se všechny zahojí, ale jinak to vypadá dobře. A Anduli, fotku bych měla stejnou
Zádička a bříško, to je katastrofa! Ale s naší malou šijou všichni čerti, byli jsme s ní ještě včera a dnes doma, jde kdyžtak jen před dům, ale od zítřka už bude chodit normálně ven. Tak držím pěsti, ať jste taky v pohodě!
Jo, jednou se mi ji teda podařilo pudrem namazet. Účinek žádný, jen psychický, že ty otevřené boláky byly bílé…
Majdina
ahoj my jsem taky postizeni.
Donesl hoch ze skolky, u nej průbeh byl katastrofalni asi 3-6den to jecel ze ho svedi.
Ve ctvrtek jsme nasli 2, v patek jich 10 a v sobotu 180
Samodrejme nakazil 9,5mes. sestru, ta to ma nejvice v hlave, a na obliceji.
uffffff
Mazeme Imazolem, a malou jsme musela i geniciankou, pac si mast rozmazavala vsude.
ahojky, oživuji diskusi, starší syn má od pátku od večera neštovice, nějak jsem nepročítala diskuse a šáhla po tekutým pudru, teď se teda po pročtení diskusí úplně děsím, že se pudr už nedává, zůstávají po něm jizvy a podobně. Poslala jsem ted sousedku do lékárny pro něco jiného a ten hypermangan do vany, tak jsem zvědavá s čím příjde. Otázka z ní, jak z něj ten pudr dostat, abych ho mohla namazat něčím jiným??? díky moc
ahojki, holka má neštovice osmým dnem, Taky jsem začala pudrem, ale bylo to k ničemu, všude samej pudr, a pod ním to stejně mokvalo. Po dvou dnech jsem v lékárně koupila Tanno Hermal, drahej, stál 170,– Kč,,, ale úžasná věc, je to takový jako tělový mlíko, parádní manipulace a prý lepší účinky než pudr. Holku jsem celou osprchla, abych se zbavila pudru a natřela tím mlíkem. Asi 2× jsem koupala v hypermanganu, i hlavu jsem jí oplachovala, byla vedra, tak se j úžasně ulevilo. Teď už to má všechno suchý, v pohodě. Na tanno hermal nedám dopustit a v tomto případě se vyplatí si připlatit, i když teda nehorázně.
A.
ještě dotaz jeden, kolik toho hypermanganu do vody??? děkuji