Ospen 400

9
10.5.09 10:51

Ospen 400

Hezký den, mám jen takový malý dotázek. Doktorka malé předepsala na angínu Ospen 400. Na krabičce je napsáno uchovávat v chladničce do 2-8 stupňů Celsia. Necháváte tedy sirup v chladničce - zdá se mi divné dávat malé studený sirup z ledničky, zatím to tak ale dělám. A myslíte, že může malá chodit ven ? Má už tři dny po teplotách a zdá se mi docela v poho. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2318
10.5.09 11:25

Uchovávat v lednici, ven až po dobrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
10.5.09 13:34

Ano, kamardka lekarnice (zdravim Gabinku) nam rikala, ze vsechny otevrene sirupy by mely byt v lednicce, aby se tam nemnozily nejake potvory. Takze mame. Ospen jsme taky braly, pokud berou holky ATB, tak chodime ven jen zridka. :? Je to na palici v tomto pocasi, co? Taky jsme doma, pichali nam ucho. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22084
10.5.09 18:59

Ospen určitě do ledničky, nám taky v lékárně řekli, že otevřený sirup (zvláště dětský) musí do chladna, ať je to ATB nebo cokoli jiného… My jsme s malou chodili ven tak na 1/2 hodinky, když byla 3-4 dny bez teplot a jen na kočárku.

Bohunka _________________
Helenka, 22 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
10.5.09 20:50

Adam ho měl taky, v únoru. Měla jsem ho v lednici, ven až po dobrání, do školky později :wink:
Ale upřímně je lituju, chutnaly jste ho některá? Je příšerně hořkej, mě malej asi 3 dávky vyzvracel :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4392
11.5.09 08:21

mě poradila paní v lékárně před podáním na chvíli vyndat,aby to nebylo právě moc studené.
holky,já bych nesnědla snad nic co ty děti polknou......... :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
11.5.09 10:05

ATB sirupy uchovávat v lednici, ostatní sirupy při pokojové teplotě. Ty ATB sirupy jsou spíše suspenze, nejedná se o klasické sirupy (ty obsahují 64 % sacharózy), klasický sirup, když dáte do ledničky, tak se vlivem nízké teploty vytvoří na povrchu vrstvička vody (změní se rozpustnost cukru)., ve které se nakrásně mohou začít množit bakterie a jiné fajn věci. Otevřený sirup má trvanlivost obvykle 6 měsíců. 64 % roztok sacharózy je pro bakterie nepříznivé prostředí. Tož tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
8.7.09 12:40

Ahoj malá dostla dneska Ospen na angínu.Chtěla bych se jenom zeptat,když mně ho vyzvrací mám dát novou dávku znovu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
věru88elen
17.7.10 12:10

Dobrý den, mě ho malá (18měsíců) taky 2× vyzvracela jednou hned a druhou dávku cca po hodině při spaní. Ted jsme jí dali další a zatím to vypadá v pořádku …kdyby ne asi budeme muset zase na pohotovost :-(

• Citovat
  • Upravit
11
26.5.12 14:08

angina

Dobrý den, máme také od středy anginu a doktorka nám dala Ospen 400.Uchovávám ho také v ledničce.Ale chtěla jsem se zeptat, kdy tak dítě začne mít chuť k jídlu.Malej nechce nic.Už jsem z toho nešťastná.Vařím co má rád a nic.Tak ho nutím aspon at hodně pije.Sirup mu také moc nechutná a jak nic moc nejí tak většinou se mu zvedne žaludek.Myslíte,že mám dojít k doktorce?děkuji za rady.Jani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
26.5.12 18:56
@janacizek píše:
Dobrý den, máme také od středy anginu a doktorka nám dala Ospen 400.Uchovávám ho také v ledničce.Ale chtěla jsem se zeptat, kdy tak dítě začne mít chuť k jídlu.Malej nechce nic.Už jsem z toho nešťastná.Vařím co má rád a nic.Tak ho nutím aspon at hodně pije.Sirup mu také moc nechutná a jak nic moc nejí tak většinou se mu zvedne žaludek.Myslíte,že mám dojít k doktorce?děkuji za rady.Jani

Já myslím, že si řekne samo, že má hlad, nejdůležitější tam je to pití, nebo bych mu nabídla jogurt, aspoň u nás to tak funguje
:)…ale určitě bych do jídla nenutila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
simona 001
26.5.13 15:59

ospen 400

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat malý má po sirupu vyrášku mám dávat nebo ne

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
25.6.13 09:14

Ahoj maminky, prosím o radu: Synáček 5,5m dostal angínu (mám ji já i manžel :( ) Dr předepsala antibiotika sirup Ospen 400. Chci se zeptat Vás, které s tím máte zkušenost, za jak dlouho Vašemu děťátku zabral? Kdy bylo vidět nějaké zlepšení? Je to jeho první vážnější onemocnění, jsem z toho hotová, je jasný, že to chytil od nás.. Děkuju moc!

• Citovat
  • Upravit
1803
25.6.13 09:20

@Lizzi ahojky, syn 9,5 mes. ma taky anginu. minule pondeli mu zacly horecky, ve ctvrtek jsme sli k dr. a doktorka po podivani se do krku hned rekla, ze to je hnisava angina. dostal Ospen 400 - 4ml po 8 hodinach. prvni davku jsem dala hned, jak jsme prisli od doktora. dopoledne mel jeste teplotu 38,5, ale pak uz to kleslo a bylo mu ocividne lepe. takze ATB zabrala da se rici hned. u nas nevim, kde to chytil nebo od koho. s muzem jsme zdravi. muz jen rikal, ze v praci jeho kolegyne byla s deckama doma, ze je mela taky nemocne, tak mozna byl bacilonosic on od ni nebo proste to kolem nas letelo a chytil to maly:-( ale doktorka se na me divala, ze je to jako spatne, ze to ma ted, kdyz je tak malinky :-( ATB mame na 10 dni, tozn.do teto soboty, v pondeli jdeme na kontrolu. ven nemame chodit, nechodim. az po kontrole…snad bude vse ok. tak at se taky brzy uzdravite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
25.6.13 09:23

@evulkanov děkuju! No je to dost špatný, když to chytne takový malý prcek, navíc my jsme ještě o 4 měsíce mladší než Vy, ale já jsem na angíny strašně náchylná, takže možná i po mě podědil nějakou náchylnost, ale když to máme doma, tak se není asi čemu divit. Sice kojím, takže protilátky nějaký má, ale jsem s ním pořád v kontaktu..
Ať je brzy lépe i Vám a děkuji za reakci :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA