Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky jdu si k vám pro radu, začínám být zoufalá. Od pátečního večera má malá 1,5 roku teplotu kolem 39 st. Střídám Panadol a nurofen čípky, bohužel to na srážení skoro nepomáhá, vždycky se to srazí na těch 38 a to je celý. Včera jsme byli na pohotovosti a tam nám Dr. řekl, že má angínu a napsal ospen. 2× po šesti hodinách a zbytek po osmi + k tomu střídat dál čípky. Teď budu dávat třetí dávku ospenu a nic. Teplotu má pořád, navíc večer po druhé dávce nemohla usnout až do půlnoci, bylo vidět, že je ospalá, ale pořád se chrula a pak brečela a dostala zimnici, přesto, že měla teplotu 38. Žádné příznaky anginy nemá. Je pravda, že nechce jíst. Jediné co, tak už má 2 měsíce nějakou vyrážku, kterou si stále škrábe a ta se stěhuje po těle( nejdříve byla nad zadečkem, teď je na stehně a na zádech). Neměl někdo něco podobného? Třetí noc nespím a začínám z toho být celkem na hlavu. ![]()
Ahoj, jestli to neustupuje tak klidně zavolej do nemocnice. Najdi si na netu dětskou pohotovost v místě bydliště. Za konzultaci nic nedáš. Držím palce
Dceri Ospen nikdy nezabral, musela dostat Klacid nebo Zinnat
@wespery Malému zabral také trosku déle… spíše ten třetí den. Ale zkusila bych zavolat doktorovi. Když píšeš, ze to na anginu nevypadá…
Byla jsem tam, řekl, že mám počkat až to zabere…no a teď jsem ji naměřila 39,5. A pořád brečí
no je mi z toho hrozně vidět ji takhle. Chladím ji tu hlavu studeným ručníkem a vůbec to nepomáhá. Před půl hodinou jsem ji dala čípek, tak snad zabere. Dělali jste zábaly?
@wespery Malinka
Tak držím palce ať je brzy lépe!!! Já dávám malého třeba na chvíli do vany… nějakou vlaznou vodu, baví ho to a navíc ho to vždy zchladi…Jinak nám nejvíce zabírá nurofen sirup. panadol třeba vůbec ani cipky paralen.
@lucyne ahojky, ano. Dá se říct, že oproti včerejšku, kdy jsem 2× dělala zábal s prostěradlem, je to super. Má jen 37. Takže antb opravdu zabrali, to jen já jsem hysterka
ale zase přestala čůrat. V noci toho dost vypila i dopoledne a výdej max 5 ml. Což není teda normální. Tak nevím. Asi tam stejně zítra Zajdu s močí, jestli nezačne čůrat. My totiž nemůžeme mít něco normálně ![]()
V noci měla ještě horečky? Kdyby do zítra nezačala, raději k doktorovi. A ať dost pije, klidně i něco né tak zdravého.
@Havlova ne v noci už byla dobrá, už jen těch 37 max 38. Víc ne. A ani zpocená nebyla. Takže nevím kam se to vytratilo ![]()
Ona pije docela dost, je zvyklá jen na vodu a ovocný čaj. A ty sladký šťávy ani zatím nechce (naštěstí). I si sama to pití vezme. Tak právě proto se divím. Že ten příjem se s výdejem moc neslučuje.
@wespery Tak to je super, ze už nemá horečky!
No a snad se upraví i to curani… uvidíš. Třeba jen jooo doplňovala tekutiny ztracené predtim z těch horecek. Uvidíš, kdyžtak moc vzít můžeš.. Přeji, ale ať se to dnes upraví vše a je už jen dobre!!! ![]()
@lucyne tak nakonec se v noci počůrala tak, že to ani plena nepobrala
ale tak snad už to bude dobrý, je úplně bez teplot, ale protivná je teda jak… Každopádně zaplať pánbůh za to
díky holky, že jsem si tu mohla trochu zahysterčit ![]()